طرز تهیه شیرینی ختایی تبریزی آذربایجان با فر و بدون فر با تابه برای ۲ نفر ۱۰ نفر🔴[ باقلوا کادایف ]

اعتصامی

اعتصامی

هلنم کاش بمونی تو برام
مدیر کل
تاریخ ثبت‌نام
4/10/22
نوشته‌ها
22,885
پسندها
22,635
امتیازها
113
مدال ها
6
طرز تهیه شیرینی ختایی تبریزی آذربایجان با فر و بدون فر با تابه برای ۲ نفر ۱۰ نفر🔴[ باقلوا کادایف ]

طرز تهیه شیرینی ختایی تبریزی آذربایجان با فر و بدون فر با تابه

طرز تهیه شیرینی ختایی یا باقلوا کادایف تبریزی آذربایجان با فر و بدون فر با تابه
میزان لازممواد لازم
300 گرمرشته ختایی
3 قاشق غذاخوریپودر قند یا شکر
2 قاشق غذاخوریگلاب
3 قاشق غذاخوریروغن مایع
50 گرمکره
3/2 پیمانهگردو
2/1 قاشق چای خوریپودر دارچین
2/1 قاشق چای خوریپودر هل
2/1 قاشق چای خوریپودر زنجبیل

مواد اولیه شربت:
مواد اولیه برای شربتمیزان لازم
شکر1 پیمانه
آب2/1 پیمانه
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
زعفران در صورت تمایلبه میزان لازم


طرز تهیه شیرینی ختایی تبریز آذربایجان شمال با فر

مرحله اول

گردو و سایر مغزیجات به دلخواه خودتان را خرد می‌کنیم و در یک ظرف مناسب همراه سه قاشق شکر، پودر دارچین، هل و زنجبیل مخلوط می‌کنیم. یادتان باشد که گردو نباید پودر شود ولی تکه‌های درشت هم نداشته باشد.

سپس گلاب را اضافه کنید و مواد را با یک قاشق هم بزنید،باید یک خمیر یکدست به وجود آید.

مرحله دوم
فر را با دمای 180 درجه روشن کنید تا اتمام کار گرم شود.

مرحله سوم
کره و روغن را مخلوط کنید و روی حرارت غیر مستقیم کمی ذوب کنید. سپس با قلمو روی رشته‌ها را آغشته کنید.

مرحله چهارم
از خمیر گردو درمیان رشته بگذارید و رشته ختایی را رول کنید. حتی می‌توانید از مواد گردویی در میان دو قطعه رشته ختایی بگذارید و مانند کوکو در آورید.

مرحله پنجم
کف سینی فر را کمی چرب کنید و حتی می‌توانید کاغذ روغنی کف سینی پهن کنید.رول‌های رشته ختایی را روی سینی بچینید و به مدت 25 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا روی رشته‌ها طلایی شود.اگر می‌خواهید رشته ختایی حسابی طلایی شود به مدت 3 الی 4 دقیقه شعله گریل را روشن کنید.

طرز تهیه شربت شیرینی ختایی
آب و شکر را داخل یک قابلمه بریزید و روی گاز با شعله ملایم قرار دهید. مایع را هم بزنید تا شکر در آب حل شود.وقتی شربت به جوش آمد یک قاشق آب لیمو را به آن اضافه کنید و در صورت تمایل زعفران و گلاب را هم بنا به ذائقه خود اضافه کنید. زیر قابلمه راخاموش کنید تا شربت سرد شود.

اگر شربت را از قبل آماده کنید بهتر است زیرا در این صورت کاملا سرد می‌شود. هنگام ریختن شربت بر روی رشته ختایی باید سرد باشد. اما رشته‌ها باید بعد از بیرون آمدن از فر همان موقع که داغ هستند با شربت مزه‌دار شوند.

وقتی رشته‌ها داغ باشد شربت بهتر جذب آن می‌شود. شیرینی رشته ختایی هر چه تازه‌تر مصرف شود بهتر است. اما برای نگهداری بهتر است در یک ظرف در بسته در یخچال نهگداری شود.

طرز تهیه شیرینی ختایی بدون فر با تابه

مرحله اول

مواد اولیه را مانند دستور بالا تهیه کنید. کف ماهیابه نچسب را چرب کنید. مقداری رشته که با روغن و کره چرب شده کف ماهیتابه پخش کنید به صورتی که کاملا کف ماهیتابه پوشیده شود.

مرحله دوم
حالا از خمیر گردو روی رشته‌ها بریزد و با ته یک قاشق پخش کنید. دسته‌ای دیگر از رشته‌های چرب شده را روی لایه گردویی قرار دهید و با ته قاشق مواد را فشار دهید.

مرحله سوم
برای مدت 15 الی 20 دقیقه اجازه دهید روی شعله کم پخته شود. بعد از این که یک طرف رشته ختایی پخته شد به راحتی برمی‌گردد و روی دیگر را هم 15 دقیقه روی همان شعله بگذارید تا سرخ شود.
Ad95718a080410f33e455821
 
بالا