Reza
کاربر شهروند
- تاریخ ثبتنام
- 1/7/22
- نوشتهها
- 1,834
- پسندها
- 2,425
- امتیازها
- 113
- مدال ها
- 6
انواع درجه آسیاب قهوه برای تهیه قهوه فرانسه، قهوه ترک و قهوه اسپرسو
در این مقاله از سایت وطن وی به موضوع آسیاب قهوه و انواع درجه آسیاب برای تهیه و دم کردن قهوه فرانسه، قهوه ترک و قهوه اسپرسو خواهیم پرداخت. لطفا با ما همراه باشید.
یکی از تفاوتهای مهمی که در طرز تهیه انواع قهوه فرانسه، قهوه ترک و قهوه اسپرسو وجود دارد نحوه آسیاب و درجهی آسیاب پودر قهوه است.
درجه آسیاب قهوه در عطر، طعم و حتی خواص قهوه تاثیر گذار است. اگر به جدول ارزش مواد غذایی انواع قهوه نگاهی بیاندازید (جدول ارزش مواد غذایی به راحتی در گوگل قابل جستجو است) متوجه میشوید که در ارزش غذایی قهوه فرانسه، قهوه اسپرسو و قهوه ترک تفاوت وجود دارد.
یکی از دلیل این موضوع تفاوت در درجه آسیاب قهوه است. متفاوت بودن درجه آسیاب سبب میشود که فرایند عصارهگیری در انواع قهوه متفاوت باشد و در نتیجه میزان مواد مغذی در انواع قهوه با یکدیگر تفاوت داشته باشد.
علاوه بر آنچه در بالا اشاره شد اگر از قهوهای با میزان و درجهی آسیاب نامناسب استفاده کنیم هم قهوه خوبی نخواهیم داشت و هم اینکه امکان دارد به دستگاه قهوه ساز خود آسیب برسانیم.
مهمترین نکتهای که در آسیاب قهوه باید در نظر بگیرید، یکسان آسیاب کردن آن است. قهوه آسیاب شده هر چه درشت تر باشد آب را آسان تر عبور میدهد و این امر باعث میشود طعم و عطرکمتری از قهوه استخراج شود. در سوی مقابل اگر قهوه ریزتر آسیاب شود بیشتر با آب درگیر شده و عصارهی بهتری از آن خارج میشود و در نتیجه قهوه تلخ تر میشود.
این نکته را به خاطر داشته باشید که تغییرات کوچک در اندازه ذرات، می تواند به طرز چشمگیری بر طعم نهایی قهوه تأثیر بگذارد.
2. برای تهیه هر کدام از انواع قهوه فرانسه، قهوه ترک و قهوه اسپرسو به نوع خاصی از وسیله و یا دستگاه دم آوری قهوه نیاز است. تفاوت در وسیله و دستگاه دم آوری قهوه باعث تفاوت در درجهی آسیاب قهوه میشود. پس هنگام دم کردن قهوه باید دقت کنیم که از قهوه با درجه آسیاب مناسب استفاده کنیم.
برخی تصور میکنند که برای تهیه یک قهوه با کیفیت، خوش عطر و خوش طعم به دستگاه قهوه ساز ویژهای نیاز است!
اما در حقیقت اینگونه نیست و شما اگر یک دستگاه قهوه ساز معمولی داشته باشید اما اصول و نکات طرز تهیه قهوه را به درستی رعایت کنید میتوانید از یک قهوه باکیفیت، خوش عطر و خوش طعم لذت ببرید.
برای تشریح بهتر موضوع، درجهی آسیاب مناسب برای طرز تهیه انواع قهوه فرانسه، قهوه ترک و قهوه اسپرسو به وسیله انواع ابزار دمآوری قهوه از 1 تا 7 درجهبندی شدهاند. عدد ۷ به معنی درشتترین درجه آسیاب و عدد ۱ به معنی ریزترین درجه آسیاب است.
