فاکتور آمادگی جسمانی چیست؟و انواع آن.. 🦋

  • نویسنده موضوع sahar♡
  • تاریخ شروع
sahar♡

sahar♡

ناظر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
18/10/22
نوشته‌ها
8,559
پسندها
19,200
امتیازها
113
مدال ها
18
فاکتورهای مهم آمادگی جسمانی از 6 بخش مربوط به سلامت و 5 بخش مهارتی را شامل می شود که می توانید در همه موارد خود را توانمند کنید. به این فاکتورها، فاکتورهای سلامت و مهارتی (11 فاکتور آمادگی جسمانی) گفته می شود. یعنی در حالت کلی آمادگی جسمانی مرتبط با مهارت و آمادگی جسمانی مرتبط با سلامت وجود دارد که باید ورزشکاران رشته های مختلف ورزشی همه این موارد را با هم داشت باشند تا بتوانند به موفقیت های بهتری برسند.


فاکتورهای مهم آمادگی جسمانی از نظر سلامتی​

6 بخش فاکتورهای آمادگی جسمانی مرتبط با سلامت​

این بخش‌های تناسب اندام یا آمادگی جسمانی عبارتند از:

  • ترکیب بدنی (body composition)
  • استقامت قلبی تنفسی (cardiorespiratory endurance)
  • انعطاف‌پذیری (flexibility)
  • استقامت عضلانی (muscular endurance)
  • توان (power)
  • قدرت (strength)
البته توان (power) بدنی ممکن است در گروه مربوط به مهارت نیز دسته‌بندی شود.

سوال مهم در این قسمت این است که

آمادگی جسمانی شامل چه ورزش هایی است؟

ورزش های متناسب با آمادگی جسمانی چیست؟

بهترین ورزش ها برای افزایش آمادگی جسمانی سلامتی و حرکات آمادگی جسمانی مربوط به ورزش های مختلف را در شکل زیر می بینید. حرکات آمادگی جسمانی بانوان یا آقایان در کل یکی هستند و ماهیتا تفاوت زیادی با هم ندارند. البته که مقاله جامع و مفصلی را در این باره خواهیم نوشت.

6 بخش مربوط به سلامتی آمادگی جسمانی

فاکتورهای مهم آمادگی جسمانی از نظر مهارتی​

5 بخش مربوط به فاکتورهای آمادگی جسمانی مرتبط با مهارت​

  • سرعت (speed)
  • تعادل (balance)
  • چابکی (agility)
  • هماهنگی (coordination)
  • عکس العمل یا واکنش سریع (reaction time)
انواع ورزش های مهارتی یا بهترین ورزش ها برای افزایش آمادگی جسمانی مهارتی را در شکل زیر می بینید.

5 بخش مربوط به مهارت آمادگی جسمانی

در ادامه مقاله به توضیح مختصری برخی از موارد مهمی که در فاکتورهای آمادگی جسمانی وجود دارند، پرداخته می‌شود.

قدرت عضلانی در آمادگی جسمانی چیست؟​

روش‌های مختلفی برای اندازه‌گیری قدرت عضلانی وجود دارد. به طور کلی، بلند کردن یک وزنه در یک موقعیت مشخص و مقایسه نتایج بهترین راه است.

به طور کلی، اگر فردی عضلات خود را به طور مداوم و منظم پرورش دهد و کار کند، قدرت آن افزایش می‌یابد.

راه‌های مختلفی برای انجام فعالیت‌های شدید ماهیچه‌ها وجود دارد، اما هر چیزی که ماهیچه را تا زمانی که خسته شود، تمرین دهد، به مرور زمان قدرت عضلانی را افزایش می‌دهد.


ساختار عضلات با ورزش و آمادگی بدنی چگونه تغییر می‌کند؟​

ماهیچه‌ها از سلول‌های عضلانی کشیده تشکیل شده‌اند. هر سلول عضلانی حاوی پروتئین‌های انقباضی منبع مطمئن به نام اکتین و میوزین (رشته‌های ضخیم که از مولکول‌های پروتئینی به نام میوزین تشکیل شده‌اند. رشته‌های نازک از مولکول‌های پروتئینی به نام اکتین تشکیل شده‌اند.) است که به عضله قدرت می‌بخشد.

این الیاف با هم منقبض می‌شوند و اصطلاحاً ضربه قدرتی ایجاد می‌کنند. کل نیرو به تعداد این واحدها بستگی دارد که به صورت هماهنگ منقبض می‌شوند.

