
هانا
کاربر نمونه
- تاریخ ثبتنام
- 26/3/23
- نوشتهها
- 590
- پسندها
- 597
- امتیازها
- 93
- مدال ها
- 5
دنیای شگفت انگیز صمغ های خوراکی
جای تعجب ندارد که شیر را در فهرست ترکیبات بستنی مورد علاقه خود یا روغن زیتون را در چاشنی مخصوص سالاد ببینید. اما اگر سایر مشخصات محصول را نگاه کنید ممکن است تعجب کنید که ببینید که چرا انواع صمغ نیز در این محصولات هست و نه فقط در آدامس های جویدنی. صمغ های خوراکی مانند صمغ های عربی، پودر صمغ گوار صمغ خرنوب و صمغ کونیاکو صدها سال استفاده شده اند (بعضی از آنها به مصر باستان برمی گردد) و از منابع مختلف طبیعی مختلف از جمله درختان، دانه ها، ریشه ها، محصولات و جلبک دریایی بدست می آیند. یکی از مشخصه های بارز صمغ ها که در بین آنها مشترک هست توانایی آنها به عنوان امولسیفایر و جلوگیری از جداسازی مخلوط روغن و آب است. آنها همچنین به عنوات ثابت کننده، تغلیظ کننده، بهبود بافت و در بعضی موارد افزایش فیبر، به طیف وسیعی از محصولات را شامل می شوند. صمغ خوراکی را می توان به چند دسته مختلف تقسیم بندی کرد، دسته بندی بر اساس اینکه ریشه آنها از کجا آمده است. در زیر چهار گروه از صمغ های خوراکی و نمونه محصولاتی که از در انها صمغ وجود دارد را بیان میکنیم.
جای تعجب ندارد که شیر را در فهرست ترکیبات بستنی مورد علاقه خود یا روغن زیتون را در چاشنی مخصوص سالاد ببینید. اما اگر سایر مشخصات محصول را نگاه کنید ممکن است تعجب کنید که ببینید که چرا انواع صمغ نیز در این محصولات هست و نه فقط در آدامس های جویدنی. صمغ های خوراکی مانند صمغ های عربی، پودر صمغ گوار صمغ خرنوب و صمغ کونیاکو صدها سال استفاده شده اند (بعضی از آنها به مصر باستان برمی گردد) و از منابع مختلف طبیعی مختلف از جمله درختان، دانه ها، ریشه ها، محصولات و جلبک دریایی بدست می آیند. یکی از مشخصه های بارز صمغ ها که در بین آنها مشترک هست توانایی آنها به عنوان امولسیفایر و جلوگیری از جداسازی مخلوط روغن و آب است. آنها همچنین به عنوات ثابت کننده، تغلیظ کننده، بهبود بافت و در بعضی موارد افزایش فیبر، به طیف وسیعی از محصولات را شامل می شوند. صمغ خوراکی را می توان به چند دسته مختلف تقسیم بندی کرد، دسته بندی بر اساس اینکه ریشه آنها از کجا آمده است. در زیر چهار گروه از صمغ های خوراکی و نمونه محصولاتی که از در انها صمغ وجود دارد را بیان میکنیم.
برخی از منابع صمغ های خوراکی
شیره درخت
بعضی از صمغ های خوراکی از شیره درخت است، شبیه به صمغ افرا. محبوب ترین شیره درخت، صمغ عربی است که معمولا به عنوان صمغ آکواریومی نیز نامیده می شود. این صمغ از درخت آکاسیا، که بومی آفریقای مرکزی است،بدست می آید. ریشه صمغ عربی به مصر باستان بازمیگردد، اما امروزه به عنوان امولسیفایر استفاده می شود، به طوری که غذاهای معمولی در طول زمان ماندگاری بیشتری دادشته باشند.دانه ها
همانطور که از نام آنها مشخض است، این نوع صمغ های خوراکی از دانه ها برداشت می شود. این دسته شامل دانه گوار، زنجبیل، تلخ و دانه های لوبیاست. صمغ دانه ها بوسیله خیساندن دانه ها، استخراج بخش داخلی کوچک که حاوی صمغ است، شروع می شود و سپس آن را به یک پودر خوب آسیاب می کنند. شناخته شده ترین صمغ از این گروه صمغ گوار است که از دانه های پرورش یافته در هند و پاکستان بدست میآید. از آنجا که از ویژگی های فنی منحصر به فرد پودر گوارگام، جلوگیری از یخ زدگی و ایجاد کریستاله شدن محصولات لبنی است که به بعد از تولید در فروشگاه مواد غذایی و در فریزر شما نگهداری میشود. علاوه بر این، صمغ گوار یک وسیله مفید برای کشاورزان است، زیرا در شرایط خشکسالی رشد می کند و ریشه های آن در حقیقت نیتروژن را به خاک باز می گرداند، کیفیت زمین را بهبود می بخشد و میزان محصول بعدی را افزایش می دهد. این گروه از صمغ ها بهترین استفاده برای تثبیت و غلظت دادن به سوپ ها، سس ها، نوشیدنی ها و محصولات لبنی است.