خورشت بدون گوشت و خوشمزه شمالی، نام دیگر این خورش سنتی و محلی شیش انداز بادمجان میباشد که شباهت زیادی به فسنجان دارد.
مواد لازم خورشت بادمجان بدون گوشت دونفره | |
بادمجان | ۲ عدد |
گردو | نصف فنجان |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
رب | ۱ ق غ سرخالی |
رب انار | ۲ ق غ سرپر |
نمک – فلفل – زردچوبه – دارچین | دلخواه |
شکر | دلخواه |
طرز تهیه خورشت بدون گوشت
مرحله اول
برای تهیه این غذای محلی و خوشمزه ابتدا باید گردو را سیاه کنید، ماهیتابه را بر روی حرارت ملایم قرار دهید و مقدار کمی روغن اضافه کنید پس از داغ شدن روغن گردو ها را درون تابه ریخته و تفت دهید.
مرحله دوم
با صبر و حوصله گردوها را تفت داده تا زمانیکه روغن بیاندازد. در یک ماهیتابه جداگانه پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با مقدار کمی روغن تفت دهید، تا زمانی که سبک و شیشه ای شوند.
مرحله سوم
بادمجان ها را پوست گرفته و به صورت مکعبی خرد کنید، سپس آنها را به پیاز داغ ها اضافه کرده و با همدیگر تفت دهید. سرخ کردن بادمجان ها باعث می شود تا در هنگام پخت آنها حالت خود را از دست ندهند.
مرحله چهارم
به سراغ گردوها رفته و پس از اینکه آنها روغن دادند و رب و رب انار را اضافه کنید، کمی با هم مخلوط کنید سپس ادویه را به مواد اضافه کنید کمی مواد را تفت دهید تا بوی خامی ادویه ها گرفته شود.
مرحله پنجم
پس از انجام این مراحل ۳ لیوان آب جوش به گردوها اضافه کنید و اجازه دهید تا برای مدت زمان ۳۰ دقیقه بپزند. بعد از گذشت ۳۰ دقیقه نوبت به اضافه کردن پیاز و بادمجان سرخ شده میرسد.
مرحله ششم
حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا برای ۲۰ دقیقه دیگر خورشت با حرارت ملایم بپزد و سس آن غلیظ شده و آب اضافی خورش کشیده شود. در پایان می توانید به دلخواه خود ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری شکر به خورشت اضافه کنید.