رسپی ماس او وا غذایی ترش و خوشمزه🦋

  • نویسنده موضوع sahar♡
  • تاریخ شروع
sahar♡

sahar♡

ناظر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
18/10/22
نوشته‌ها
8,559
پسندها
19,201
امتیازها
113
مدال ها
18
6088f559 56e0 446c 83a1 b920d246566d

دزفولی ها یه ضرب المثل دارند و اون این هست که:هر شهری ماسووآیی داره.یعنی هر شهری یه مدل آش ماستی داره.دقیقا هم همینه.اگر دقت کنید میبینین که به اندازه شهرهای ایران و روستاهاش،رسپی آش ماست و دوغ وجود داره.سر منشاء این ضرب المثل به این آش .آشی ترش و خوشمزه با طعم غالب سیر و شوید و ماست
مواد لازم:

گوشت گردن ۵۰۰ گرم

ماست گوسفندی (دودی) ۱ کیلو

نخود درشت ۲پیمانه

شوید.شنبلیه مجموعا۲۵۰ گرم (شوید بیشتر و شنبلیله کمتر )

برنج ۱ پیمانه

پیاز ۴ عدد

سیر ۴ حبه متوسط

نمک و فلفل و زرد چوبه بمیزان لازم

طرز تهیه:

نخود را از شب قبل خیسانده ومیپزیم.

۲عدد از پیاز ها را ریز خرد یا رنده میکنیم.

سبزی ها را خرد میکنیم.

برنج را شسته به همراه سبزی وسیر و پیاز خرد شده در قابلمه آب ریخته و روی حرارت میگذاریم.

گوشت و نخود پخته را بهمراه ماست به مواد اضافه میکنیم.سنتی این آش،استفاده از ماست میش گوسفندی هست که خیلی ترش و خوشمزه ست و نسبت به گرما مقاومتره و زود نمی بره.اماااااااا اگر ماست رو همینطوری بریزین تو قابلمه میبره و دون دون میشه که جلوه نا زیبایی به آشتون میده پس دو کار میتونین انجام بدین.یا بذارین آش کاملا سرد بشه و بعد ماست رو بریزین که خیلی زمانبره.و کار دیگه ای هم هست که راحتتره.

تقریبا یک سوم آش رو تو ظرف جدا گانه ای بریزید.هم بزنید تا داغی اش گرفته بشه و سرد بشه.ولرمم بود ایرادی نداره.حالا ماست رو بهش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست بشن.میزان ماست دست خودتونه که دوست دارید چقدر آشتون سفید و ترش بشه.

در این مرحله میتوان مقداری پوست نارنج در آن رنده کرد.که عطر وطعم خاصی به آن میدهد.

پیازهای باقیمانده را خلال و سرخ کرده.

مقداری از پیازها را برای تزیین برمیداریم.

مابقی پیازها را بهمراه زردچوبه ونمک و فلفل سیاه تف داده به آش اضافه میکنیم.

پس از پخت کامل مواد همه مواد را میکوبیم تا کش بیاید.بعد از مدتی آش جا افتاده بهمراه نعناع داغ وسیر و پیاز داغ سرو نمایید.

(ماست گوسفندی در فصل بهار به بازار دزفول می آید.این ماست بوی دودی خاصی میدهد.شما میتوانید ماست خود را دودی کرده وبه مصرف برسانید.)
 
بالا