🪔روغن کنجد چه مضراتی دارد؟ آیا اخطارهایی برای استفاده از آن وجود دارد؟

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
Irs01 s3old 1537681868302323

روغن کنجد چه مضراتی دارد؟ آیا اخطارهایی برای استفاده از آن وجود دارد؟ پاسخ دقیق را در مقاله زیر خواهید یافت، لطفا تا پايان همراه ما باشید.

روغن کنجد یکی از روغن‌های طبیعی است که از دانه‌های گیاه کنجد استخراج می‌شود و در بسیاری از کشورهای خاورمیانه در آشپزی استفاده می‌شود، علاوه بر این که در بسیاری از زمینه‌ها مانند: صنایع داروسازی و آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما مصرف آن ممکن است باعث برخی موارد شود. عوارض جانبی آن و در ادامه در مورد مضرات روغن کنجد و برخی هشدارهای مربوط به مصرف آن صحبت خواهیم کرد. روغن کنجد دارای فواید سلامتی و مزایای درمانی بسیاری است، با این حال، این روغن در صورت خوردن یا استفاده توسط برخی افراد می تواند باعث آسیب شود.

به طور کلی مضرات روغن کنجد به شرح زیر است:

1. حساسیت به روغن کنجد
یکی از مهم ترین مضرات روغن کنجد واکنش های آلرژیکی است که در افرادی که به کنجد حساسیت دارند بروز می کند.

به طور کلی، روغن کنجد یکی از شایع ترین آلرژن های غذایی است که باعث واکنش های آلرژیک می شود که شدت آن از یک واکنش خفیف که با آنتی هیستامین های بدون نسخه قابل درمان است تا یک بیماری شدید به نام آنافیلاکسی متغیر است .

آنافیلاکسی یک مشکل سلامتی تهدید کننده زندگی است، بنابراین معمولاً از افرادی که از این نوع آلرژی رنج می برند خواسته می شود تا سرنگ های آدرنالین را با خود همراه داشته باشند که زیر پوست تزریق می شود تا به محض ظاهر شدن علائم این بیماری به سرعت با موضوع مقابله کنند. شامل موارد زیر است:
تورم.
خجالت زدگی.
سرفه.
استفراغ و حالت تهوع.
اسهال
راش _
خس خس سینه احساس سفتی در قفسه سینه.
تنگی نفس.
ضربان قلب سریع یا نامنظم.
احساس سرگیجه یا سرگیجه.
غش کردن.
سایر آسیب های روغن کنجد
2.سایر عوارض جانبی روغن کنجد عبارتند از:

افزایش وزن بدن در صورت مصرف بیش از حد، زیرا روغن کنجد علاوه بر درصد بالایی از اسیدهای چرب حاوی مقدار زیادی کالری است.
خارش و بثورات در صورت استفاده موضعی که ممکن است با واکنش های آلرژیک همراه باشد.
تضاد دارویی هنگام استفاده از روغن کنجد با برخی از داروهای دیابت و فشار خون بالا که مصرف همزمان باعث کاهش شدید در هر دو مورد می شود.
اقدامات احتیاطی در استفاده از روغن کنجد
پس از بررسی مهم ترین مضرات روغن کنجد، در اینجا به هشدارهایی در رابطه با استفاده از این روغن اشاره می کنیم:

روغن کنجد ممکن است باعث کاهش شدید فشار خون در هنگام مصرف داروهای کاهش دهنده فشار خون شود و همچنین ممکن است باعث افت شدید قند خون در صورت مصرف با داروهای کاهنده قند خون شود، بنابراین بهتر است از مصرف آن خودداری کنید یا با یک مشورت کنید. قبل از استفاده پزشک
هیچ مدرک علمی برای حمایت از بی خطر بودن استفاده از روغن کنجد توسط زنان باردار و شیرده وجود ندارد، بنابراین ترجیح داده می شود از آن در مقادیر تغذیه ای فقط در این مراحل استفاده شود.

روغن کنجد یک روغن فاسد شدنی است بنابراین در صورت تغییر در بو و ترکیب آن بهتر است از آن استفاده نشود.
نیاز به انجام یک آزمایش پوستی ساده قبل از استفاده موضعی از روغن کنجد، برای جلوگیری از خارش و سایر علائم آلرژیک و این آزمایش شامل قرار دادن چند قطره روغن در ناحیه داخلی آرنج، سپس پیچیده کردن ناحیه با یک تکه گاز تمیز و صبر کردن است. به مدت 24 ساعت، اگر علائم آلرژیک در عرض 24 ساعت ظاهر شد، شستن ناحیه و استفاده از روغن کنجد خودداری کنید. فواید روغن کنجد

بعد از اینکه به نکات اصلی مربوط به مضرات روغن کنجد اشاره کردیم، باید برخی از فواید احتمالی این روغن را نیز به شما معرفی کنیم.

به طور کلی روغن کنجد یکی از روغن هایی است که دارای فواید بسیاری برای سلامتی است، زیرا حاوی بسیاری از مواد مغذی ضروری برای بدن مانند ویتامین E، امگا 3 و امگا 6 است.

علاوه بر این، معمولا برای درمان بسیاری از مشکلات سلامتی، از جمله سرفه و فشار خون بالا استفاده می شود.

برخی از فواید روغن کنجد برای سلامتی:

سلامت قلب و عروق را حفظ می کند.

سطح کلسترول خون را کاهش می دهد.

با عفونت ها و واکنش های مضر در بدن مبارزه می کند زیرا حاوی آنتی اکسیدان ها و عفونت ها است.

سطح قند خون را تنظیم می کند.

وقتی روی موها استفاده می شود سلامت و درخشندگی مو را حفظ می کند.

هنگامی که روی پوست استفاده می شود از پوست در برابر نور مضر خورشید محافظت می کند.

به روند بهبود و درمان زخم ها یا سوختگی ها کمک می کند.

به کاهش درد مرتبط با آرتریت کمک می کند.
در پایان نظر کارشناس آزمایشگاه مواد غذایی درباره تفاوت روغن کنجد با روغن ارده و طرز استفاده روغن کنجد

متاسفانه اطلاعات همه در مورد روغنها بسیار پایین هستش و بدتر از اون این هستش که همه بطور قطعی در مورد چیزی که در موردش اطلاع ندارن نظر میدن و به بقیه هم اطمینان میدن که اون کار رو انجام بدن

🔹 اولاً روغن کنجد بصورت بکر آن (تصفیه نشده و با بو) بهیچ وجه جهت حرارت دادن مناسب نیست وفقط برای سالاد مناسبه، بدلیل وجود آلدوئیدها و آلکولوئیدها اگر بیش از 45 درجه حرارت بدید(که حرارت بسیار ناچیزی هست) ایجاد رادیکال آزاد میکنه و سرطان زا میشه و فقط روغن کنجدی رو میتونید برای سرخ کردن و پخت و پز استفاده کنید که تصفیه شده باشه و نقطه دودش هم227 درجه هستش و منظور از تصفیه روغن کنجد گرفتن خاک و سموم کشاورزی، اسید های چرب آزاد، آلدوئیدها و آلکولوئیدها تحت خلاء هستش، پس کسایی که میگن عملیات شیمیایی روی روغن انجام میدن جهت تصفیه کاملاً در اشتباه هستن، درصورتی که ناخالصیهای مضر از روغن کنجد گرفته میشه.

🔹فقط دقت کنید روغنی که خریداری میکنید حتماً استاندارد و لوگو سیب غذا و دارو داشته باشه و دقت کنید روی روغن نوشته شده باشه استخراج روغن به روش پرس یا فشار چون اگر نوشته نشده باشه یعنی اون روغن با حلال شیمیایی استحصال شده(توسط حلال هگزان).

🔹 در مورد روغنهایی هم که جلو چشم مردم میگیرن باید بگم این روغنها فقط بدرد دور ریختن میخوره و قابل مصرف نیست و نه تنها خواصی نداره بلکه ضرر هم داره ، دلیلش هم این هست که
🔸 اولاً این روغن ها به روش پرس گرم گرفته میشه اگر ایندفعه دیدید جلو دستگاه المنت داره و روغن بیش از 45 درجه حرارت میبینه طبق استاندارد 13392 که در تمام دنیا هم همین استاندارد هستش روغن بکر نباید بیشتر از 45 درجه حرارت ببینه
🔹دوماً دانه هایی که استفاده میکنن معمولاً دارای مشکلات میکروبی و قارچهای آفلوکتوسین هستن در ضمن استاندارد هم به مردم هشدار داده که از این روغنها مصرف نکنن اگر توی گوگل جمله "هشدار روغن کنجد" رو جستجو کنید متوجه میشود

🔹در مورد روغن ارده باید بگم این روغن هم قابل مصرف نیست و شما روغن ارده ای رو در هیچ جای دنیا نمیتونید پیدا کنید که استاندارد داشته باشه دلیلش هم این هست که زمانی که میخوان روغن رو از ارده کنجد جدا کنن با آب مخلوط میکنن، بهم میزنن تا روغن از ارده جدا بشه این عمل موجب میشه اسیدیته روغن بالا بره یعنی اگر حد مجاز 25 صدم درصد باشه اگر روغن ارده رو آزمایش کنید در حد 5 هستش و کسی که در مدت زمان طولانی از روغن ارده استفاده کنه بدلیل اسیدیته بالا دچار سرطانهای گوارش میشه، و این روش روغن گیری یک روش منسوخ شده و قدیمی هست

🔹فقط روغن کنجد تصفیه شده جهت مصارف پخت و پز و سرخ کردنی تهیه کنید و حتماً دقت کنید استاندارد و لوگو سیب غذا و دارو داشته باشه

لطفا در مصرف مواد غذایی دقت کنید سرطانها در کشور ما بیداد میکنه

و لطفاً در مورد چیزهایی که اطلاع درستی از اون ندارید نظر ندید و به دیگران توصیه نکنید و با سلامت مردم بازی نکنید....
 
آخرین ویرایش:
اعتصامی

اعتصامی

هلنم کاش بمونی تو برام
مدیر کل
تاریخ ثبت‌نام
4/10/22
نوشته‌ها
23,388
پسندها
22,656
امتیازها
113
مدال ها
6
@کاجول جانم این مطلب درباره روغن کنجد لطفا مطالعه کن
 
کاجول

کاجول

کاربر شهروند
تاریخ ثبت‌نام
15/10/22
نوشته‌ها
4,141
پسندها
6,048
امتیازها
113
مدال ها
12
اعتصامی

اعتصامی

هلنم کاش بمونی تو برام
مدیر کل
تاریخ ثبت‌نام
4/10/22
نوشته‌ها
23,388
پسندها
22,656
امتیازها
113
مدال ها
6
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا