طرز تهیه تاتلی بابا ؛ دسر ترکیه ای

  • نویسنده موضوع ثمین
  • تاریخ شروع
ثمین

ثمین

.
ناظر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
8/1/23
نوشته‌ها
1,636
پسندها
3,565
امتیازها
113
مدال ها
6
Shirini tatli baba
تاتلی بابا یک نوع شیرینی یا دسر ترکیه ای است که جزو شیرینی های شهد دار به حساب می آید. می توان از این شیرینی به عنوان دسر بعد از غذا در مهمانی ها، میان وعده یا برای سفره های افطار استفاده نمود. این شیرینی مغز دار است و مغز آن از رشته کاذایف و مغز پسته و گردو پر می شود.

مواد لازم :

_ کره۱۰۰ گرم
_ ماست۱ استکان یا نصف لیوان
_ روغن مایع۱ استکان یا نصف لیوان
_ تخم مرغ۱ عدد
_ آردبه مقدار نیاز
_ بکینگ پودرنصف پاکت یا ۱ قاشق مربا خوری
_ وانیل۱ بسته ۵ گرمی یا کمی وانیل ایرانی

_ مواد لازم برای شربت
_ آبدو و نیم لیوان
_ شکر۳ لیوان
_ لیمونصف ۱ عدد
_ مواد لازم برای داخل تاتلی
_ رشته کادلیف خرد شده۱ کاسه
_ پودر پسته، گردو یا فندقبه مقدار لازم


طرز تهیه:

مرحله اول

برای تهیه شیرینی خوشمزه و مخصوص تاتلی بابا در ابتدای کار، شربت را تهیه می کنیم. برای این کار، آب و شکر را در یک قابلمه می ریزیم و می جوشانیم. سپس آب لیمو به آن اضافه کرده و بعد از جوش آمدن، حدود ۱۵ دقیقه آن را می جوشانیم.

مرحله دوم

سپس کنار می گذاریم تا خنک شود. برای تهیه خمیر، روغن مایع، کره، تخم مرغ و ماست را در یک کاسه گود می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم. وانیل و بکینگ پودر را اضافه کرده و دوباره مخلوط می کنیم. در آخر آرد را کم کم و با کنترل اضافه می کنیم.

مرحله سوم

و خوب ورز می دهیم تا خمیری نرم و یک دست بوجود آید که به دست نمی چسبد. سپس از خمیر تکه هایی به اندازه گردو برداشته و در کف دست باز می کنیم. وسط آن را کادایف خرد شده و پودر پسته یا گردو قرار می دهیم.

مرحله چهارم

در این مرحله روی آن ها را با خمیر می پوشانیم و در کف دست گرد می کنیم و یا به روش دیگر آن را شکل می دهیم. در ادامه خمیر را در قسمت رویی آبلیمو گیر گذاشته و فشار می دهیم تا شکل آبلیمو گیر را به خودش بگیرد.

مرحله پنجم

داخل آن را پودر گردو یا پسته می ریزیم و با یک تکه خمیر روی آن را می پوشانیم. سپس از آبلیمو گیر در می آوریم. کف سینی فر را چرب کرده و شیرینی ها را درون سینی می چینیم و درون فری که از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد می پزیم.

مرحله ششم

بعد از پخت، شربت بار سرد شده را روی دسر داغ می ریزیم و روی آن را می پوشانیم تا شربت جذب شود. هر از گاهی یک بار تاتلی ها را زیر و رو می کنیم تا شربت کامل جذب شود. سپس در ظرف مناسب می گذاریم و سرو می کنیم.
 
بالا