خواص عسل

  • نویسنده موضوع شاهدخت
  • تاریخ شروع
شاهدخت

شاهدخت

👸
پرنسس وطن وی
تاریخ ثبت‌نام
5/10/22
نوشته‌ها
7,299
پسندها
10,250
امتیازها
113
مدال ها
16

خواص عسل طبیعی برای سلامتی​

۱- خواص ضد باکتریایی​

عسل دو اثر ضد باکتری دارد:

  • اثر باکتریواستاتیک: بدین معنی که قادر است از تکثیر و رشد باکتری‌ها جلوگیری کند.
  • اثر ضد باکتری: یعنی می تواند باکتری ها را نابود کند.
خواص ضد باکتریایی عسل معمولاً در مقابل باکتری‌های گرم مثبت مشاهده شده است. تحقیقات اخیرِ انجام شده بر روی استافیلوکوکوس با کواگولاز منفی (مانند استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس) اثربخشی عسل مراتع و عسل مانوکا را نیز نشان داده‌اند.

۲- خواص تغذیه ای​

گفته می شود عسل به دلیل سهولت جذب بهتر و مقاومت در برابر کوفتگی ها مخصوصا در مورد فعالیت های فیزیکی، مقاومت خوبی را ایجاد می کند، همچنین باعث تقویت حافظه و کارایی بیشتر آن می شود، بنابراین چه افراد سالم و چه افراد بیمار برای بهبود هر نوع ضعف به ویژه در موارد هضم یا جذب غذا در بدن به آن نیاز دارند. به علاوه باعث افزایش رشد نوزادان، تثبیت مقدار کلسیم، درمان کم خونی و بی اشتهایی می گردد.

۳- کمک به رفع آلرژی​

به دلیل خواص ضد التهابی عسل، این ماده قادر است تا به کاهش علائم آلرژی کمک کند. عسل به دلیل دارا بودن مقادیر کم گرده گل، به عنوان یک واکسن طبیعی عمل می‌ کند. اگر در فصل آلرژی از آبریزش بینی و خارش چشم رنج می‌ برید، عسل می‌ تواند کمک زیادی به شما نماید.

به محض اینکه مقدار کمی از گرده گل موجود در عسل وارد بدن شما شود، آنتی‌ بادی‌ هایی تولید خواهد نمود که با آن گرده گل مبارزه خواهند کرد و این بدین معناست که بدن شما بصورت تمام وقت، نوعی حالت دفاعی در برابر آن آلرژی ایجاد خواهد نمود، به نحوی که با ورود مقدار کمی از گرده گلی که به آن حساسیت دارید، سیستم ایمنی بدن شما وارد حالت تهاجمی خواهد شد.

به دلیل اینکه تنها مقدار کمی گرده گل وارد بدن شما می‌ شود، سیستم ایمنی شما با موفقیت به آن حمله کرده و آن را از بین می‌برد و بطور همزمان، ایمنی بدن را نیز تقویت می‌ کند.

مهم است عسلی را مصرف نمایید که از مناطق محلی خودتان بدست آمده باشد، زیرا این نوع عسل حاوی گرده‌ های گل بدست آمده از گل‌ های محلی خودتان خواهد بود. با مصرف مقدار کمی عسل بصورت روزانه (یک قاشق چای پخوری) بدن شما ایمنی طبیعی خود را در مقابل مواد آلرژی‌ زا که معمولاً باعث بروز علائم آلرژی در شما می‌ شوند، تقویت خواهد نمود.

به خاطر داشته باشید که مصرف عسل را دو یا سه ماه پیش از فصل آلرژی شروع کنید، تا بدن شما زمان کافی برای تقویت سیستم ایمنی خود را داشته باشد. برای بدست آوردن عسل محلی، به فروشگاه‌ های کشاورزان محلی‌ یا فروشگاه‌ های مواد غذایی طبیعی سالم در نزدیکی خود مراجعه نمایید.

۴- تقویت انرژی بدن​

اگر تاکنون برایتان پیش آمده که در محل کار خود، پس از ناهار احساس خستگی مفرط کنید، یا هر روز صبح به سختی از رختخواب خود خارج می‌ شوید، می‌ توانید از یک تقویت کننده طبیعی انرژی برای رفع این مشکل استفاده کنید. عسل به دلیل مقدار بالای کربوهیدرات خود، منبع شگفت‌ انگیزی از انرژی قند فرآوری نشده است.

گلوکز و فروکتوز عسل به سرعت وارد جریان خون می‌ شوند و این کار باعث تقویت انرژی مورد نیاز برای تحرک شما خواهد شد. این کار، روشی بسیار عالی برای شروع یک رژیم انجام کار طولانی مدت می‌ باشد. در غیر این صورت، عسل را به همراه صبحانه خود مصرف نمایید تا انرژی لازم برای انجام کار شما را تقویت کند.

