طرز تهیه کله گیپا/غذای سنتی یزد👌

  • نویسنده موضوع ثمین
  • تاریخ شروع
ثمین

ثمین

.
ناظر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
8/1/23
نوشته‌ها
1,636
پسندها
3,565
امتیازها
113
مدال ها
6
کله گیپا یکی از مشهورترین غذاهای سنتی یزد است .

مواد لازم

_ 3 تیکه سیرابی متوسط
_ کله گوسفند
_ 1 استکان نخود و ماش
_ 1 و 1/2 پیاز
_ نصف پیمانه برنج
_ نصف پیمانه عدس
_ نمک و ادویه(زرد چوبه .زعفران) ب مقدار لازم

مراحل تهیه

مرحله اول
مواد میانیمو عدس و برنج رو نیم پخت میکنیم . پیاز رنده شده سرخ میکنیم نمک و ادویه اضافه میکنیم به برنج و عدس اضافه میکنم بعد داخل سیرابی ها پرمیکنیم.

مرحله دوم
سیرابی ها رو بشورید به ۳یا ۴قسمت تقسیم میکنیم و بعد تا میکنیم ۲طرفشو میدوزیم میشه مثله بالشتک و بعد از مواد میانیمو پرمیکنیم و میدوزیمش.حواستون باشه زیاد پرنکنید تا مواد میانیمو بتونه خوب بپزه فضا داشته باشه

مرحله سوم
کله رو باماش و نخود پیاز و زردچوبه میذاریم بپزه بعد بالشتک سیرابی رو میندازیم با هم خوب بپزه گاهی یکبار با خلال دندون چند تو سوراخ به سیرابی ها میزنیم تا مزه کله بگیره.دراصل طعم بگیره مواد میابی وخوشمزه بشه و بپزه.و در اخر نمک میزنیم

نوشِ جاان

خواص و فواید سیرابی برای سلامتی بدن و درمان بیماری‌ها سالهاست که از سوی متخصصان توصیه می‌شود که از جمله آنها می‌توان به درمان کم خونی، مفید در رشد و تقویت کودکان، بهترین برای تقویت معده و روده، تقویت و درمان ریزش مو، مفید برای افراد مبتلا به بیماری ام اس، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت و کمک به تولید اسپرم سالم، کمک در درمان بیماری های عصبی و افسردگی، درمان زخم معده و اثنی عشر و نیز ضد سرطان اشاره کرد.فواید سیرابی برای سلامت بدن ویتامین B۱۲ موجود در آن است که این غذا را به یکی از بهترین خوراکی‌ها تبدیل کرده

  2
 
آخرین ویرایش:
اعتصامی

اعتصامی

هلنم کاش بمونی تو برام
مدیر کل
تاریخ ثبت‌نام
4/10/22
نوشته‌ها
22,866
پسندها
22,619
امتیازها
113
مدال ها
6
به به بسیار عالی ما مواد میانی رو خام درون سیرابی قرار می دیم.. به دلخواه لپه کشمش یا زرشک پیاز خلالی گوشت چرخ کرده. ادویه جات
تقریبا نصف سیرابی پر میشه چندین ساعت ملایم پخته میشه
 
بالا