طرز تهیه فلافل آبادانی سالم و خوشمزه

  • نویسنده موضوع هانا
  • تاریخ شروع
هانا

هانا

کاربر نمونه
تاریخ ثبت‌نام
26/3/23
نوشته‌ها
590
پسندها
626
امتیازها
93
مدال ها
6

طرز تهیه فلافل آبادانی اصل و لذیذ​

فلافل، یک غذای خوشمزه و پرطرفدار جنوبی که شنیدن نامش ما را به یاد طعم تند و لذت بخشی می اندازد که هر کدام آن را به شکلی تجربه کرده ایم. غذایی پرخاصیت، ارزان و سریع که ریشه در کشورهای عربی دارد و در هر منطقه، همراه با طعم دهنده های مختلف سرو میشود. تجربه ی خوردن فلافل در رستوران های خیابانی حال و هوای دیگری دارد اما از آنجا که همیشه ترجیح بر غذاهای خانگی است پس بهتر است این غذای محبوب را هم به شکل سالم در منزل تهیه و میل کنید.


برای این منظور حتما نیاز به یک دستور تهیه حرفه ای برای تهیه فلافل خانگی همراه با نکاتی که بین سرآشپزها به فوت کوزه گری معروف است، خواهید داشت پس لازم است با این بخش همراه شوید. طرز تهیه فلافل خانگی بسیار ساده و همچنین سریع می باشد که با کمک ی دستور تهیه خوب می توانید آن را تهیه کنید و لذت ببرید.

فلافل از جمله غذاهای خوشمزه و لذیذ است که علاوه بر کودکان و نوجوانان در بین بزرگسالان هم طرفدارن ویژه ای دارد و از نخود که یکی از مقوی ترین حبوبات است تشکیل می شود.

فلافل با اینکه مانند سمبوسه و سوسیس بندریجزو فست فود ها محسوب می شود اما بسیار ارزان و سریع آماده می شود و با یاد گرفتن طرز تهیه فلافل آن را در قالب ساندویچ همراه باسس خردل می توانید میل کنید و نهایت لذت را از این ساندویچ خوشمزه ببرید.

مواد لازم برای فلافل​

مواد لازم فلافل

مواداندازهمقیاس
نخود (خیس شده)1 کیلو
جعفری100گرم
پیاز1عدد
سیر1بوته
فلفل سیاه و سفید2/3قاشق چایخوری
نمکبه مقدار متوسط-
زیره
گشنیز
زردچوبه
به مقدار لازم-
سس انبهبه مقدار دلخواه-
روغن ترجیحا کنجد مقدار کافی -

طرز تهیه فلافل​

مرحله اول :یک روز قبل از سرخ کردن فلافل ها

اولین قدم در دستور فلافل این است که نخود ها را از 24 ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.

نخود فلافل


مرحله دوم :

نخود هایی که از قبل خیسانده اید را به همراه جعفری خرد شده ، پیاز پوست گرفته و ریز شده همچنین سیر پوست گرفته و تمیز را داخل چرخ گوشت یا خرد کن بریزید و با یکدیگر میکس کنید.

چرخ کردن نخود فلافل


مرحله سوم :

پس از میکس کردن نخود ها نمک ، فلفل و ادویه های لازم برای تهیه فلافل را به مواد اضافه کنید و با کمک قاشق مخصوص یا قالب هایی که در بازار هم موجود هستند فلافل ها را قالب بزنید.

خمیر فلافل خانگی


مرحله چهارم :

اگر داخل خمیر آب افتاد میتوانید با اضافه کردن کمی آرد نخودچی آب آن را جمع کنید و سعی کنید فلافل ها را به صورت گنبدی قالب بزنید و داخل روغن داغ شده بریزید تا هر دو طرف آن سرخ شود.

وقتی که خمیر خودش را داخل روغن گرفت به سمت بالا ی روغن می آید که آن موقع می توانید فلافل ها را پشت و رو کنید.