درجه آسیاب پودر قهوه برای تهیه قهوه به وسیله کلد برو
شماره درجه آسیاب: هفت
پودر قهوه خیلی درشت برای کلد برو Cold brew بهترین گزینه است. استفاده از کلد برو Cold brew برای تهیه قهوه به مدت زمان بیشتری نسبت به سایر روشها نیاز دارد. برای تهیه قهوه با استفاده از کلد رو از پودر قهوه درشت استفاده میشود زیرا اگر اگر از پودر قهوه با درجه آسیاب ریز استفاده شود هم مدت زمان آماده سازی قهوه طولانیتر میشود و هم طعم آن تلختر میشود. همچنین در صورت استفاده از قهوه با آسیاب ریز، ذرات ریز قهوه در نوشیدنی نهایی وارد میشوند. در حالی که با استفاده از دانههای خیلی درشت، علاوه بر عطر و طعم بهتر، دانههای قهوه در نوشیدنی نهایی وجود نخواهد داشت .
درجه آسیاب پودر قهوه برای تهیه قهوه با استفاده از پرکولاتور
شماره درجه آسیاب: هفت
برای تهیه و دم کردن قهوه با استفاده از قهوه ساز پرکولاتور Percolator از درجه آسیاب درشت دانههای قهوه استفاده میشود. اگر از پودر قهوه با درجه آسیاب ریز برای تهیه قهوه با پرکولاتور استفاده شود قهوهی خوبی بدست نخواهد آمد چون سیستم تصفیه در پرکولاتور Percolator درشت است.
دانههای درشت قهوه در پرکولاتور باعث کم شدن ذرات شناور در فنجان قهوه نهایی و بدست آمدن قهوه بیشتری میشود.
از آنجا که پرکولاتور Percolator قهوه را در دمای بالا دم میکند و آن را چندین بار به چرخش در میاورد، عصاره زیادی از دانه بیرون میکشد و این موضوع سبب ترشتر شدن قهوه نهایی میشود.
درجه آسیاب پودر قهوه برای تهیه قهوه با فرنچ پرس
شماره درجه آسیاب: شش
فرنچ پرس یکی از ابزارهای تهیه قهوه است که به دلیل ساده بودن و هزینه پایین، بسیار در دسترس است. فرنچ پرس به دلیل کاربردی که در تهیه دمنوش دارد در دسترس افرادی که به قهوه علاقهمند هم نیستند قرار دارد.
درجه آسیاب قهوهای که برای فرنچ پرس مورد نیاز است شش هست، یعنی یک درجه ریزتر از قهوهای که در کلد برو و پرکولاتور استفاده میشود.
درجه آسیاب قهوهای که در فرنچ پرس استفاده میشود باید به اندازهای درشت باشد که پودر قهوه از فیلتر عبور نکند و قهوهای بدون ذرات شناور و ته نشین شده داشته باشید.
درجه آسیاب پودر قهوه برای قهوهساز کمکس
شماره درجه آسیاب: پنج
کمکس یکی از ابزارهای دم کردن و تهیه قهوه است که به دلیل فیلتر ریزتر نسبت به ابزارهای کلدبرو، پرکولاتور و فرنچ پرس از درجه آسیاب پنج (کمی ریزتر از درجه آسیاب مورد استفاده در فرنچ پرس) برای تهیه قهوه در آن استفاده میشود.
کمکس یک فیلتر کاغذی دارد که جنسی ضخیم دارد و دارای روزنههای درشت است. به همین دلیل اگر در کمکس از پودر قهوه با درجه آسیاب ریز استفاده کنید پودر قهوه در منافذ فیلتر میماند و موجب مسدود شدن فیلتر میشود. حال اگر فیلتر مسدود شود و عصاره قهوه نتواند از آن عبور کند عملا قهوهای نخواهید داشت و یا اگر قهوهای از فیلتر عبور کند به دلیل طولانی بودن زمان دم کشیدن و عصاره گیری نوشیدنی مطلوبی به دست نخواهد آمد.
در کمکس، برای حفظ جریان ثابت بهتر است از آسیاب با درجه متوسط و درشت استفاده کنید و اجازه دهید قهوه در دستگاه به مدت سه تا پنج دقیقه دم بکشد.
همانطور که در بالا اشاره شد استفاده از اندازههای مختلف آسیاب علاوه بر زمان بر عطر، طعم، ترشی و تلخی قهوه نیز تاثیر گذار است. پس اگر شما میخواهید قهوهای با عصاره قویتر یا ضعیفتر داشته باشید میتوانید با تغییر زمان دم آوری عصاره، طعم و عطر قهوه را مدیریت کنید.
