ثمین
.
ناظر انجمن
- تاریخ ثبتنام
- 8/1/23
- نوشتهها
- 1,636
- پسندها
- 3,565
- امتیازها
- 113
- مدال ها
- 6
قرصان سعودی با سبزیجات یکی از غذاهای سنتی و قدیمی در عربستان است
مواد اولیه برای درست کردن مواد میانی (کیشنه)
_ روغن نباتی: 2 قاشق غذاخوری
_ کره: یک قاشق غذاخوری
_ پیاز: 2 عدد (خرد شده)
_ لیمو :1 قاشق چایخوری (سیاه / آسیاب شده)
_ زردچوبه: یک قاشق چایخوری
_ هل: نصف قاشق چایخوری (خرد شده)
_ دارچین: نصف قاشق چایخوری (ساییده شده)
_ رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
مواد اولیه برای درست کردن قرصان
_ زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
_ گشنیز: نصف قاشق چایخوری (له شده)
_ هل: یک چهارم قاشق چایخوری (له شده)
_ زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
_ فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چایخوری
_ نمک: یک قاشق چایخوری
_ هویج: 1 عدد (خرد شده)
_ لوبیا سبز: یک فنجان (خرد شده)
_ کدو حلوایی زرد: یک فنجان (مکعب های خرد شده)
_ بادمجان: 5 عدد
_ کدو سبز: 6 عدد
_ روغن نباتی: 2 قاشق غذاخوری
_ پیاز: 1 عدد (خرد شده)
_ گوشت بره: کیلو (خرد شده و آب پز)
_ رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
_ گوجه فرنگی: 4 دانه (پوست کنده و رنده شده)
_ آب گوشت: یک فنجان
_ آب: 2 فنجان
_ نان مرکوک یا نان شراک: 2 نان (تست شده)
طرز تهیه
برای درست کردن کیشنه (مواد میانی) : روغن را در ماهیتابه داغ کنید، سپس پیازها را اضافه کنید و به مدت 7 دقیقه تفت دهید تا نرم شوند.
پودرلیمو ، زردچوبه، هل، دارچین، رب گوجه فرنگی را اضافه کرده، هم بزنید و از روی حرارت بردارید.
روغن را در قابلمه ای روی حرارت متوسط گرم کنید، پیازها را اضافه کنید و هم بزنید تا نرم شوند، سپس گوشت آب پز را اضافه کنید.
زردچوبه، گشنیز، هل، زیره، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید و هم بزنید تا طعم ها با هم ترکیب شوند.
رب گوجه فرنگی، گوجه فرنگی رنده شده، آب و آب گوشت را اضافه کنید.
هویج، لوبیا، کدو حلوایی، بادمجان و کدو سبز را اضافه کنید و مخلوط را به مدت 15 دقیقه روی حرارت متوسط بگذارید، سپس درب قابلمه را ببندید و بگذارید 10 دقیقه بماند تا سبزیجات نرم شوند.
مخلوط را در ظرف سرو بریزید و کیشنه (مواد میانی) و نان شراک را پهن کنید و مخلوط را با آب گوشت از سس سبزیجات و گوشت سرو کنید.
توضیحات
مارکوک یا نان شراک نوعی نان مسطح بدون خمیر مایه و معمولا فقط با آرد و آب و نمک درست میکنند و پس از استراحت و تقسیم به قسمتهای گرد و پهن میکنند و روی کوسنی گرد پهن کرده تا نازک شود و روی ساج میگذارند.
اغلب قبل از فروش تا میشود و در کیسهها قرار میگیرد
مارکوک یا نان شراک را معمولا با سوپ و خورش سرو میکنند اما آن را با انواع گوشت و سبزیجات مورد علاقه میتوان پر و کنارههای آن را تا و گرد کرد.