چگونه فلافل بپزیم


توجه داشته باشید تا بر اثر حرارت بالای گاز روغن نسوزد. بهتر است برای سرخ کردن فلافل ها از ظرف کوچکتر و گودتر استفاده کنید تا روغن زیادی مصرف نشود.

مرحله پایانی

پس از سرخ کردن فلافل ها آن ها را روی دستمال بگذارید تا روغن اضافه فلافل ها گرفته شود.

فلافل های آماده را داخل در کنار خیارشور گوجه فرنگی ، کاهوی خرد شده و انواع ترشی می توانید مصرف کنید و به همراه سس انبه که بسیار لذیذ می باشد.

فلافل

دستور تهیه سس انبه هم به این شکل است که به ازای هر 1 قاشق پودر انبه باید 6 برابر آب جوشیده و یک ته استکان سرکه سفید باهم مخلوط کنید و روی فلافل ها بریزید.

طرز تهیه فلافل در فر​

فلافل طرز تهیه راحتی دارد به خصوص با فر برای تهیه فلافل خانگی با فر، ابتدا فر را با حرارت حدود 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود. سپس تمام مواد ذکر شده را داخل یک دستگاه مخلوط کن بریزید و خوب هم بزنید به طوری که مواد کاملا با هم مخلوط شوند.

اما نه در اندازه ای که مواد پوره ای مانند شوند (یعنی نخود نه باید خیلی له شود و نه زیر دندان بیاید). برای اینکه مخلوط کردن مواد بهتر انجام شود لازم است آنها را با کمی روغن زیتونمرطوب کنید تا بهم بچسبند.

همزدن را تا زمانی که مخلوط یکدست شده و به شکل توپ داخل غذاساز درآید ادامه دهید.

اگر بخواهید مواد چسبنده تر شوند آنها را چند ساعت در یخچال قرار دهید تا کم چسبنده تر شوند.

سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و بعد از اینکه مواد را چشیدید و طعم و مزه آن را بالانس کردید آنها را با قاشق های مخصوص قالب زنی فلافل و یا در کف دست به صورت توپ های گردو کوچکی فرم دهید و با فاصله در سینی فر بچینید.

با پشت قاشق کمی فلافل ها را تخت کنید تا راحت تر پخته شوند.

پس از چیدن فلافل ها، سینی را در فر قرار دهید و اجازه دهید تا یک طرف فلافل ها به مدت 10 دقیقه بپزند.

پس از گذشت 10 دقیقه با کمک یک کفگیر فلزی نازک و پهن برگردانید و 15 دقیقه دیگر بپزید تا برشته شوند.

میزان پخت فلافل ها در رنگ آنها تاثیر گذار است پس اگر بخواهید فلافل ها تیره‌تر شوند زمان بیشتری آنها را درون فر نگه دارید. فقط دقت کنید که فلافل ها خشک نشوند و داخل آنها ترد و نرم باشند.

فلافل را می توانید در نان پیتا یا هر نان ساندویچ دیگری که دوست دارید در کنار ماست، انواع سس های ، پیاز و جعفری خرد شده ، ترشی کلم قرمز و غیره سرو کنید.

مقدار نخود ، پیاز و مواد دیگر کاملا به تمایل خودتان بر می گردد که چقدر بخواهید درست کنید.

همچنین میزان فلفل هم بستگی به ذائقه خودتان دارد.

نکات درست کردن فلافل خانگی به سبک ساندویچی ها​

1 - پس از خوردن فلافل صرف نوشیدنی گرم مانند چای نعناع می تواند طعم چشیده شدی شما را بسیار دلچسب تر کند.


2 - اگر دوست دارید فلافل ترد تری داشته باشید پیشنهاد می شود که به آن یک قاشق چایخوری بکینگ پودر اضافه کنید.


3 - هنگامی که میخواهید فلافل را سرخ کنید ، اطمینان داشته باشید که روغن آن داغ شده باشد.


4 - چاشنی مناسب برای فلافل می تواند ترشی لیته و سس انبه یا همان خردل باشد.

نکات تکمیلی در مورد فلافل​

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقهمیباشد .
فلافل را می توانید در وعده نهار - میان وعده - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
 
کاجول

کاجول

کاربر شهروند
تاریخ ثبت‌نام
15/10/22
نوشته‌ها
4,141
پسندها
6,048
امتیازها
113
مدال ها
12

طرز تهیه فلافل آبادانی اصل و لذیذ​

فلافل، یک غذای خوشمزه و پرطرفدار جنوبی که شنیدن نامش ما را به یاد طعم تند و لذت بخشی می اندازد که هر کدام آن را به شکلی تجربه کرده ایم. غذایی پرخاصیت، ارزان و سریع که ریشه در کشورهای عربی دارد و در هر منطقه، همراه با طعم دهنده های مختلف سرو میشود. تجربه ی خوردن فلافل در رستوران های خیابانی حال و هوای دیگری دارد اما از آنجا که همیشه ترجیح بر غذاهای خانگی است پس بهتر است این غذای محبوب را هم به شکل سالم در منزل تهیه و میل کنید.


برای این منظور حتما نیاز به یک دستور تهیه حرفه ای برای تهیه فلافل خانگی همراه با نکاتی که بین سرآشپزها به فوت کوزه گری معروف است، خواهید داشت پس لازم است با این بخش همراه شوید. طرز تهیه فلافل خانگی بسیار ساده و همچنین سریع می باشد که با کمک ی دستور تهیه خوب می توانید آن را تهیه کنید و لذت ببرید.

فلافل از جمله غذاهای خوشمزه و لذیذ است که علاوه بر کودکان و نوجوانان در بین بزرگسالان هم طرفدارن ویژه ای دارد و از نخود که یکی از مقوی ترین حبوبات است تشکیل می شود.

فلافل با اینکه مانند سمبوسه و سوسیس بندریجزو فست فود ها محسوب می شود اما بسیار ارزان و سریع آماده می شود و با یاد گرفتن طرز تهیه فلافل آن را در قالب ساندویچ همراه باسس خردل می توانید میل کنید و نهایت لذت را از این ساندویچ خوشمزه ببرید.

مواد لازم برای فلافل​

مواد لازم فلافل

مواداندازهمقیاس
نخود (خیس شده)1کیلو
جعفری100گرم
پیاز1عدد
سیر1بوته
فلفل سیاه و سفید2/3قاشق چایخوری
نمکبه مقدار متوسط-
زیره
گشنیز
زردچوبه
به مقدار لازم-
سس انبهبه مقدار دلخواه-
روغن ترجیحا کنجدمقدار کافی-

طرز تهیه فلافل​

مرحله اول :یک روز قبل از سرخ کردن فلافل ها

اولین قدم در دستور فلافل این است که نخود ها را از 24 ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.

نخود فلافل


مرحله دوم :

نخود هایی که از قبل خیسانده اید را به همراه جعفری خرد شده ، پیاز پوست گرفته و ریز شده همچنین سیر پوست گرفته و تمیز را داخل چرخ گوشت یا خرد کن بریزید و با یکدیگر میکس کنید.

چرخ کردن نخود فلافل


مرحله سوم :

پس از میکس کردن نخود ها نمک ، فلفل و ادویه های لازم برای تهیه فلافل را به مواد اضافه کنید و با کمک قاشق مخصوص یا قالب هایی که در بازار هم موجود هستند فلافل ها را قالب بزنید.

خمیر فلافل خانگی


مرحله چهارم :

اگر داخل خمیر آب افتاد میتوانید با اضافه کردن کمی آرد نخودچی آب آن را جمع کنید و سعی کنید فلافل ها را به صورت گنبدی قالب بزنید و داخل روغن داغ شده بریزید تا هر دو طرف آن سرخ شود.

وقتی که خمیر خودش را داخل روغن گرفت به سمت بالا ی روغن می آید که آن موقع می توانید فلافل ها را پشت و رو کنید.

چگونه فلافل بپزیم


توجه داشته باشید تا بر اثر حرارت بالای گاز روغن نسوزد. بهتر است برای سرخ کردن فلافل ها از ظرف کوچکتر و گودتر استفاده کنید تا روغن زیادی مصرف نشود.

مرحله پایانی

پس از سرخ کردن فلافل ها آن ها را روی دستمال بگذارید تا روغن اضافه فلافل ها گرفته شود.

فلافل های آماده را داخل در کنار خیارشور گوجه فرنگی ، کاهوی خرد شده و انواع ترشی می توانید مصرف کنید و به همراه سس انبه که بسیار لذیذ می باشد.

فلافل

دستور تهیه سس انبه هم به این شکل است که به ازای هر 1 قاشق پودر انبه باید 6 برابر آب جوشیده و یک ته استکان سرکه سفید باهم مخلوط کنید و روی فلافل ها بریزید.

طرز تهیه فلافل در فر​

فلافل طرز تهیه راحتی دارد به خصوص با فر برای تهیه فلافل خانگی با فر، ابتدا فر را با حرارت حدود 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود. سپس تمام مواد ذکر شده را داخل یک دستگاه مخلوط کن بریزید و خوب هم بزنید به طوری که مواد کاملا با هم مخلوط شوند.

اما نه در اندازه ای که مواد پوره ای مانند شوند (یعنی نخود نه باید خیلی له شود و نه زیر دندان بیاید). برای اینکه مخلوط کردن مواد بهتر انجام شود لازم است آنها را با کمی روغن زیتونمرطوب کنید تا بهم بچسبند.

همزدن را تا زمانی که مخلوط یکدست شده و به شکل توپ داخل غذاساز درآید ادامه دهید.

اگر بخواهید مواد چسبنده تر شوند آنها را چند ساعت در یخچال قرار دهید تا کم چسبنده تر شوند.

سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و بعد از اینکه مواد را چشیدید و طعم و مزه آن را بالانس کردید آنها را با قاشق های مخصوص قالب زنی فلافل و یا در کف دست به صورت توپ های گردو کوچکی فرم دهید و با فاصله در سینی فر بچینید.

با پشت قاشق کمی فلافل ها را تخت کنید تا راحت تر پخته شوند.

پس از چیدن فلافل ها، سینی را در فر قرار دهید و اجازه دهید تا یک طرف فلافل ها به مدت 10 دقیقه بپزند.

پس از گذشت 10 دقیقه با کمک یک کفگیر فلزی نازک و پهن برگردانید و 15 دقیقه دیگر بپزید تا برشته شوند.

میزان پخت فلافل ها در رنگ آنها تاثیر گذار است پس اگر بخواهید فلافل ها تیره‌تر شوند زمان بیشتری آنها را درون فر نگه دارید. فقط دقت کنید که فلافل ها خشک نشوند و داخل آنها ترد و نرم باشند.

فلافل را می توانید در نان پیتا یا هر نان ساندویچ دیگری که دوست دارید در کنار ماست، انواع سس های ، پیاز و جعفری خرد شده ، ترشی کلم قرمز و غیره سرو کنید.

مقدار نخود ، پیاز و مواد دیگر کاملا به تمایل خودتان بر می گردد که چقدر بخواهید درست کنید.

همچنین میزان فلفل هم بستگی به ذائقه خودتان دارد.

نکات درست کردن فلافل خانگی به سبک ساندویچی ها​

1 - پس از خوردن فلافل صرف نوشیدنی گرم مانند چای نعناع می تواند طعم چشیده شدی شما را بسیار دلچسب تر کند.


2 - اگر دوست دارید فلافل ترد تری داشته باشید پیشنهاد می شود که به آن یک قاشق چایخوری بکینگ پودر اضافه کنید.


3 - هنگامی که میخواهید فلافل را سرخ کنید ، اطمینان داشته باشید که روغن آن داغ شده باشد.