برای عضله سازی، یک فرد باید به طور منظم عضلات خود را تمرین دهد و پروتئین کافی دریافت کند.

دانشمندان مکانیسم دقیق عضله‌سازی را به طور کامل درک نمی‌کنند، اما اصول کلی به خوبی شناخته شده است. تمرین باعث می‌شود که سلول‌های ماهیچه‌ای منبسط شوند و تولید اکتین و میوزین افزایش یابد.


استقامت عضلانی چیست؟​

استقامت عضلانی در آمادگی جسمانی شامل استقامت یا توانایی عضله برای ادامه فعالیت و اعمال نیرو بدون خستگی است.

همانطور که در بالا ذکر شد، تمرینات قدرتی عضلات بزرگ‌تری می‌سازد. از طرف دیگر، تمرینات استقامتی لزوماً عضلاتی با اندازه بزرگتر تولید نمی‌کند.

این به این دلیل است که بدن بیشتر بر روی سیستم قلبی عروقی تمرکز می‌کند و اطمینان حاصل می‌کند که ماهیچه‌ها خون اکسیژن‌دار مورد نیاز برای ادامه عملکرد را دریافت می‌کنند.

یکی دیگر از تغییرات مهم در ماهیچه‌هایی که افراد به طور خاص برای استقامت عظلانی تمرین می‌کنند، مربوط به انواع مختلف بافت عضلانی است: فیبرهای تند انقباض و کند انقباض.

فیبرهای تند انقباض به سرعت منقبض می‌شوند اما زود خسته می‌شوند. انرژی زیادی مصرف می‌کنند و برای ورزش‌هایی مثل دوی سرعت مفید هستند. آن‌ها سفید رنگ هستند، زیرا برای عملکرد نیازی به خون ندارند.

فیبرهای کند انقباض برای کارهای استقامتی بهترین هستند، زیرا می‌توانند وظیفه خود را بدون خستگی انجام‌دهند. آن‌ها در عضلات مرکزی وجود دارند. این الیاف قرمز به نظر می‌رسند، زیرا به منبع خوبی از خون اکسیژن دار متکی هستند و حاوی ذخایر میوگلوبین هستند.

تمرینات مختلف باعث تقویت فیبرهای تند انقباض، فیبرهای کند انقباض یا هر دو می‌شود. به عنوان مثال، یک دونده سرعت نسبتاً فیبرهای سریع انقباض بیشتری دارد، در حالی که یک دونده مسافت طولانی فیبرهای کند انقباض بیشتری دارد.


ترکیب بدنی چیست؟​

ترکیب بدنی مقدار نسبی ماهیچه، استخوان، آب و چربی یک فرد را اندازه‌گیری می‌کند. یک فرد به طور بالقوه می‌تواند وزن یکسانی را داشته باشد، اما نسبت هر یک از اجزای تشکیل‌دهنده بدن که شمرده شدند، هر یک متفاوت باشند و درصد هر کدام کم یا زیاد باشد. مثلا چربی بالا و ماهیچه کم و یا برعکس.

به عنوان مثالی دیگر، افراد با نسبت عضلانی بالا (توده بدون چربی) ممکن است وزن بیشتری نسبت به افرادی با قد و دور کمر یکسانی داشته باشند که عضله کمتری دارند. چرا که ماهیچه سنگین‌تر از چربی می‌باشد.


ترکیب بدنی در آمادگی جسمانی چگونه محاسبه می‌شود؟​

ترکیب بدنی شامل مقدار چربی، مقدار عضله و… است که برای هر قسمت بدن محاسبه و تعیین می‌شود. چندین روش معتبر برای محاسبه ترکیب بدنی وجود دارد. به عنوان مثال، یک پزشک می‌تواند چربی بدن فرد را با استفاده از ابزارهایی مانند کولیس یا کالیپر یا از طریق تجزیه و تحلیل امپدانس بیوالکتریک برای تشخیص سلول‌های چربی اندازه‌گیری کند.

10 تا از بهترین روش‌های اندازه‌گیری درصد چربی بدن عبارتند از:

1. کالیپرهای پوستی (Skinfold Calipers)

2. اندازه‌گیری دور بدن (Body Circumference Measurements)

3. جذب سنجی اشعه ایکس با انرژی دوگانه (Dual-Energy X-ray Absorptiometry (DXA))

4. توزین هیدرواستاتیک (Hydrostatic Weighing)

5. پلتیسموگرافی جابجایی هوا (Air Displacement Plethysmography (Bod Pod))

6. تجزیه و تحلیل امپدانس بیوالکتریکی (Bioelectrical Impedance Analysis (BIA))

7. طیف سنجی زیست امپدانس (Bioimpedance Spectroscopy (BIS))
 
sahar♡

sahar♡

ناظر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
18/10/22
نوشته‌ها
8,559
پسندها
19,200
امتیازها
113
مدال ها
18

انعطاف‌پذیری در آمادگی جسمانی یعنی چه؟​

انعطاف‌پذیری به دامنه حرکت در یک مفصل اشاره دارد.

انعطاف‌پذیری بسیار مهم است زیرا توانایی پیوند دادن حرکات را به همدیگر بهبود می‌بخشد و می‌تواند به جلوگیری از آسیب کمک کند. این برای هر مفصل خاص است و به تعدادی متغیر از جمله سفتی رباط‌ها و تاندون‌ها بستگی دارد.

فعالیت‌های مختلفی که مفاصل، رباط‌ها و تاندون‌ها را کشش می‌دهند، می‌توانند انعطاف‌پذیری را افزایش‌دهند.

سه نوع متداول کشش وجود دارد که افراد برای افزایش انعطاف‌پذیری استفاده می‌کنند. این موارد عبارتند از:
.

کشش پویا (Dynamic stretching)​

این نوع کشش به توانایی کامل کردن دامنه کامل حرکت در یک مفصل خاص اشاره دارد. افراد از این نوع کشش در تمرینات گرم کردن استاندارد استفاده می‌کنند، زیرا به آماده‌سازی بدن برای فعالیت بدنی کمک می‌کند.

کشش ایستا-فعال (Static-active stretching)​

این نوع کشش به نگه داشتن بدن یا قسمتی از بدن در حالت کشیده و حفظ آن وضعیت برای مدتی مشخص اشاره دارد.

کشش بالستیک (Ballistic stretching)​

افراد تنها زمانی باید به انجام حرکات کششی بالستیک بپردازند که بدن از قبل گرم شده و از ورزش خارج شده باشد. این نوع کشش، شامل کشش در موقعیت‌های مختلف و جهش است.

چندین راه برای بهبود انعطاف‌پذیری وجود دارد. داشتن یک حرکات کششی روزانه می‌تواند ساده‌ترین و کارآمدترین راه برای دستیابی به انعطاف‌پذیری کل بدن باشد.


عملکرد قلبی تنفسی در آمادگی جسمانی چیست؟​

استقامت قلبی تنفسی نشان می‌دهد که بدن چقدر می‌تواند سوخت را در حین فعالیت بدنی از طریق سیستم گردش خون و تنفس بدن تامین کند.

فعالیت‌هایی که به بهبود استقامت قلبی تنفسی کمک می‌کنند، فعالیت‌هایی هستند که باعث افزایش ضربان قلب برای مدت زمان طولانی می‌شوند.

این فعالیت‌ها عبارتند از:

  • شنا كردن
  • پیاده روی سریع
  • دویدن
  • دوچرخه سواری
افرادی که به طور منظم در این فعالیت‌ها شرکت می‌کنند، احتمالاً از نظر استقامت قلبی تنفسی از نظر جسمانی در وضعیت مطلوبی هستند. مهم است که این فعالیت‌ها به آرامی شروع شود و به مرور زمان بر شدت آن افزوده شود.

ورزش به طرق مختلف استقامت قلبی تنفسی را افزایش می‌دهد. به عنوان مثال، عضله قلب قوی‌تر می‌شود، به طوری که قادر به پمپاژ خون بیشتری در هر ضربان قلب بوده و در همان زمان، شریان‌های کوچک اضافی در بافت عضلانی رشد می‌کنند تا بتوانند در صورت نیاز خون را به طور مؤثرتری به عضلات در حال کار پمپ کرده و برسانند.

[IMG alt="منظور از عملکرد قلبی تنفسی در آمادگی جسمانی چیست؟
"]https://takhasosameine.ir/wp-conten...ratory-function-in-physical-fitness.jpg[/IMG]

سلامت و عملکرد قلب با ورزش‌های مختلف چگونه تغییر می‌کند؟​

سلامت و کارایی قلب پس از تمرین مداوم تغییر می‌کند و بهبود می‌یابد. با این حال، تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که انواع مختلف ورزش‌ها و فعالیت‌ها، قلب را به روش‌های متفاوتی تغییر می‌دهند.