ایده معتبر این است که یک قاشق پر عسل را درون یک فنجان چای اضافه کنید یا آن را با مقدار کمی قهوه میل نمایید، زیرا مصرف زیاد قهوه باعث افزایش انرژی در شما نمی‌ شود. همچنین می‌توانید بعدازظهرها کمی چای ولرم را به همراه یک قاشق غذاخوری عسل مصرف نمایید. اما به خاطر داشته باشید که روزانه باید تنها یک یا دو قاشق غذاخوری عسل خام مصرف کنید.

۵- خواص عسل برای تقویت حافظه​

همه ما دوست داریم با افزایش سن، همچنان حافظه‌
ای قوی داشته باشیم، بنابراین مصرف غذاهایی که باعث تقویت حافظه می‌ شوند،‌ توصیه شده است. آنتی‌ اکسیدان‌ها، مواد شگفت‌ انگیزی جهت تغذیه سلول‌ های مغز است. مشخص شده است که چندین آنتی‌ اکسیدان در عسل وجود دارند که می‌ توانند مغز شما را در بهترین وضعیت خود نگه دارند.

در حقیقت، تحقیقات نشان می‌ دهند که مصرف تنها یک قاشق عسل در روز، می‌ تواند به حفظ قدرت حافظه زنان در دوران پس از یائسگی کمک نماید. افزودن یک قاشق چایخوری عسل به یک فنجان چای در روز، روشی ساده و فرح‌ بخش جهت دستیابی به این هدف می‌ باشد.

عسل همچنین به جذب کلسیم در مغز و حفظ حافظه کمک می‌ کند. مراقبت مناسب از مغز از طریق مصرف مواد مغذی مناسب می‌ تواند احتمال درگیری شما با زوال عقل در دوران سالمندی را کاهش دهد.

خواص عسل طبیعی


۶- درمان آکنه​

هیچکس دوست ندارد به آکنه دچار شود. چه نوجوان باشید و چه یک فرد بالغ، اگر به آکنه دچار شدید، افزودن عسل به رژیم غذایی خود و بکارگیری از آن بر روی نواحی تحت تأثیر را مدنظر قرار دهید. عسل حاوی هومکتانت‌ هایی (مواد جاذب رطوبت) است که پوست شما را مرطوب نموده و قابلیت از بین بردن باکتری‌ های عامل آکنه را دارد.

چندین روش برای استفاده از عسل جهت کاهش آکنه وجود دارند. بهترین روش مبارزه با آکنه، استفاده از عسل خام و فرآوری نشده بر روی قسمت‌ هایی از بدن است که مستعد ابتلا به آکنه هستند. این نواحی معمولاً صورت، سینه یا پشت بدن را در بر می‌ گیرند. عسل را به مدت حدود ۳۰ دقیقه بر روی ناحیه دارای آکنه بگذارید و سپس با آب گرم بشویید.

روش مهم دیگر، افزودن دارچین به عسل و بکارگیری آن بر روی نواحی تحت تأثیر آکنه یا مصرف خوراکی روزانه آن است. یک قاشق چایخوری پودر دارچین را درون یک لیوان آب داغ یا در حال جوش اضافه کنید. این محلول را به مدت ۳۰ دقیقه بجوشانید و پس از سرد شدن یک قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کنید. این محلول را هر روز صبح، حدود ۳۰ دقیقه قبل از صبحانه بنوشید. طی چند هفته نتایج آن را مشاهده خواهید نمود.

۷- کمک به کاهش سرفه​

از آنجایی که عسل به کاهش سرفه کمک می‌ کند، با شایع‌ تر شدن سرماخوردگی بخصوص در طی ماه‌ های زمستانی، مصرف آن می‌ تواند بسیار مفید باشد. شما می‌ توانید از شربت‌ های سرفه تجویز شده بوسیله پزشک استفاده کنید، اما مواد تشکیل دهنده آنها برای سیستم ایمنی شما مضر هستند.
1542868501 B2hP5


تمام مواد موجود در شربت سرفه، برای شما سلامتی به ارمغان نمی‌ آورند، اما عسل نوعی داروی قدیمی برای سرفه است که برای سلامتی مفید می‌ باشد. عسل دیواره گلو را پوشش داده و از طریق تسکین انتهای عصب‌ هایی که از گلو محافظت می‌ کنند، باعث آرام شدن گلو می‌ شود.

برخی پزشکان باور دارند که مصرف دو قاشق غذاخوری عسل در روز، همانند داروهای برطرف کننده سرفه مفید است. در حقیقت، سازمان جهانی بهداشت (WHO) به عسل به عنوان تسکین دهنده (ماده‌ ای که تحریک و التهاب را کاهش می‌ دهد) اعتقاد دارد که به تسکین سرفه به دلیل استفاده از عسل به عنوان یک غشای محافظتی بر روی گلو کمک می‌ کند.
 

موضوعات مشابه

بالا