در این مقاله از سایت وطن وی به موضوع آسیاب قهوه و انواع درجه آسیاب برای تهیه و دم کردن قهوه فرانسه، قهوه ترک و قهوه اسپرسو خواهیم پرداخت. لطفا با ما همراه باشید.
یکی از تفاوتهای مهمی که در طرز تهیه انواع قهوه فرانسه، قهوه ترک و قهوه اسپرسو وجود دارد نحوه آسیاب و درجهی آسیاب پودر قهوه است.
درجه آسیاب قهوه در عطر، طعم و حتی خواص قهوه تاثیر گذار است. اگر به جدول ارزش مواد غذایی انواع قهوه نگاهی بیاندازید (جدول ارزش مواد غذایی به راحتی در گوگل قابل جستجو است) متوجه میشوید که در ارزش غذایی قهوه فرانسه، قهوه اسپرسو و قهوه ترک تفاوت وجود دارد.
یکی از دلیل این موضوع تفاوت در درجه آسیاب قهوه است. متفاوت بودن درجه آسیاب سبب میشود که فرایند عصارهگیری در انواع قهوه متفاوت باشد و در نتیجه میزان مواد مغذی در انواع قهوه با یکدیگر تفاوت داشته باشد.
علاوه بر آنچه در بالا اشاره شد اگر از قهوهای با میزان و درجهی آسیاب نامناسب استفاده کنیم هم قهوه خوبی نخواهیم داشت و هم اینکه امکان دارد به دستگاه قهوه ساز خود آسیب برسانیم.
مهمترین نکتهای که در آسیاب قهوه باید در نظر بگیرید، یکسان آسیاب کردن آن است. قهوه آسیاب شده هر چه درشت تر باشد آب را آسان تر عبور میدهد و این امر باعث میشود طعم و عطرکمتری از قهوه استخراج شود. در سوی مقابل اگر قهوه ریزتر آسیاب شود بیشتر با آب درگیر شده و عصارهی بهتری از آن خارج میشود و در نتیجه قهوه تلخ تر میشود.
این نکته را به خاطر داشته باشید که تغییرات کوچک در اندازه ذرات، می تواند به طرز چشمگیری بر طعم نهایی قهوه تأثیر بگذارد.
آسیاب کردن قهوه دارای نکات مختلفی است که در زیر به چند مورد از مهمترین نکات آن اشاره شده است.
1. برای تهیه قهوه حتما باید از قهوه رست داده شده استفاده کنید. برای آسیاب قهوه اولین نکته استفاده از دانههای قهوهی یکدست و یکنواخت رست شده است.2. برای تهیه هر کدام از انواع قهوه فرانسه، قهوه ترک و قهوه اسپرسو به نوع خاصی از وسیله و یا دستگاه دم آوری قهوه نیاز است. تفاوت در وسیله و دستگاه دم آوری قهوه باعث تفاوت در درجهی آسیاب قهوه میشود. پس هنگام دم کردن قهوه باید دقت کنیم که از قهوه با درجه آسیاب مناسب استفاده کنیم.
برخی تصور میکنند که برای تهیه یک قهوه با کیفیت، خوش عطر و خوش طعم به دستگاه قهوه ساز ویژهای نیاز است!
اما در حقیقت اینگونه نیست و شما اگر یک دستگاه قهوه ساز معمولی داشته باشید اما اصول و نکات طرز تهیه قهوه را به درستی رعایت کنید میتوانید از یک قهوه باکیفیت، خوش عطر و خوش طعم لذت ببرید.
انواع درجه آسیاب قهوه برای روشهای مختلف تهیه قهوه
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد یکی از موارد مهم در تهیه قهوه استفاده از پودر قهوهای است که با درجهی آسیاب مناسبی آسیاب شده باشد. در ادامه ما انواع درجه آسیاب قهوه برای دم کردن انواع قهوه را شرح دادهایم.برای تشریح بهتر موضوع، درجهی آسیاب مناسب برای طرز تهیه انواع قهوه فرانسه، قهوه ترک و قهوه اسپرسو به وسیله انواع ابزار دمآوری قهوه از 1 تا 7 درجهبندی شدهاند. عدد ۷ به معنی درشتترین درجه آسیاب و عدد ۱ به معنی ریزترین درجه آسیاب است.
