دستور پخت کته اسفناج با گوشت /غذای سنتی و خوشمزه

  • نویسنده موضوع ثمین
  • تاریخ شروع
ثمین

ثمین

.
ناظر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
8/1/23
نوشته‌ها
1,636
پسندها
3,565
امتیازها
113
مدال ها
6
کته اسفناج با گوشت یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه در گذشته با کوکو سبزی تهیه می شده است ولی امروز این غذای خوشمزه را با گوشت تکه ای مانند چلوگوشت و گوشت مرغ درست می کنند. در این دستور این غذای خوشمزه را به همراه گوشت تکه ای درست می کنیم که یکی از بهترین دستورهای این غذای سنتی می باشد

مواد لازم برای 4 نفر

_ اسفناج تازه 1 کیلوگرم
_ برنج 4 پیمانه
_ سیر 4 حبه
_ پیاز 2 عدد درشت
_ کره 25 گرم
_ زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
_ گوشت گوسفندی 400 تا 600 گرم
_ چوب دارچین 1 تکه
_ نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
_ زردچوبه و روغن به مقدار کافی


دستور پخت کته اسفناج با گوشت


مرحله اول
برای تهیه کته اسفناج با گوشت تکه ای ابتدا گوشت را می شوییم و به تکه های کوچکتر تبدیل می کنیم. تکه های گوشت نباید خیلی کوچک باشد و تقریبا مانند چلو گوشت باید سه برابر تکه های گوشت خورشتی باشد.

مرحله دوم
در این مرحله یکی از پیازها را به صورت خلالی خرد می کنیم و به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا سبک شود، سپس 2 حبه از سیرها را با رنده ریز رنده می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله سوم
حالا مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به مخلوط سیر و پیاز اضافه می کنیم و یک دقیقه دیگر تفت می دهیم تا با هم ترکیب شوند. در ادامه تکه های گوشت را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا رنگ شان تغییر کند.

مرحله چهارم
حالا چوب دارچین را به همراه 1 لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم، سپس حرارت زیر قابلمه را ملایمتر می کنیم و اجازه می دهیم گوشت بپزد. در ادامه برنج را نسبت به نوع آن با آب ولرم و 1 قاشق چایخوری نمک می خیسانیم.

مرحله پنجم
در این مرحله اسفناج را پس از پاک کردن، می شوییم، سپس به صورت ریز خرد می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه پیاز باقیمانده را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن داخل یک تابه مناسب تفت می دهیم.

مرحله ششم
پس از اینکه پیاز سبک شد، سیرهای باقیمانده را رنده می کنیم و به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه می کنیم. حالا مواد را کمی تفت می دهیم تا به خوبی با ادویه ها ترکیب شوند.

مرحله هفتم
در این مرحله اسفناج خرد شده را به تابه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا اسفناج آب بیندازند. تفت دادن را تا زمانی ادامه می دهیم تا آب اضافی اسفناج به طور کامل تبخیر شود و اسفناج کمی سرخ شود.

مرحله هشتم
پس از اینکه اسفناج به خوبی سرخ شد، تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه برنج خیسانده شده را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و تا یکی دو بند انگشت بالاتر از سطح برنج آب اضافه می کنیم.

مرحله نهم
قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم، سپس کره را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه می کنیم. حالا صبر می کنیم تا آب درون قابلمه به جوش بیاید، سپس اسفناج سرخ کرده را اضافه می کنیم.

مرحله دهم
حالا به آرامی برنج و اسفناج را ترکیب می کنیم تا یکدست شوندف سپس صبر می کنیم تا آب درون قابلمه کشیده شود. در ادامه حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم و درب قابلمه را به همراه دم کنی قرار می دهیم تا کته آماده شود.

مرحله یازدهم
حدود 30 تا 45 دقیقه زمان برای پخت کته اسفناج کافی است. در ادامه به سراغ گوشت می رویم و در صورتی که به طور کامل مغز پخت شده بود، حرارت را کمی زیاد تر می کنیم تا آب درون قابلمه زودتر کشیده شود.

مرحله دوازدهم
حالا زعفران دم کرده را به همراه نمک به گوشت اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا زمان پخت کته روی حرارت ملایم بماند. در پایان کته اسفناج را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه گوشت زعفرانی سرو می کنیم. نوش جاان

1499429 174
 
بالا