sahar♡
♡
ناظر انجمن
- تاریخ ثبتنام
- 18/10/22
- نوشتهها
- 8,559
- پسندها
- 19,201
- امتیازها
- 113
- مدال ها
- 18
پلو زربيان با مرغ عدنی یکی از غذاهای معروف کشور یمن است، که از نظر ترکیبات بسیار لذیذ و شبیه به برنج بریانی است اما عمدتاً حاوی پیاز و مواد دیگری است که طعم لذیذ و ظاهر زیبایی به غذا می بخشد این غذا در یمن برای ناهار و در مناسبت های خاص و جشن ها سرو می شود.
زمان آماده سازی مواد اولیه : 20 دقیقه
زمان پخت پلو عدنی : 1 ساعت و 20 دقیقه
زمان کل: 1 ساعت و 40 دقیقه مواد لازم
4 پیمانه برنج باسماتی
نمک واسه مزه، نمک برای طعم دادن
زعفران خیس خورده
دو تکه زغال
8 دانه هل
5 عدد پیاز، خلال شده
روغن نباتی فراوان برای سرخ کردن
3 عدد سیب زمینی شیرین، مکعبی خرد شده
4 برگ بو
2 عدد چوب دارچین
3 عدد میخک
برای مرینیت (مزه دار) کردن مرغ:
2 کیلو ران مرغ
2 پیمانه ماست
5 حبه سیر
1 قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده
گشنیز خشک 1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری ادویه مخلوط
یک پیمانه دارچین
یک پیمانه هل له شده
یک پیمانه زعفران
یک پیمانه فلفل سیاه
پودر مگی (عصاره مرغ) 1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری زردچوبه
1 قاشق چایخوری زیره
طرز تهیه
برنج را خیس کرده و بشویید و کنار بگذارید.
زعفران را در آب خیس کنید تا بعداً به برنج رنگ بدهد.
روغن نباتی را در قابلمهای عمیق داغ کرده و خلال هاب پیاز را داخل آن بریزید تا رنگ طلایی به خود بگیرد و از روغن خارج کرده و کنار بگذارید.
در مخلوط کن برقی، ماست، سه چهارم پیاز سرخ شده، سیر، زنجبیل، گشنیز خشک، ادویه مخلوط، چوب دارچین، هل، زعفران، فلفل سیاه، زردچوبه، زیره و پودر مگی را بریزید و مواد را با هم مخلوط کنید تا ترکیب شده.
ران های مرغ را با سیب زمینی های خرد شده در ظرفی می ریزیم و سس چاشنی را روی آن ها می ریزیم و مواد را خوب هم می زنیم و نیم ساعت کنار می گذاریم.
در یک قابلمه عمیق کمی روغن بریزید و مرغ ترشی شده را به همراه سیب زمینی، دو عدد برگ بو، دارچین و میخک داخل آن بریزید و مواد را خوب هم بزنید.
در قابلمه را بپوشانید و مرغ را بگذارید تا پخته شود و می توانید به اندازه یک پیمانه مقداری آب اضافه کنید.
آب برنج را در یک قابلمه عمیق دیگر بجوشانید، دانه های هل، برگ بو، چوب دارچین، نمک به مزه و یک چهارم پیمانه روغن پیاز سرخ کردنی را به آن اضافه کنید تا طعم مشخصی پیدا کند.
برنج را می گذاریم، هم می زنیم و می گذاریم تا کمی بپزد، نه کامل.
مرغ را بعد از پختن در ظرف عمیقی به همراه سس می ریزیم و برنج و بقیه پیاز سرخ شده و آب زعفران را روی آن می ریزیم و یک ربع روی حرارت ملایم می گذاریم.
بعد از اینکه مواد خوب پخته شدد ذغال داغ وسط برنج را داخل فویل آلومینیومی قرار می دهیم و روغن سرد می ریزیم و در قابلمه را خوب می پوشانیم و حدود ده دقیقه می گذاریم بماند.
غذا را و در ظرف سرو می ریزیم و با آجیل تزیین می کنیم تا ظرف ما آماده است... نوش جان 🧡
آخرین ویرایش توسط مدیر: