دستور تهیه هَلی قِرو(خورش آلوچه مازندارنی)

  • نویسنده موضوع ثمین
  • تاریخ شروع
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
ثمین

ثمین

.
ناظر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
8/1/23
نوشته‌ها
1,636
پسندها
3,565
امتیازها
113
مدال ها
6
بهار که از راه می‌رسد عطر تی تی همه جا را پر می‌کند؛ تی تی در گویش مازندرانی‌ها همان شکوفه درختان سیاه ریشه است. درختانی مانند گوجه سبز که در شمال به آلوچه شناخته می‌شود در بهار چشم‌ها را خیره خود می‌کند

این روزها پای نوبرانه‌ خوش آب و رنگ و پرطرفدار گوجه سبز به بازار میوه و سینی‌های دستفروشان میوه باز شده است. این میوه کوچک و آبدار، بر اساس یافته‌های قدیمی، قدمت ۲۰۰۰ ساله دارد و چینی‌ها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند.

در بیشتر نقاط ایران به‌ویژه شمال کشور به گوجه سبز آلوچه می‌گویند و از این میوه به صورت تازه و پخته در خورشت‌ها استفاده می‌کنند. طرز تهیه هلی خورشت با گوجه سبز را خدمت شما دوستان عزیز ارائه می دهیم لطفا تا پایان با ما همراه باشید.

در مازندران با هلی یا همان آلوچه خورشت هم درست می‌کنند که به آن «هَلی قورو» یا «هلی خورشت» می‌گویند.

برای تهیه این خورشت از گوجه سبز، نعنا خشک، پیاز و سیر و تخم مرغ، شکر، نمک، فلفل و زردچوبه استفاده می‌کنند.

مواد لازم

_ 500 گرم آلوچه
_ 1 عدد پیاز
_ 5 حبه سیر
_ 3 عدد تخم مرغ
_ شکر در صورت ترش بودن آلوچه ب قدار لازم
_ نمک فلفل زردچوبه
_ نعنا خشک برای نعنا داغ ب مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا گوجه سبزهای شسته شده را همراه ۳ لیوان آب در قابلمه می‌ریزند و به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه می‌جوشانند تا گوجه‌ها کاملا له شوند.

گوجه سبزها را از یک صافی یا آبکش رد می‌کنند تا هسته و پوست آن‌ها گرفته شود.

سپس پیاز و سیر فراوان را خرد می‌کنند و با روغن تفت می‌دهند. کمی زردچوبه نیز اضافه می‌کنند.

در مرحله بعد گوجه سبزهایی که از صافی رد کرده‌اند به سیر و پیاز اضافه می‌کنند تا با حرارت ملایم خوب بپزد و جا بیفتد.

چنانچه آلوچه خیلی ترش باشد به دلخواه کمی شکر هم اضافه می‌کنند تا خورشت ملس شود.

سپس نعنا داغ را به آن اضافه می‌کنند و در پایان دو عدد تخم مرغ به خورشت می‌زنند.نوش جان♡

4f6a885cf321f6c6fdb60acd146974011I1yUiQy1WElN4qS0


غذای مازندرانی لذیذ دیگر 👇

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا