🪔رسپی خورش آلو_مسما /غذای گیلانی برای 4 نفر

  • نویسنده موضوع اعتصامی
  • تاریخ شروع
اعتصامی

اعتصامی

هلنم کاش بمونی تو برام
مدیر کل
تاریخ ثبت‌نام
4/10/22
نوشته‌ها
23,664
پسندها
22,723
امتیازها
113
مدال ها
6
IMG 20230607 185421 691

مواد لازم خورش آلو مسما ( برای ۴نفر)

1) مرغ 👈 ۴ تکه
2) برگه قیسی برای هر نفر 👈 ۲-۳ عدد
3) آلو سیاه برای هر نفر 👈 ۲-۳ عدد
4) پیاز متوسط 👈 ۲ عدد
5) شکر 👈 ۲ قاشق غذا خوری
6) زعفران ساییده شده 👈 ۱ قاشق چای خوری
7) رب گوجه ‌فرنگی 👈 ۱ قاشق غذا خوری
8) نمک و فلفل و زرد چوبه 👈 به مقدار لازم
9) روغن 👈 به مقدار لازم

📝 طرز تهیه خورشت آلو مسما :

1⃣‌ برای پخت خورش مرغ و آلو بخارا و یا تهیه خورش آلو مسما، ۳ قاشق روغن سرخ کردنی در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم داغ کنید و مرغ را در آن تفت دهید طوری که رویه آن طلایی شود. مرغ را بدون روغن بردارید و کنار بگذارید. پیاز را خرد کرده و در روغن باقی مانده بریزید و تفت بدهید تا کمی رنگ بگیرد.

2⃣ آلو خیسانده را اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه بچرخانید. بهتر است هسته آلو را گرفته باشید. زردچوبه و زعفران حل شده ورب گوجه را دراندکی آب داغ را با اندکی نمک وفلفل به او و پیاز داغ اضافه کنید ویک چرخ بدهید دو لیوان آب بریزید و به جوش بیاورید.

3⃣ مرغ سرخ شده را در قابلمه بگذارید، شعله را کم کنید، در قابلمه را ببندید و مرغ را به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید بپزد تا به روغن بنشیند.
4⃣ این خورش باید کم آب و روغن دار باشد اگر در پایان پخت خورش مرغ و آلو آب زیاد داشت، درب قابلمه را باز بگذارید و شعله ر ا اندکی زیاد کنید تا مرغ به روغن بیافتد. اگر آلو بخارا که استفاده می کنید ترش بود و از طعم ترش در خورش خوشتان نمی آبد مقدار کمی شکر بریزید.
5⃣ اگر آلو بخارا که استفاده می کنید ترش بود و از طعم ترش در خورش خوشتان نمی آبد مقدار کمی شکر بریزید.
6⃣ درِ ظرف را بگذارید تا خورش کاملاً جا بیفتد.

💟 سایر نکات

✅ شیرینی خورش آلو مسما بستگی به ذائقه شما دارد. می توانید آن را مَلس یا شیرین‌تر تهیه کنید.

✅ آلو بخارا : کند کردن روند پیری، جلوگیری از یبوست، قوی کردن حافظه، پایین آوردن کلسترول، محافظت در برابر بیماری قلبی

#نوش_جان
 
کاجول

کاجول

کاربر شهروند
تاریخ ثبت‌نام
15/10/22
نوشته‌ها
4,141
پسندها
6,048
امتیازها
113
مدال ها
12
مشاهده فایل‌پیوست 20679
مواد لازم ( برای ۴نفر)

1) مرغ 👈 ۴ تکه
2) برگه قیسی برای هر نفر 👈 ۲-۳ عدد
3) آلو سیاه برای هر نفر 👈 ۲-۳ عدد
4) پیاز متوسط 👈 ۲ عدد
5) شکر 👈 ۲ قاشق غذا خوری
6) زعفران ساییده شده 👈 ۱ قاشق چای خوری
7) رب گوجه ‌فرنگی 👈 ۱ قاشق غذا خوری
8) نمک و فلفل و زرد چوبه 👈 به مقدار لازم
9) روغن 👈 به مقدار لازم

📝 طرز تهیه :

1⃣‌ برای پخت خورش مرغ و آلو بخارا و یا تهیه خورش آلو مسما، ۳ قاشق روغن سرخ کردنی در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم داغ کنید و مرغ را در آن تفت دهید طوری که رویه آن طلایی شود. مرغ را بدون روغن بردارید و کنار بگذارید. پیاز را خرد کرده و در روغن باقی مانده بریزید و تفت بدهید تا کمی رنگ بگیرد.

2⃣ آلو خیسانده را اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه بچرخانید. بهتر است هسته آلو را گرفته باشید. زردچوبه و زعفران حل شده ورب گوجه را دراندکی آب داغ را با اندکی نمک وفلفل به او و پیاز داغ اضافه کنید ویک چرخ بدهید دو لیوان آب بریزید و به جوش بیاورید.

3⃣ مرغ سرخ شده را در قابلمه بگذارید، شعله را کم کنید، در قابلمه را ببندید و مرغ را به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید بپزد تا به روغن بنشیند.
4⃣ این خورش باید کم آب و روغن دار باشد اگر در پایان پخت خورش مرغ و آلو آب زیاد داشت، درب قابلمه را باز بگذارید و شعله ر ا اندکی زیاد کنید تا مرغ به روغن بیافتد. اگر آلو بخارا که استفاده می کنید ترش بود و از طعم ترش در خورش خوشتان نمی آبد مقدار کمی شکر بریزید.
5⃣ اگر آلو بخارا که استفاده می کنید ترش بود و از طعم ترش در خورش خوشتان نمی آبد مقدار کمی شکر بریزید.
6⃣ درِ ظرف را بگذارید تا خورش کاملاً جا بیفتد.

💟 سایر نکات

✅ شیرینی خورش آلو مسما بستگی به ذائقه شما دارد. می توانید آن را مَلس یا شیرین‌تر تهیه کنید.

✅ آلو بخارا : کند کردن روند پیری، جلوگیری از یبوست، قوی کردن حافظه، پایین آوردن کلسترول، محافظت در برابر بیماری قلبی

#نوش_جان
ممنون
 
اعتصامی

اعتصامی

هلنم کاش بمونی تو برام
مدیر کل
تاریخ ثبت‌نام
4/10/22
نوشته‌ها
23,664
پسندها
22,723
امتیازها
113
مدال ها
6
بالا