پیشگیری و درمان دیابت با طب سنتی

  • نویسنده موضوع فاطیما
  • تاریخ شروع
فاطیما

فاطیما

قوی تر از دیروز♡
Female
تاریخ ثبت‌نام
12/11/22
نوشته‌ها
1,216
پسندها
2,308
امتیازها
113
جنسیت
افراد مبتلا به دیابت می توانند از یک رژیم غذایی سالم و متنوع از گروه های اصلی غذایی شامل: پروتئین‌ها مثل گوشت، ماهی، تخم‌مرغ، حبوبات و خشکبار، مواد نشاسته‌ای مانند نان و برنج سبوس دار، جو دو سر، سیب زمینی ترشی و غذاهایی که با غلات کامل تهیه شده اند، میوه و سبزیجات تازه، روغن زیتون و روغن هسته انگور و غذاهای حاوی چربی امگا ۳ همچنین نوشیدنی هایی مثل آب ساده طعم دار نشده در طول روز استفاده کنند.

خرما دارای مواد مغذی بسیار، اما شیرین است. با این حال سرشار از فیبر است و به بدن کمک می کند قند های آن را آهسته تر جذب کند.
می توان با اضافه کردن خرما (اما به مقدار کم و زیر نظر پزشک) در رژیم غذایی وضعیت کنترل قند خون را در بیماران دیابتی بهبود بخشید. دیابتی‌ها همچنین می‌توانند شیره توت طبیعی و عسل مصرف کنند. البته منظور عسل طبیعی و خام(عسل زنده) است.

تست قند خون ناشتا یا Fasting Blood Suger یک تست ساده و ارزان و یکی از مهمترین تست ها برای اندازه گیری قند خون و تشخیص بیماری دیابت است.
در افرادی که دیابت ندارند همیشه قند ناشتا باید زیر ۱۰۰ باشد و اگر قند از ۱۰۰ بالاتر برود در حقیقت از حالت طبیعی خارج شده اما به این معنی نیست که اگر قند خون فردی از ۱۰۰ بالا رفت دیابتی شده است تعریفی که از دیابت انجام میشود این است که قند بالای ۱۲۶ اگر دوبار تکرار شود یعنی فرد به دیابت مبتلا شده است.

برای اکثر افراد سالم، قند خون نرمال در محدوده بین ۷۲ تا ۱۰۸ mg/dL ناشتاو کمتر از ۱۴۰ mg/dL دو ساعت بعد از غذا است.

برای کسانی که دیابت دارند سطح قند خون ایده آل در محدوده زیر است:
قبل از وعده غذایی ۷۰ تا ۱۲۶ mg/dL برای افرادی که دیابت نوع ۱ و ۲ دارند
بعد از وعده غذایی کمتر از ۱۶۲ mg/dL برای بیماران دیابتی نوع ۱ و کمتر از ۱۵۳ mg/dL برای بیماران دیابتی نوع ۲
درمان دیابت نوع 1 و 2
اگرچه شایع ترین درمان برای دیابت نوع اول انسولین و برای دیابت نوع دوم تجویز داروهای کاهنده قندخون است، اما این روش ها نیز با عوارض زیادی همراه است.

اضطراب، افسردگی، سرفه هنگام مصرف انسولین استنشاقی، بثورات، برجستگی یا تورم در محل تزریق، افزایش وزن بدن با شروع مصرف گلوکز توسط سلول ها از عوارض انسولین درمانی می باشد.
همچنین تزریق انسولین باعث می شود سلول های بدن گلوکز بیشتری از جریان خون جذب کنند. در نتیجه، مصرف زیاد یا تزریق در زمان نامناسب ممکن است باعث افت بیش از حد قند خون شود. کاهش قند خون در ابتدای بروز یعنی تا زمانی که بیمار هوشیار است با مصرف مواد قندی قابل پیشگیری می باشد.

تحریک پذیری و لرزش، تعریق زیاد، سرگیجه، عدم توانایی در فکر کردن، علائم بینایی و دوبینی، گرسنگی، سردرد، گیجی و منگی، تهوع، تپش قلب و افزایش ضربان قلب، ضعف و خستگی، بی حسی دهان و زبان، عدم توانایی تمرکز، خمیازه کشیدن بدون کنترل، هذیان، توهم و رفتارهای غیر متعارف از علائم کاهش قند خون بدن می باشند.

همچنین کاهش قند خون در صورت عدم درمان منجر به تشنج و اغما می شود. با مصرف مواد قندی در مراحل اولیه علایم بهبود می یابد، در صورت عدم بهبودی باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.

درمان دیابت در طب سنتی
در طب سنتی رویکرد تغذیه‌ای و استفاده از گیاهان دارویی به منظور کاهش قند خون حایز اهمیت است. گیاهان دارویی همچون آلوورا، دارچین، خیار تلخ، عصاره خار مریم و دانه شنبلیله در طب سنتی می توانتد برای کنترل دیابت نوع دو مفید باشند.

همچنین مصرف برخی از مواد غذایی مانند زردچوبه، ترخون و ریحان نیز می تواند به در درمان دیابت کمک کند. دمنوش گیاه ریحان، بابونه، دارچین و آویشن برای کاهش قند خون بسیار مفید است.
بامیه نیز دارای مواد مغذی زیادی است که برای سلامت بدن مفید می باشد و یکی از ممتازترین مصارف این گیاه، توانایی طبیعی آن در کنترل بیماری دیابت می باشد.

دانه و پوست بامیه عوامل ضد دیابتی دارند و نتایج نشان می دهد که بامیه در کاهش جذب گلوکز و کاهش قندخون نقش بسیار مهمی دارد.

درمان دیابت دکتر روازاده
محققان دریافتند که عصاره بامیه تاثیرات ضد دیابتی خود را به اثبات رسانده است و در طول یک دوره 10 روزه بامیه قند خون را کاهش می دهد و در واقع اثر بامیه از داروهای مخصوص دیابت بالاتر است.

دکتر روازاده متخصص طب سنتی مصرف بامیه را یک راهکار معجزه آسا در درمان دیابت می داند و طریقه مصرف آنرا به شکل زیر بیان میکند:

۵ عدد بامیه را در یک لیوان آب قرار دهید و اجازه دهید تا شب بماند. هر یک روز در میان قبل از صبحانه آب آن را همراه با یک قاشق چایخوری عسل بنوشید.
راهکارهای دیگر دکتر روازاده برای درمان دیابت
مصرف روزانه مقداری خرفه (به میزان حدودا یک مشت)
مصرف روزانه هر 12 ساعت یکبار یک بادام تلخ که مصرف آن به طوری قوی موجب تنظیم و کاهش قند خون می گردد
پیاده روی ملایم روزانه 20 دقیقه روی سطح مسطح با کفش نرم طبی
مصرف دو نوبت ناشتا و قبل از خواب شبانه یک لیوان شربت عسل (یک لیوان آب ولرم + دو قاشق مربا خوری عسل) که عسل ناب و مرغوب به دلیل داشتن ماده ای به نام سوربیتول قند خون را علی رغم تصور اشتباه بسیاری کاهش می دهد و به تدریج نیاز بدن را از انسولین تزریقی می کاهد.
 
بالا