همه انواع ورزش اندازه کلی قلب را افزایش می‌دهد، اما تفاوت‌های قابل توجهی بین ورزشکاران استقامتی مانند قایقرانان و ورزشکاران قدرتی مانند بازیکنان فوتبال وجود دارد.

قلب ورزشکاران استقامتی بطن چپ و راست منبسط شده را نشان می‌دهد، در حالی که قلب ورزشکاران قدرتی ضخیم شدن دیواره قلب، به ویژه بطن چپ را نشان می‌دهد.


سلامت و عملکرد ریه چگونه با ورزش و امادگي جسماني تغییر می‌کند؟​

اگرچه قلب در طول زمان به طور پیوسته تقویت می‌شود، اما سیستم تنفسی به همان میزان تنظیم نمی‌شود. در واقع اندازه ریه تغییر نمی‌کند، اما ریه‌ها از اکسیژن به طور موثرتری استفاده می‌کند. به طور کلی، ورزش بدن را تشویق می‌کند تا در دریافت، توزیع و استفاده از اکسیژن کارآمدتر شود. با گذشت زمان فعالیت جسمانی، این موارد باعث بهبود استقامت شده و سلامت کلی را افزایش می‌دهد.

مزایای آمادگی جسمانی قلبی تنفسی برای سلامتی​

تناسب اندام یا آمادگی جسمانی قلبی تنفسی می‌تواند به کاهش خطر یا جلوگیری از انواع بیماری‌ها کمک کند. موارد زیر از جمله این بیماری‌ها هستند.

  • بیماری‌های قلبی
  • دیابت نوع 2
  • سکته

انواع بیماری‌های قلبی و دلایل آن​

بیماری قلبی به هر شرایطی اطلاق می‌شود که بر سیستم قلبی عروقی تأثیر بگذارد. انواع مختلفی از بیماری قلبی وجود دارد و به روش‌های مختلفی بر قلب و عروق خونی تأثیر می‌گذارد.

بیماری عروق کرونر (Coronary artery disease)​

بیماری عروق کرونر که به عنوان بیماری عروق کرونر قلب نیز شناخته می‌شود، شایع‌ترین نوع بیماری قلبی است.

این بیماری زمانی ایجاد می‌شود که شریان‌هایی که خون را به قلب می‌رسانند با پلاک مسدود می‌شوند. این باعث سفت شدن و باریک شدن آن‌ها می‌شود. پلاک حاوی کلسترول و سایر مواد است.

در نتیجه، جریان خون کاهش می‌یابد و قلب اکسیژن کمتر و مواد مغذی کمتری دریافت می‌کند. با گذشت زمان، عضله قلب ضعیف می‌شود و خطر نارسایی قلبی و آریتمی وجود دارد.

نقص قلبی مادرزادی​

فردی که دارای نقص مادرزادی قلب است با مشکل قلبی متولد می‌شود. انواع مختلفی از نقص مادرزادی قلب وجود دارد، از جمله این موارد عبارتند از:

دریچه‌های غیر معمول قلب (Atypical heart valves): دریچه‌ها ممکن است به درستی باز نشوند یا ممکن است خون نشت کند.

نقایص سپتوم (Septal defects): در این حالت سوراخی در دیواره بین حفره‌های پایینی یا حفره‌های بالایی قلب وجود دارد.

آترزی (Atresia): یکی از دریچه‌های قلب از بین رفته است.

آریتمی (Arrhythmia)، کاردیومیوپاتی متسع (Dilated cardiomyopathy)، انفارکتوس میوکارد (Myocardial infarction)، نارسایی قلبی (Heart failure)، کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک (Hypertrophic cardiomyopathy)، نارسایی دریچه میترال (Mitral valve regurgitation)، افتادگی دریچه میترال (Mitral valve prolapse)، تنگی آئورت (Aortic stenosis) و.. از دیگر بیماری‌های قلبی می‌باشد.


علائم و نشانه‌های حمله قلبی چیست؟​

برخی از علائم و نشانه‌هایی که می‌تواند نشان‌دهنده حمله قلبی باشد عبارتند از:

  • درد قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • تپش قلب
  • حالت تهوع
  • دل درد
  • عرق کردن
  • درد بازو، فک، کمر یا پا
  • حس خفگی
  • مچ پا متورم
  • خستگی
  • ضربان قلب نامنظم
 
آخرین ویرایش:
  • لایک
واکنش‌ها[ی پسندها]: ساره
بالا