طرز تهیه مانی پلو/پلو محلی مجلسی خوشمزه دامغانی

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
ثمین

ثمین

.
ناظر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
8/1/23
نوشته‌ها
1,636
پسندها
3,565
امتیازها
113
مدال ها
6
129073lbr

مانی پلو غذای محلی و مجلسی دامغان می باشد، که به نام رشته پلو شاهرودی نیز مشهور است شما می‌توانید با گوشت تکه‌ای، مرغ یا گوشت چرخ کرده به سبک اصیل سمنانی در منزل آن را تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه مانی پلو دامغانی

_ برنج ۳ پیمانه
_ لپه ۲ پیمانه
_ گوشت بدون چربی ۴۰۰ گرم
_ رشته پلویی ۱۰۰ گرم
_ زرشک ۲/۳ لیوان
_ کشمش ۱/۴ لیوان
_ پیاز ۲ عدد
_:زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
_ نمک به مقدار لازم
_ روغن (کره) به مقدار لازم
_ زعفران دم‌کرده به مقدار لازم

دستور تهیه :

مرحله اول

لپه‌هایی را که از قبل خیس خورده داخل قابلمه‌ای می‌ریزیم و با مقداری آب روی حرارت قرار می‌دهیم، زمانی که به نقطه جوش رسید حرارت را کم می‌کنیم تا بپزند.

مرحله دوم

پیاز را پوست کنده، می‌شوییم سپس خلالی خردش می‌کنیم، گوشت را نیز به‌صورت مکعبی می‌بریم.

مرحله سوم

قابلمه‌ای دیگر روی حرارت می‌گذاریم، کمی روغن درون آن می‌ریزیم تا داغ شود. سپس پیاز را درون آن تفت می‌دهیم و بعد گوشت را به آن اضافه می‌کنیم تا زمانی که رنگش تغییر کند. زردچوبه و فلفل را نیز با گوشت تفت می‌دهیم.

مرحله پنجم

حالا به سراغ برنج می‌رویم. اجازه می‌دهیم برنج ۱ ساعت با کمی نمک و آب خیس بخورد. بعد از یک ساعت قابلمه‌ای دیگر روی حرارت قرار می‌دهیم و درونش آب می‌ریزیم. در آن را می‌گذاریم و با حرارت بالا صبر می‌کنیم تا بجوشد. وقتی آب جوشید برنج خیس کرده را خالی می‌کنیم. برنج را درون قابلمه آبجوش می‌ریزیم و چیزی حدود ۸ دقیقه زمان می‌دهیم تا مجدد بجوشد.

مرحله ششم

آب لپه پخته شده را خالی می‌کنیم و همراه با رشته پلویی به قابلمه برنج اضافه می‌کنیم، بعد از ۴ دقیقه قابلمه را از روی حرارت برداشته و مواد داخلش را آبکشی می‌کنیم.

مرحله هفتم

قابلمه را شسته و خشک می‌کنیم و دوباره روی حرارت می‌گذاریم و ۲ قاشق روغن داخل آن می‌ریزیم تا داغ شود. برای ته‌دیگ هم نان و هم سیب‌زمینی حلقه‌شده می‌توانید استفاده کنید. سپس از برنج ۱ یا ۲ کفگیر داخل قابلمه می‌ریزیم و کمی هم از مخلوط گوشت و پیاز روی آن می‌ریزیم، مقداری زیره روی آن می‌پاشیم.

سپس لایه‌ای دیگر از برنج، مواد گوشتی روی آن می‌ریزیم تا آخر. در آخر کمی زعفران دم کرده، کره (روغن حیوانی یا روغن ساده) روی برنج می‌ریزیم و در قابلمه را می‌گذاریم تا غذا با حرارت کم دم بکشد.

مرحله هشتم

ظرف کوچکی برمی‌داریم و کمی روغن درون آن داغ می‌کنیم و کشمش و زرشک را داخل آن می‌ریزیم و مدام هم می‌زنیم تا تفت بخورند و بعد حرارت را خاموش می‌کنیم.

مرحله پایانی

بعد از دم کشیدن پلو کمی از قسمت پلو زعفرانی برمی‌داریم و با زرشک و کشمش مخلوط می‌کنیم. باقی برنج را در دیس کشیده و با مخلوط زرشک و کشمش تزئین می‌کنیم.

نکات مهم و فوت و فن تهیه مانی پلو دامغانی

_ در صورت تمایل می‌توانید کشمش و زرشک را لابه‌لای مواد بریزید که با برنج دم بکشد.

_ لپه‌ها را از شب قبل خیس کنید و در این مدت چندین بار آب آن را عوض کنید.

_ لپه را درست زمانی که گفته شد به برنج اضافه کنید تا لعاب لپه از پخت برنج جلوگیری نکند‌.

_ این غذا را با تکه‌های مرغ و یا گوشت چرخ کرده قلقلی شده نیز می‌توانید تهیه کنید.

_ در کنار این غذا ماست چکیده یا سالاد فصل سرو کنید.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا