ثمین
.
ناظر انجمن
- تاریخ ثبتنام
- 8/1/23
- نوشتهها
- 1,636
- پسندها
- 3,565
- امتیازها
- 113
- مدال ها
- 6
طعم بحتیه دزفولی با شیر برنج متداول کمی متفاوت است.
مواد لازم برای تهیه بحتیه دزفولی
_ برنج عنبربو 1.5 پیمانه
_ نمک 1/4 قاشق چایخوری
_ آب 4 پیمانه
_ شیر 7 پیمانه
_ گلاب 3 قاشق غذاخوری
دستور تهیه
برنج را پس از پاک کردن، چند بار با آب سرد شسته و سپس در قابلمهای که بهتر است از جنس تفلون نچسب باشد بریزید.
حدود ۴ پیمانه آب سرد به برنج اضافه کرده و قابلمه را با درب باز روی حرارت بالا قرار دهید.
وقتی آب برنج به جوش آمد، حرارت را کم کرده و روی حرارت متوسط رو به پایین تنظیم کنید.
اجازه دهید برنج بجوشد و دانههای برنج کاملا باز شوند.
جوشیدن باید تا حدی ادامه یابد که دانههای برنج کاملا نرم شده و کمی آبدار شوند، ولی مراقب باشید آب برنج بیش از حد تبخیر نشود و دانههای برنج خشک نشوند.
وقتی برنج به این مرحله از پخت رسید، حرارت را زیاد کرده و شیر را کم کم به آن اضافه کنید، به این صورت که ابتدا یک پیمانه شیر اضافه کرده و هم بزنید و پس از اینکه به جوش آمد پیمانه بعدی را اضافه کنید. به همین ترتیب همه شیر را به قابلمه اضافه کرده و شیر برنج را هم بزنید که ته نگیرد.
گلاب را به شیر برنج اضافه کرده و حرارت را کم کنید. حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا شیر برنج روی حرارت ملایم جوشیده و غلیظ شود.
پس از اینکه شیر برنج به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کرده و در ظرف مخصوص سرو بکشید.
اجازه دهید شیر برنج خنک شده، سپس آن را با پودر بادام، گردو و پسته تزیین کنید.
شیر برنج دزفولی را با شکر سفید یا قهوه ای، عسل، شیره، انواع مربا مخصوصا مربا گل، میوه تازه یا سس میوه سرو کنید.نوش جان♡
چند نکته مهم و اصولی در مورد شیر برنج دزفولی
_ برای تهیه شیر برنج دزفولی بهتر است از قابلمه تفلون نچسب استفاده کنید که پس از انتهای کار، به راحتی قابل شستشو باشد.
_ در حین پخت شیر برنج، مرتب آن را هم بزنید که ته نگیرد.
_ در صورت تمایل میتوانید شیر را قبل از اضافه کردن به برنج گرم کنید تا بجوشد و پس از اینکه چند دقیقه جوشید آن را یکباره به برنج اضافه کنید.
_ اگر دوست دارید شیر برنج دزفولی را در یخچال نگه دارید، اجازه دهید در دمای محیط خنک شود سپس روی ظرف حاوی شیر برنج را سلفون کشیده و در یخچال قرار دهید، در غیر اینصورت لایهی رویی شیر برنج خشک میشود