چند توصیه ی کلی در مورد مصرف مواد غذای با طبع سرد و گرم

  • نویسنده موضوع ثمین
  • تاریخ شروع
ثمین

ثمین

.
ناظر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
8/1/23
نوشته‌ها
1,636
پسندها
3,565
امتیازها
113
مدال ها
6
D8aed988d8b1d8a7daa9db8ce2808c d987d8a7db8c d8b3d8a7d8b2daafd8a7d8b1 d988 d986d8a7d8b3d8a7d8b

همه ی ما می دونیم که در مصرف مواد غذای با طبع گرم و سرد یه مواردی را باید رعایت کنیم تا بدن سالم و زندگی با کیفیت تری داشته باشیم
این مقاله در وطن وی ب بیان این موارد پرداخته
امیدوارم مفید باشه

احمد میرحافظ متخصص طب سنتی در خصوص استفاده بیش از حد مواد غذایی با طبع سرد و مضرات آن اظهار کرد:

کسانی که بدنی با طبع سرد دارند بهتر است مراقب خورد و خوراک خود باشند. دقت به خواص سردی و گرمی غذا یکی از مسائل مهمی است که باعث ادامه بهتر زندگی می‌شود.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه افراد گرم مزاج به مصرف مواد غذای سرد تمایل دارند گفت: در صورت مصرف بیش از اندازه غذاهای گرم مثل شکلات، عسل و خرما بدن دچار التهاب و گر گرفتگی می‌شود.

وی ادامه داد: بدن افرادی که سرد مزاج هستند، با مصرف غذاهای سرد مثل ماست و ترشی دچار بیماری‌هایی نظیر درد استخوان‌ها یا ضعف و بی‌حالی می‌شود. به همین دلیل باید در مصرف مواد غذایی حد تعادل را رعایت کنند.

میر حافظ با اشاره به اینکه مصرف بیش از اندازه غذاهای سرد و خشک مضر است، بیان کرد: مواد غذایی سرد مانند گوشت گاو، غذاهای مانده و کنسرو شده و همچنین عدس به دلیل طبع سرد و خشک آن مضر است. توصیه می‌شود در کنار مواد غذایی سرد چاشنی‌هایی با طبع گرم هم استفاده شود، مصرف عدسی به همراه گلپر و دارچین موجب تعادل خون می‌شود.

علائم مصرف بیش از حد غذاهای گرم

این متخصص طب سنتی با بیان اینکه مصرف متعادل غذاهای گرم باعث بهبود جریان خون و نگهداری گرمای بدن می‌شوند افزود: از علائم مصرف بیش از حد غذاهای گرم می‌توان به جوش، تب، یبوست، بالا رفتن فشارخون، عطش زیاد، افسردگی، سردرد، بی‌قراری و سرگیجه اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه مصرف بیش از حد غذاهای سرد، باعث به وجود آمدن برخی بیماری‌ها در بدن می‌شود عنوان کرد: مصرف زیاد غذاهای سرد باعث ورم مفصل، تکرر ادرار، گرفتگی عضله، ترشح زیاد بزاق، دل درد، نفخ شکم، روماتیسم، اسهال، اضطراب، خستگی و درد ماهیچه می‌شود.

میر حافظ با تصریح اینکه اغلب میوه‌ها و سبزی‌ها طبع سرد و غذاهای با منشأ حیوانی طبع گرم‌تری دارند گفت: برخی افراد طبیعت سرد دارند و با خوردن بیش از حد مواد غذایی سرد مثل ماهی، بدن آن‌ها ضعف می‌کند و دچار سستی مفاصل، کندی حرکت، خواب آلودگی یا کم حوصلگی می‌شود.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه هر ماده غذایی که وارد بدن می‌شود بسته به مزاج فرد، موجب تولید اخلاط چهارگانه (صفرا، دم، بلغم و سودا) می‌شود.

او گفت: باید مشخص شود بدن افراد در کدام یک از مزاج‌های چهارگانه صفراوی، دموی، بلغمی و سوداوی قرار دارد. و برای این کار لازم است بدانند علائم هر یک از این مزاج‌ها چیست. و بیشتر علائم کدام یک از این مزاج‌ها با آن‌ها تطابق دارد.

تغییر رنگ صورت بیان کننده نوع مزاج افراد

وی با اشاره به اینکه در تشخیص مزاج افراد تغییر رنگ صورت آن‌ها بیان کننده نوع مزاج است تصریح کرد:

مزاج افراد دم ، گرم و تر و رنگ چهره آنها قرمز و پرخون است. مزاج بلغمی سرد و تر چهره این افراد سفید و پوست آنها نرم و سرد است. مزاج صفراوی گرم و خشک است و سفیدی چشم آنان به زردی می‌زند. مزاج افراد سودا سرد و خشک است و رنگ پوست آن‌ها تیره و سفیدی چشم آن‌ها سفید تیره است.

میرحافظ یادآور شد: در ارتباط با چهار مزاج اصلی لازم است بدانیم که غذاهای چرب و شیرین صفرا را زیاد می‌کنند، غذاهای مانده، شور و بیات، نمک سود، سودا را زیاد می‌کنند.

و غذاهای سردی‌بخش مثل لبنیات، ترشی و سرکه بلغم را زیاد می‌کنند. که رعایت سردی و گرمی غذاها برای افراد با توجه به طبع سرد یا گرم آن‌ها اهمیت دارد.

متخصص طب سنتی به افراد سردمزاج هشدار داد تا از مصرف غذاهای سرد مانند ترشی و ماست خودداری کنند.

🔻مزاج خطرناک🔻

کسی که طبعش سرد و بلغمی هست
اول دچار مشکلات گوارشی میشه بعد شکمش بزرگ میشه و هیکلش بهم میخوره ، روز به روز بی انرژی‌تر میشه و دائما خسته است،دچار مشکلات جسمی و همچنین خلط پشت حلق میشه
 
آخرین ویرایش:
بالا