آموزش دستور پخت کلوچه محلی دزفول

  • نویسنده موضوع اعتصامی
  • تاریخ شروع
اعتصامی

اعتصامی

هلنم کاش بمونی تو برام
مدیر کل
تاریخ ثبت‌نام
4/10/22
نوشته‌ها
22,936
پسندها
22,634
امتیازها
113
مدال ها
6
Fd929432 cbcf 4fc0 9fab 978859613b5d 768x768

مواد لازم

آرد1 پیمانه

روغن2/3 پیمانه

نمک1/2 قاشق چایخوری

شیر یا آب 2 لیوان ( نکته؛ شیر به یافت کلوچه لطافت خاصی می دهد.)

شکر1/2 پیمانه (شکر رو اگر دوست دارید حذف کنید)
خرما 150 گرم پوره شده
زیره سیاه و رازیانه یک استکان

مخمر1 قاشق مربا خوری

روغن سرخ کردنی5 قاشق غذا خوری

پودر زنجبیل1 قاشق چایخوری اگر دوست دارین کلوچه طعم تندی داشته باشه میزان زنجبیل رو اضافه کنید

ماست و زعفران برای رومال کوچه ها

مرحله اول

ابتدا آرد را دو الی سه بار الک می کنیم تا نا خالصی نداشته باشد سپس در ظرف مناسبی می ریزیم و مخمر و نمک را اضافه کرده و مواد را با قاشق زیر و رو کرده تا با هم مخلوط شوند.

مرحله دوم
بعد در ادامه شکر و زیره سیاه و رازیانه را نیز اضافه می کنیم و مواد را مجددا زیر و رو کرده تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند.

مرحله سوم
حال روغن را اضافه می کنیم و مواد را هم می زنیم بعد کم کم آب یا شیر را اضافه نموده و با دست تمیز دیگری مواد را زیر و رو کرده و هم می زنیم تا خمیر مایه کلوچه خرمایی خانگی حاصل می شود.

مرحله چهارم
بعد در ادامه خمیر را 5 دقیقه خوب با دستان تمیز ورز می دهیم تا از خمیری نرم و لطیف درست شود بعد روی آن را با سلفون و یا پارچه تمیزی پوشش می دهیم بعد ظرف را به مدت دو الی سه ساعت در کنار وسایل گرمایشی می گذاریم تا خمیر استراحت کرده و حجم آن دو برابر شود.

( اگر خمیر مایه در هوای نسبتا گرم و معتدل باشد زودتر مخمر آن فعال شده و خمیر ور می آید).
مرحله پنجم
حال در این فاصله پوست خرما ها را جدا می کنیم و بعد هسته آن ها را خارج کرده و در تابه مناسب و نچسبی می ریزیم.

مرحله ششم

سپس روغن سرخ کردنی را اضافه می کنیم و تابه را روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم و به مدت 8 الی 10 دقیقه تفت می دهیم تا نرم و پخته شود. (این مرحله اگر دوست دارید حذف کنید)

مرحله هفتم

در آخر پودر زنجبیل را اضافه می کنیم خوب مواد را زیر و رو کرده و هم می زنیم تا کاملا مواد با هم مخلوط شوند بعد تابه را از روی حرارت بر می داریم و آن را آماده کنار می گذاریم.

مرحله هشتم

بعد از زمان مقرر که خمیر ور آمد با خمیر در اندازه های توپ تنیس درست می کنیم و آن ها را به نوبت با دو دست پهن می کنیم.

مرحله نهم

مقداری از خرمای تفت داده شده در وسط خمیر ها می گذاریم و از کناره ها خمیر را به سمت داخل تا کرده و فشار می دهیم و روی خرمای پوره شده را پوشش می دهیم و مجددا خمیر را گرد می کنیم.

مرحله دهم
فر را روشن می کنیم و دمای آن را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم می کنیم تا گرم شود.

مرحله یازدهم

بعد در ادامه یک طرف خمیر های توپی شکل را روی کنجد ها گذاشته و کمی فشار می دهیم تا کنجد ها در خمیر فر روند.

مرحله دوازدهم
سینی فر را کمی با روغن مایع چرب می کنیم و طرف دیگر خمیر که به کنجد آغشته نیست را داخل سینی فر گذاشته و کمی با کف گیر فشار می دهیم تا خمیر توپی شکل پهن شود و بعد با نوک چنگال چند بار آرام روی خمیر پهن شده می زنیم تا بعد از پخت کلوچه های خرمایی خانگی جذاب تر شوند.

مرحله سیزدهم
همه خمیر های را به همین ترتیب با فاصله در داخل سینی فر می چینیم و بعد آن را در داخل فر گرم شده به مدت 10 الی 12 دقیقه می گذاریم فقط 3 الی 4 دقیقه آخر گریل یا شعله بالایی فر را روشن کرده تا کلوچه های خرمایی خانگی برشته و خوش رنگ شوند.


حالا بعد از زمان مقرر سینی را از فر بیرون آورده و کمی صبر می کنیم تا از حرارت کلوچه های خرمائی کاسته شود و خنک شوند.
نوش جان
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
بالا