آموزش دستور پخت نان شلکینه بسیار آسان و خوشمزه

  • نویسنده موضوع اعتصامی
  • تاریخ شروع
اعتصامی

اعتصامی

هلنم کاش بمونی تو برام
مدیر کل
تاریخ ثبت‌نام
4/10/22
نوشته‌ها
22,885
پسندها
22,635
امتیازها
113
مدال ها
6
نان چزنک، شلکینه یا شله کینه، نان سنتی استان ایلام است که معمولا در فصل بهار توسط بانوان ایلامی طبخ می شود. این غذا در استان های کردستان و لرستان و خوزستان نیز با کمی تفاوت برای مهمانی های بزرگ نیز تهیه می شود

🔷وسایل لازم برای پخت نان چزنک
برای تهیه نان چزنک نیاز به وسایل زیر می باشد:

ساج: نوعی صفحه چدن دایره ای گود است که برای پخت نان های نازک محلی بر روی آتش هیزم یا اجاق گاز یا پلو پز گازی در برخی نقاط کشور رایج است. برخی از این ساج ها چدنی با بدنه استیل در سه سایز 50، 60 و 70 سانتی متری در بازار موجود است.

چاقو

اجاق هیزمی یا گازی

مواد لازم برای پخت نان شلکینه
آرد گندم یا آرد برنج 1.5 پیمانه
آب 2 پیمانه
نمک به مقدار لازم
روغن محلی یا کره محلی به مقدار دلخواه
شیره خرما برای سرو کردن
طرز تهیه نان شلکینه یا چزنک:
ابتدا آرد را الک کنید و با توجه به ذائقه خانواده به آرد، نمک اضافه کنید. آب را کم کم به آرد بیفزایید و آن را با دست مخلوط کنید تا خمیری نیمه آبکی درست شود. دقت داشته باشید تا خمیر سفت نشود. (شبیه ماست)

نان شلکینه را می توانید بر روی اجاق هیزمی یا گازی تهیه کنید

وقتی ساج کمی گرم شد با یک دستمال یا پارچه تمیز روی سطح ساج را روغن مالی کنید تا نان به ساج نچسبد. همان طور که در طرز تهیه نان شلکینه گفته شد، خمیر حاصله باید شل باشد در این مرحله با ملاقه مقداری از خمیر را روی ساج بریزید وبا دست پهن کنید طوری که دایره شکل شود. چند دقیقه صبر کنید تا نان پف کند و پشتش طلایی شود سپس با چاقو لبه های نان را از ساج جدا کنید تا بتوانید نان را از ساج جدا کرده و آن را برگردانید تا طرف دیگر نان نیز طلایی شود.

وقتی دو طرف نان شلکینه طلایی شد آن را از روی ساج بردارید و در ظرفی آن را تکه تکه کنید. روی نان را به مقدار دلخواه روغن محلی یا کره وشیره خرما بریزید و نوش جان کنید. برخی به جای شیره خرما از شکر استفاده می کنند.
در خوزستان روز عید فطر این نان آماده می شود و از مهمانان پذیرایی می کنند
 
بالا