4 - چاشنی مناسب برای فلافل می تواند ترشی لیته و سس انبه یا همان خردل باشد.

نکات تکمیلی در مورد فلافل​

ممنون
 
اعتصامی

اعتصامی

هلنم کاش بمونی تو برام
مدیر کل
تاریخ ثبت‌نام
4/10/22
نوشته‌ها
23,082
پسندها
22,662
امتیازها
113
مدال ها
6
ممنونم هانا گیانم ❤️
من مقدار پیاز و سیر بیشتری استفاده می کنم
اگر سیر نبود. پودر سیر
فلافل ما جعفری نداره
زیر و تخم گشنیز نداره
فقط ادویه کاری نمک زرد چوبه فلفل
نخود ها رو چرخ می کنم
گاهی 20 دقیقه قبل سرخ کردن یه ذره بکینگ پودر می زنم
توی خمیر فلافل آرد می زنم
ارد معمولی
واسه سرخ کردن یه دونه فلافل تست می کنم اگر وا رفت ارد یا تخم مرغ می زنم به خمیر فلافل (مواد)
 
  • لایک
واکنش‌ها[ی پسندها]: گلسا
هانا

هانا

کاربر نمونه
تاریخ ثبت‌نام
26/3/23
نوشته‌ها
590
پسندها
626
امتیازها
93
مدال ها
6
ممنونم هانا گیانم ❤️
من مقدار پیاز و سیر بیشتری استفاده می کنم
اگر سیر نبود. پودر سیر
فلافل ما جعفری نداره
زیر و تخم گشنیز نداره
فقط ادویه کاری نمک زرد چوبه فلفل
نخود ها رو چرخ می کنم
گاهی 20 دقیقه قبل سرخ کردن یه ذره بکینگ پودر می زنم
توی خمیر فلافل آرد می زنم
ارد معمولی
واسه سرخ کردن یه دونه فلافل تست می کنم اگر وا رفت ارد یا تخم مرغ می زنم به خمیر فلافل (مواد)
خواهش میکنم

به به ... زحمت کشیدین 🤗✨
 
اعتصامی

اعتصامی

هلنم کاش بمونی تو برام
مدیر کل
تاریخ ثبت‌نام
4/10/22
نوشته‌ها
23,082
پسندها
22,662
امتیازها
113
مدال ها
6
گلسا

گلسا

کاربر شهروند
Ms
تاریخ ثبت‌نام
7/4/23
نوشته‌ها
1,417
پسندها
1,107
امتیازها
113
مدال ها
11
جنسیت
خانم👩
ممنونم هانا گیانم ❤️
من مقدار پیاز و سیر بیشتری استفاده می کنم
اگر سیر نبود. پودر سیر
فلافل ما جعفری نداره
زیر و تخم گشنیز نداره
فقط ادویه کاری نمک زرد چوبه فلفل
نخود ها رو چرخ می کنم
گاهی 20 دقیقه قبل سرخ کردن یه ذره بکینگ پودر می زنم
توی خمیر فلافل آرد می زنم
ارد معمولی
واسه سرخ کردن یه دونه فلافل تست می کنم اگر وا رفت ارد یا تخم مرغ می زنم به خمیر فلافل (مواد)
این دستور عالیه
منم طبق همین درست میکنم فقط گاهی جعفری نمیزنم
پکنیک پودر هم با یک استکان اب سرد حل میکنم میریزم تو موادمحشر میشه
 
اعتصامی

اعتصامی

هلنم کاش بمونی تو برام
مدیر کل
تاریخ ثبت‌نام
4/10/22
نوشته‌ها
23,082
پسندها
22,662
امتیازها
113
مدال ها
6
این دستور عالیه
منم طبق همین درست میکنم فقط گاهی جعفری نمیزنم
پکنیک پودر هم با یک استکان اب سرد حل میکنم میریزم تو موادمحشر میشه
عزیزمی
نوش جان 🤩❤️
 
بالا