دستور تهیه کله جوش(کالا جوش)با کشک و ماست

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
ثمین

ثمین

.
ناظر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
8/1/23
نوشته‌ها
1,636
پسندها
3,565
امتیازها
113
مدال ها
6
Kale joush

کله جوش یکی از انواع غذاهای خوشمزه و ساده ایرانی است که امروزه با رسپی ها و مواد متنوعی درست می شود

▪︎
طرز تهیه کله جوش با کشک

مواد لازم برای ۴ نفر


_ کشک رقیق۲ لیوان
_ گردوی خرد شده۱ لیوان
_ پیاز۱ عدد
_ سیر۳ حبه
_ نعنا و پونه خشک۱ قاشق غذاخوری
_ نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
_ زردچوبه و روغنبه مقدار کافی


طرز تهیه کله جوش

مرحله اول

برای تهیه کله جوش خوشمزه، ابتدا پوست پیاز را جدا می کنیم و می شوییم، سپس به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. در ادامه تابه مورد نظر را روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس به آن مقداری روغن اضافه می کنیم.


مرحله دوم
حالا پیاز را به تابه اضافه می کنیم، سپس تفت می دهیم تا پیاز سبک و شیشه ای شود. در ادامه پوست سیر را جدا می کنیم، سپس رنده کرده و به تابه اضافه می کنیم، به تفت دادن ادامه می دهیم تا رنگ سیر تغییر کند.

مرحله سوم
در این مرحله مغز گردو را به صورت ریز خرد می کنیم، سپس به همراه نعنا، پونه خشک، فلفل سیاه و زردچوبه به ترکیب پیاز داغ و سیر داغ اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دهیم تا خامی گردو و ادویه ها گرفته شده و عطرشان آزاد شود.

مرحله چهارم
حالا ۱ تا ۲ لیوان آب به مواد حاوی تابه اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم جوش بزند. در این حین کشک را درون یک کاسه می ریزیم، سپس به آن ۱ لیوان آب اضافه می کنیم تا رقیق شود

مرحله پنجم
در این مرحله اگر کشک رقیق شده، کم نمک بود، می توانید به مقدار دلخواه به آن نمک اضافه کنید. در ادامه کشک رقیق شده را به ترکیب سیر داغ و پیاز داغ اضافه کرده و مخلوط می کنیم، سپس حرارت زیر تابه را ملایمتر می کنیم.

مرحله ششم
وقتی کناره های تابه ریز جوش زد، تابه را از روی حرارت بر میداریم و اجازه نمی دهیم کشک بجوش آید. کله جوش به صورت تلیت شده میل می شود. در ادامه کله جوش را درون ظرف مورد نظر بریزد و به همراه نان خشک سرو کنید. نوش جان.

▪︎طرز تهیه کله جوش با ماست

مواد لازم برای تهیه کله جوش


_ ماست چکیده محلی3 لیوان رقیق شده
پیاز1 عدد بزرگ
_ نعنا خشککمی بیشتر از 2.5 قاشق غذاخوری
_ گردو(آسیاب شده)کمی بیشتر از نصف لیوان
_ نمک و فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم



پیش نیاز ها

ابتدا ماست چکیده را با مقدار کافی آب و با همزن دستی رقیق میکنیم. گردو را آسیاب و پیاز را نگینی خرد میکنیم.

پختن کله جوش

در تابه ای مقدار لازم روغن ریخته و پیاز را سرخ میکنیم تا وقتی که طلایی و سبک شود. سپس نمک و فلفل سیاه و زردچوبه میزنیم و نعنا خشک میریزیم و کمی تفت داده و سپس گردوی آسیاب شده را میریزیم. کمی که گذشت، ماست رقیق شده را به همراه 3 لیوان آب اضافه میکنیم. بعد از 40 دقیقه که روغن انداخت و به لعاب لازم رسید آماده است.

نکات مهم برای پخت کله جوش با ماست

_ بهتر است کله جوش را با نان کمی خشک شده نوش جان کنید.

_ در این روش از طرز تهیه کله جوش با ماست می توانید از کشک نیز استفاده کنید.

_ میتوانید از کره یا روغن حیوانی برای سرخ کردن پیاز استفاده کنید تا غذا خوش طعم تر شود.

_ در روش تهیه کله جوش با ماست، می توانید گردو ها را به جای آسیاب، ریز خرد کنید.

_ در صورتی که همزن دستی ندارید میتوانید از چنگال برای رقیق کردن ماست کله جوش استفاده کنید.

