ثمین
.
ناظر انجمن
- تاریخ ثبتنام
- 8/1/23
- نوشتهها
- 1,636
- پسندها
- 3,565
- امتیازها
- 113
- مدال ها
- 6
مواد لازم:
_ پیاز 2 عدد
_ نخود 1 پیمانه
_ گوشت 500 گرم
_ پودر هل 1 قاشق چای خوری
_ پودر دارچین 1 قاشق چای خوری
_ پودر زعفران 1 قاشق چای خوری
_ لیمو عمانی یا خشک شده 3 عدد
_ نمک، زرد چوبه و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
در طرز تهیه قیمه یزدی ابتدا باید به سراغ نخود ها بروید، برای این منظور نخود ها را بشویید تا تمیز شوند و سپس یک کاسه مناسب بردارید و نخود ها را درون آن با مقداری آب بریزید و حدود 12 ساعت صبر کنید تا خیس بخورد و در حین خیس خوردن چندین بار آب آن را عوض کنید تا نفخش گرفته شود.
در مرحله دوم نخود را آبکشی کنید و درون قابلمه مورد نظر بریزید و آن را تا نیمه آب کنید. پس از آب کردن آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید و حدود 2 ساعت صبر کنید تا نخود هم همراه آب به جوش آید و بپزد. بعد از گذشت این مدت زمان نخود را آبکش نمایید.
در ادامه پس از آبکشی پوست نخود را جدا و آن را به دو قسمت از وسط تقسیم کنید. پس از تقسیم کردن به سراغ گوشت بروید و آن را به اندازه های دلخواه برش بزنید. حالا نصف پیاز را بردارید و پس از پوست کندن آن را به صورت نگینی خرد کرده و درون ماهی تابه مناسبی همراه کمی روغن سرخ کنید.
پس از شیشه ای و سبک شدن پیاز کمی ادویه بی افزایید و گوشت را هم اضافه کنید. وقتی گوشت کمی سرخ شد روی آن را برگردانید تا روی دیگر آن هم سرخ شود و بعد از کمی سرخ شدن قابلمه را تا نیمه آب کرده و صبر کنید تا 2 ساعت بگذرد تا گوشت نیم پز شده و جا بیفتد.
در این مرحله پس از گذشت 2 ساعت نخود را به قابلمه بی افزایید و در ادامه باید چند ساعتی منتظر بمانید تا خورش کاملا پخته شود و در 20 دقیقه آخر می توانید لیمو عمانی با همان لیموی خشک شده را به قابلمه بی افزایید تا دارای طعمی عالی تر شود.
در ادامه طرز تهیه قیمه یزدی باقی مانده پیاز را پوست کرده و به صورت خلالی ریر خرد کنید و پس از خرد کردن آن را همراه مقداری روغن بر روی حرارت قرار دهید. سپس پیاز را تفت دهید تا طلایی رنگ شود. پیاز سرخ شده را همراه پودر دارچین، هل، زعفران و نمک را به خورش برای خوش عطر شدن بی افزایید و هم بزنید.
در مرحله آخر پزمانی که قیمه یزدی کاملا پخته شد حرارت را خاموش کنید و آن را در ظرف مورد نظر بریزید و همراه برنج ساده یا زعفرانی سرو کنید. نوش جان♡