دستور تهیه شیرینی نارگیلی

  • نویسنده موضوع ثمین
  • تاریخ شروع
ثمین

ثمین

.
ناظر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
8/1/23
نوشته‌ها
1,636
پسندها
3,565
امتیازها
113
مدال ها
6
Shirini nargili

شیرینی نارگیلی یکی از شیرینی های سنتی و قدیمی ایرانی است که معمولا برای پذیرایی در مجالس مورد استفاده قرار می گیرد

مواد لازم شیرینی نارگیلی

_ پودر نارگیل چرب۶۰ گرم (۱ پیمانه)
_ شکر۱۷۰ گرم (۱ پیمانه)
_ روغن مایع۱۰۰ گرم (⅔ پیمانه)
_ سفیده تخم مرغ۶۰ تا ۹۰ گرم (۲ تا ۳ عدد)
_ آب لیمو ترش۱ قاشق چایخوری
_ وانیلنوک قاشق چایخوری

طرز تهیه شیرینی نارگیلی

مرحله اول
برای تهیه شیرینی نارگیلی ساده ابتدا پودر نارگیل را به همراه شکر و نیمی از روغن مایع و نیمی از سفیده تخم مرغ داخل مخلوط کن یا میکسر می ریزیم و به خوبی میکس می کنیم تا مواد به طور کامل مخلوط شوند.

مرحله دوم
در صورتی که به میکسر یا مخلوط کن در دسترس نداشتیم، می توانیم مواد را دو مرتبه چرخ کنیم. غلظت مواد باید پس از مخلوط کردن در حل شله زرد باشد، در صورتی که مواد سفت بود مقداری سفیده تخم مرغ و روغن اضافه می کنیم.

مرحله سوم
و مجددا مواد را مخلوط می کنیم تا به غلظت مناسب برسیم. در ادامه یک قابلمه را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب شروع به جوشیدن کند. حالا مخلوط مواد را درون یک کاسه فلزی می ریزیم.

مرحله چهارم
کاسه حاوی مواد را روی درب قابلمه قرار می دهیم تا با بخار آب گرم شود. حالا شروع به داغ زدن مواد می کنیم. داغ زدن یعنی اینکه مانند هم زدن حلیم با یک قاشق چوبی یا پلاستیکی مواد را به صورت مداوم زیر و رو کنیم.

مرحله پنجم
داغ زدن مواد را باید تا زمانی ادامه دهیم که وقتی کمی از مواد را بین انگشتامان لمس می کنیم، دانه های شکر را حس نکنیم. در ادامه باقیمانده روغن و سفیده تخم مرغ را به مواد اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم.

مرحله ششم
حالا مجددا مواد را داغ می زنیم تا کاملا یکدست شوند، زمانی که مایه شیرینی منسجم شد، آب لیمو ترش و وانیل را اضافه می کنیم، سپس کاسه را از روی بخار آب کنار می گذاریم. در ادامه فر را با دمای ۱۴۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم.

مرحله هفتم
پس از اینکه مایه شیرینی آماده شد، آنرا درون قیف می ریزیم، سپس درون سینی فر را با کاغذ روغنی نسوز و با کیفیت پوشش می دهیم. حالا مایه شیرینی را با چند سانتی متر فاصله روی سینی فر قیف می زنیم.

مرحله هشتم
برای اینکه روی شیرینی ها گنبدی نشود، دستمان را چرب می کنیم و روی شیرینی ها را صاف می کنیم، سپس در فر قرار می دهیم تا بپزند. حدود ۱۰ تا ۱۲ دقیقه زمان برای این شیرینی خوشمزه زمان نیاز است.

مرحله نهم
در صورتی که تمایل داشته باشیم روی شیرینی ها، مانند شیرینی نارگیلی بازاری ترک بخورد، در پایان پخت چند دقیقه گریل را روشن می کنیم. در نهایت شیرینی ها را از فر خارج کرده و صبر می کنیم تا خنک شوند، سپس در ظرف مورد نظرمان می چینیم.

نوش جاان

نکات:

*اندازۀ شیرینی‌ها باید دقیق باشد. بهتر است از ترازو استفاده کنید.

*دقت کنید داغ زدن به حدی باشد که وقتی انگشتتان را به مواد زدید، احساس داغی زیادی بکنید.

*به هیچ وجه مواد داغ‌زده را در یخچال قرار ندهید و اجازه بدهید در محیط سرد شود.

*در صورتی که مواد بعد از سرد شدن خیلی سفت شد می‌توانید نصف یک عدد سفیدۀ تخم‌مرغ را اضافه کنید و هم بزنید. اگر مواد شل بود یک قاشق غذاخوری آرد برنج اضافه کنید.

*اجازه بدهید شیرینی کاملاً سرد شود و بعد از سینی جدا کنید.
 
بالا