_ اگه دوست دارید می تونید سیر هم اضافه کنید

نوش جان ❤️...
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
کاجول

کاجول

کاربر شهروند
تاریخ ثبت‌نام
15/10/22
نوشته‌ها
4,141
پسندها
6,047
امتیازها
113
مدال ها
12
مشاهده فایل‌پیوست 19384
کله جوش یکی از انواع غذاهای خوشمزه و ساده ایرانی است که امروزه با رسپی ها و مواد متنوعی درست می شود

▪︎طرز تهیه کله جوش با کشک

مواد لازم برای ۴ نفر

_ کشک رقیق۲ لیوان
_ گردوی خرد شده۱ لیوان
_ پیاز۱ عدد
_ سیر۳ حبه
_ نعنا و پونه خشک۱ قاشق غذاخوری
_ نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
_ زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

طرز تهیه کله جوش

مرحله اول
برای تهیه کله جوش خوشمزه، ابتدا پوست پیاز را جدا می کنیم و می شوییم، سپس به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. در ادامه تابه مورد نظر را روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس به آن مقداری روغن اضافه می کنیم.


مرحله دوم
حالا پیاز را به تابه اضافه می کنیم، سپس تفت می دهیم تا پیاز سبک و شیشه ای شود. در ادامه پوست سیر را جدا می کنیم، سپس رنده کرده و به تابه اضافه می کنیم، به تفت دادن ادامه می دهیم تا رنگ سیر تغییر کند.

مرحله سوم
در این مرحله مغز گردو را به صورت ریز خرد می کنیم، سپس به همراه نعنا، پونه خشک، فلفل سیاه و زردچوبه به ترکیب پیاز داغ و سیر داغ اضافه می کنیم و به تفت دادن ادامه می دهیم تا خامی گردو و ادویه ها گرفته شده و عطرشان آزاد شود.

مرحله چهارم
حالا ۱ تا ۲ لیوان آب به مواد حاوی تابه اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم جوش بزند. در این حین کشک را درون یک کاسه می ریزیم، سپس به آن ۱ لیوان آب اضافه می کنیم تا رقیق شود

مرحله پنجم
در این مرحله اگر کشک رقیق شده، کم نمک بود، می توانید به مقدار دلخواه به آن نمک اضافه کنید. در ادامه کشک رقیق شده را به ترکیب سیر داغ و پیاز داغ اضافه کرده و مخلوط می کنیم، سپس حرارت زیر تابه را ملایمتر می کنیم.

مرحله ششم
وقتی کناره های تابه ریز جوش زد، تابه را از روی حرارت بر میداریم و اجازه نمی دهیم کشک بجوش آید. کله جوش به صورت تلیت شده میل می شود. در ادامه کله جوش را درون ظرف مورد نظر بریزد و به همراه نان خشک سرو کنید. نوش جان.


▪︎طرز تهیه کله جوش با ماست

اگر به طعم ماست علاقه دارید، کله جوش را با ماست محلی تهیه کنید. برای این منظور، مواد اولیه‌ای که در جدول آمده است را تهیه کنید و برای درست کردن آن آماده شوید

مواد لازممقدار مورد نیاز

_ ماست چکیده محلینیم کیلوگرم
_ پیاز1 عدد
_ سیر1 حبه
_ گردو خرد شده2 عدد
_ گوجه فرنگی1 عدد
آب جوش2 لیوان
_ روغنبه میزان لازم
_ نعناع خشک1 قاشق غذاخوری
_ نمک، فلفل، زردچوبهبه میزان کافی

طرز تهیه کله جوش با ماست


برای درست کردن این کله جوش مقوی که شباهت زیادی به طرز تهیه کاله جوش کرمانی دارد، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:

مرحله اول: ماست را حسابی هم بزنید تا صاف شود. سپس ۲ لیوان آب داغ داخل آن بریزید و دوباره هم بزنید تا به شکل دوغ درآید. توجه داشته باشید که اگر ماست را هم نزنید و یا آب سرد داخل آن بریزید، کله جوش بریده بریده می‌شود.

مرحله دوم: گردو را کاملا خرد کنید و کنار بگذارید. برای آنکه گردو روغن بیشتری به غذای شما بدهد، می‌توانید آن را چرخ کنید. سپس سیر و پیاز را روی حرارت ملایم تفت دهید و به آن زردچوبه اضافه کنید تا خوش رنگ شود.

مرحله سوم: گوجه را بشویید و با پوست رنده کنید. وقتی سیر و پیاز سرخ شد، گوجه رنده شده و گردوی خرد شده را داخل آن بریزید و به مدت ۵ دقیقه با حرارت کم تفت دهید. وقتی آب مواد تمام شد، نعناع خشک و فلفل را هم به آن اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله چهارم: زمانی که گردو و گوجه خرد شده به روغن افتادند، مخلوط ماست چکیده و آب را به آن‌ها اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید و طعم آن را بچشید. سپس به مقدار لازم به آن نمک اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیفتد. سپس حرارت را کم کنید تا کله جوش به مدت نیم ساعت بپزد. وقتی کله جوش غلیظ شد می‌توانید آن را نوش جان کنید
.
عالی عالی عالی😍
 
  • خیلی دوستت دارم
واکنش‌ها[ی پسندها]: ثمین
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا