ثمین
.
ناظر انجمن
- تاریخ ثبتنام
- 8/1/23
- نوشتهها
- 1,636
- پسندها
- 3,565
- امتیازها
- 113
- مدال ها
- 6
دمنوشها انواع بسیار زیادی دارند که هر کدام دارای خواص منحصر به فرد خود میباشند و به فراخور احوال روزانه میتوان از هر کدام از آنها در شرایط مختلف استفاده کرد و از نوشیدن آن لذت برد.
چهار نوع دمنوش بهاری
فصل که تغییر میکند ذائقه ما هم همزمان با آن دستخوش دگرگونی میشود. بهمحض رسیدن بهار، مخصوصا هفتههای اول، احساس میکنیم چای و دمنوشهایی که در زمستان حسابی میچسبیدند و از نوشیدن آنها لذت میبردیم دیگر حالمان را جا نمیآورند. بیدلیل هم نیست. با جوانهزدن گلها و شکوفهها، بارانهای بهاری، نسیم ملایم و هوایی که بهشدت عالی است، باید هم دمنوش های بهاری با طعم سبکتر و تازهتر را ترجیح بدهیم.
1.دمنوش سه نوع چای بهاری
این دمنوش را میتوانید به چند صورت تهیه کنید. ترکیبات هرکدام متفاوت است و میتوانید آنها را با توجه به ذائقهتان انتخاب کنید.
محتویات ترکیب اول
_ علف لیمو؛
_ چای سیاه؛
_ پوست لیمو؛
_ اسانس لیمو؛
_ گلبرگ گل رز؛
_ اسطوخودوس؛
_ تکههای وانیل؛
محتویات ترکیب دوم
_ گل رز؛
_ گیلاس؛
_ چای سبز.
محتویات ترکیب سوم
_ پرتقال؛
_ چای سبز؛
_ گلبرگهای گیاه گلرنگ؛
_ گلبرگهای گل یاسمن؛
_ اسانس پرتقال ماندارین یا نارنگی.
روش دمکردن:
مانند چای آنها را دم کنید. اگر دمنوش آمادۀ این چایها را دارید نیز میتوانید مانند دمنوش چند دقیقه در آبجوش بگذارید تا دم بکشد.
2. دمنوش علف لیمو با گل شاهپسند
این دمنوش بیشتر حالوهوای گردش در چمنزارهای تابستانی را دارد. دمنوشی سبک با عطر و طعمی ملایم است که خستگی را از تنتان درمیکند. از آنجا که کافئین ندارد، در هر ساعتی از روز میتوانید از آن لذت ببرید
محتویات
_ نعنا؛
_ مریمگلی؛
_ علف لیمو؛
_ گلبرگهای رز؛
_ گل شاهپسند؛
_ مقدار کمی اسطوخودوس.
روش دمکردن:
همه گیاهان را در یک فنجان بریزید و روی آن را با آبجوش بپوشانید، سپس درِ آن را بگذارید تا چند دقیقه دم بکشد. بعد از صافی عبور دهید و بنوشید.
دمنوش علف لیمو یا لمونگرس بهصورت آماده در بازار موجود است. یک نمونه از این دمنوش حاوی لمونگرس و بابونه است. اگر مایلید، گیاهان دیگر را خودتان به آن اضافه کنید.
3.دمنوش اسطوخودوس و گلهای بهاری
دمنوش اسطوخودوس مخلوط با گلهای بهاری بسیار سبک است و رایحهای دلانگیز دارد. این دمنوش به هضم غذا هم کمک میکند. برای تهیه این دمنوش، از هر گیاه فقط ۱ قاشق (چایخوری یا غذاخوری)، اما از اسطوخودوس ۲ قاشق بردارید. میتوانید این گیاهان را باهم مخلوط کنید و در ظرفی شیشهای نگه دارید. سپس هر بار که تمایل داشتید، ۱ تا ۲ قاشق چایخوری از آن را دم کنید.
محتویات
_ گلبرگ رز؛
_ لمون بالم؛
_ برگ قاصدک؛
_ اسطوخودوس؛
_ گل همیشهبهار؛
_ شکوفه شبدر قرمز؛
_ میوه گل رز یا نسترن.
روش دمکردن:
حدود ۱ تا ۲ قاشق چایخوری از مخلوط گیاه در یک فنجان بریزید. رویش را با آبجوش بپوشانید و ۵ تا ۱۰ دقیقه درش را ببندید تا دم بکشد و روغنهای فرار گیاهان در آن باقی بمانند.
دمنوشهای اسطوخودوس در بازار بهصورت آماده موجودند، اما شاید تمام این گیاهان همراه آن نباشند؛ برای مثال، دمنوش اسطوخودوس مخلوط با بابونه موجود است. از آنجا که کیسهای نیست، میتوانید گیاهان دیگر معرفیشده را تهیه کنید و با آن مخلوط کنید. اگر دوست داشته باشید، میتوانید به همان صورت آن را مصرف کنید.
4.سه مدل چای با زنجبیل
مدل اول: چای زنجبیل، دارچین، فلفلسیاه
محتویات
_ یکدوم قاشق چایخوری دارچین؛
_ یکچهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه؛
_ ۱ قاشق چایخوری عسل برای شیرینشدن؛
_ ۱ قاشق غذاخوری زنجبیل تازۀ رندهشده یا یکچهارم _ قاشق چایخوری پودر زنجبیل.
روش دمکردن:
همه گیاهان بهجز عسل را درون ظرفی بریزید و با یک فنجان آب روی آن را بپوشانید. بگذارید ۱۰ دقیقه آهسته بجوشد تا دم بکشد. در نهایت آن را از صافی عبور دهید و در صورت تمایل عسل را اضافه کنید.
مدل دوم: چای زنجبیل، لیمو، عسل
محتویات
_ آبِ نصف لیمو؛
_ ۱ قاشق چایخوری پوست لیمو رندهشده؛
_ ۱ قاشق چایخوری عسل برای شیرینشدن؛
_ یکدوم قاشق غذاخوری زنجبیل تازۀ رندهشده یا یکچهارم قاشق چایخوری پودر زنجبیل.
روش دمکردن:
زنجبیل و پوست لیمو را باهم مخلوط کنید و روی آن را با یک فنجان آب بپوشانید. بگذارید آهسته بجوشد تا دم بکشد. بعد از ۱۰ دقیقه آب لیمو را اضافه کنید. مایع را صاف کنید و عسل را بیفزایید.
مدل سوم: چای زنجبیل، زردچوبه
محتویات
_ کمی فلفل سیاه؛
_ ۱ قاشق چایخوری زردچوبه؛
_ یکچهارم قاشق چایخوری دارچین؛
_ ۱ قاشق چایخوری عسل برای شیرینکردن؛
_ شیر یا ۱ قاشق غذاخوری کره آبشده (برای اینکه مغذیتر باشد)؛
_ ۱ قاشق چایخوری زنجبیل تازۀ رندهشده یا یکچهارم زنجبیل آسیابشده.
روش دمکردن:
زردچوبه، دارچین، زنجبیل و فلفل سیاه را در ظرفی بریزید و روی آن را با یک فنجان آب بپوشانید. ۱۰ دقیقه بگذارید آهسته بجوشد و دم بکشد. بعد از آن، مایع را درون یک فنجان بریزید و عسل را اضافه کنید. اگر تمایل داشتید، شیر یا کره آبشده را به آن اضافه کنید و بنوشید.