شبنم
کاربر نمونه
Female- تاریخ ثبتنام
- 1/10/22
- نوشتهها
- 227
- پسندها
- 946
- امتیازها
- 93
- جنسیت
شله زرد، رنگینک و فالودهی شیرازی هر سه از محبوبترین و خوشمزهترین دسرهای ایرانی از دید خارجیها هستند.
شله زرد
شله زرد، یک دسر سنتی ایرانی است که رنگی زرد و طعمی شیرین دارد. از مواد تشکیل دهندهی این دسر میتوانیم به برنج، شکر، زعفران، گلاب، هل، روغن، خلال پسته و بادام اشاره کنیم. برای تزئین شله زرد معمولا از دارچین و خلال بادام و پسته استفاده میشود.
شله زرد حاوی انواع ویتامینهای A، C ، D و ویتامینهای گروه B، از جمله B1، B2 و B6 میباشد. همچنین این دسر سرشار از پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، آنتیاکسیدان، اسید فولیک، سلنیوم، منیزیم، پتاسیم و فسفر است. تقویت معده و قلب، بهبود دردهای رماتیسمی، از بین بردن عفونت بدن و ایجاد نشاط از جمله خواص شله زرد هستند.
فالوده شیرازی
فالوده یا پالودهی شیرازی یکی از دسرهای قدیمی و محبوب ایرانی است که در تابستان طرفداران زیادی دارد. در تهیهی این دسر یخی و شیرین از رشتههای باریک نشاستهی یخ زده، آب، شکر، آب لیمو، شربت آلبالو و عرقیاتی مانند نسترن استفاده میشود.
در گذشته، رشتهی این دسر به صورت سنتی تهیه میشد اما هم اکنون این رشتهها توسط دستگاههای ویژه و ماشینهای پیشرفته تهیه میشوند.
رنگینک
این دسر بسیار خوشمزه اصالتی جنوبی دارد. از مواد تشکیل دهندهی آن میتوانیم خرما، آرد و پودر دارچین را نام ببریم. برای تهیهی رنگینک ابتدا آرد را تا حدی بو میدهند که بوی خامی آن گرفته شده و کمی تغییر رنگ دهد و سپس روغن و کره را به آن اضافه کرده و روی خرماهایی که از قبل در ظرف چیده شدهاند ، میریزند. سپس آن را با پودر دارچین، پودر گردو و یا پودر نارگیل تزئین میکنند. ممکن است در درون خرماها گردو قرار داده شود. این موضوع کاملا سلیقهای است و به ذائقهی افراد بستگی دارد.