درجه آسیاب پودر قهوه برای تهیه قهوه به وسیله کلد برو (COLD BREW)
درجه آسیاب پودر قهوه برای تهیه قهوه به وسیله کلد برو
شماره درجه آسیاب: هفت
پودر قهوه خیلی درشت برای کلد برو Cold brew بهترین گزینه است. استفاده از کلد برو Cold brew برای تهیه قهوه به مدت زمان بیشتری نسبت به سایر روشها نیاز دارد. برای تهیه قهوه با استفاده از کلد رو از پودر قهوه درشت استفاده میشود زیرا اگر اگر از پودر قهوه با درجه آسیاب ریز استفاده شود هم مدت زمان آماده سازی قهوه طولانیتر میشود و هم طعم آن تلختر میشود. همچنین در صورت استفاده از قهوه با آسیاب ریز، ذرات ریز قهوه در نوشیدنی نهایی وارد میشوند. در حالی که با استفاده از دانههای خیلی درشت، علاوه بر عطر و طعم بهتر، دانههای قهوه در نوشیدنی نهایی وجود نخواهد داشت .
درجه آسیاب پودر قهوه برای تهیه قهوه با استفاده از پرکولاتور (PERCOLATOR COFFEE)
درجه آسیاب پودر قهوه برای تهیه قهوه با استفاده از پرکولاتور
شماره درجه آسیاب: هفت
برای تهیه و دم کردن قهوه با استفاده از قهوه ساز پرکولاتور Percolator از درجه آسیاب درشت دانههای قهوه استفاده میشود. اگر از پودر قهوه با درجه آسیاب ریز برای تهیه قهوه با پرکولاتور استفاده شود قهوهی خوبی بدست نخواهد آمد چون سیستم تصفیه در پرکولاتور Percolator درشت است.
دانههای درشت قهوه در پرکولاتور باعث کم شدن ذرات شناور در فنجان قهوه نهایی و بدست آمدن قهوه بیشتری میشود.
از آنجا که پرکولاتور Percolator قهوه را در دمای بالا دم میکند و آن را چندین بار به چرخش در میاورد، عصاره زیادی از دانه بیرون میکشد و این موضوع سبب ترشتر شدن قهوه نهایی میشود.
درجه آسیاب پودر قهوه برای تهیه قهوه با فرنچ پرس
درجه آسیاب پودر قهوه برای تهیه قهوه با فرنچ پرس
شماره درجه آسیاب: شش
فرنچ پرس یکی از ابزارهای تهیه قهوه است که به دلیل ساده بودن و هزینه پایین، بسیار در دسترس است. فرنچ پرس به دلیل کاربردی که در تهیه دمنوش دارد در دسترس افرادی که به قهوه علاقهمند هم نیستند قرار دارد.
درجه آسیاب قهوهای که برای فرنچ پرس مورد نیاز است شش هست، یعنی یک درجه ریزتر از قهوهای که در کلد برو و پرکولاتور استفاده میشود.
درجه آسیاب قهوهای که در فرنچ پرس استفاده میشود باید به اندازهای درشت باشد که پودر قهوه از فیلتر عبور نکند و قهوهای بدون ذرات شناور و ته نشین شده داشته باشید.
درجه آسیاب پودر قهوه برای قهوهساز کمکس
درجه آسیاب پودر قهوه برای قهوهساز کمکس
شماره درجه آسیاب: پنج
کمکس یکی از ابزارهای دم کردن و تهیه قهوه است که به دلیل فیلتر ریزتر نسبت به ابزارهای کلدبرو، پرکولاتور و فرنچ پرس از درجه آسیاب پنج (کمی ریزتر از درجه آسیاب مورد استفاده در فرنچ پرس) برای تهیه قهوه در آن استفاده میشود.
کمکس یک فیلتر کاغذی دارد که جنسی ضخیم دارد و دارای روزنههای درشت است. به همین دلیل اگر در کمکس از پودر قهوه با درجه آسیاب ریز استفاده کنید پودر قهوه در منافذ فیلتر میماند و موجب مسدود شدن فیلتر میشود. حال اگر فیلتر مسدود شود و عصاره قهوه نتواند از آن عبور کند عملا قهوهای نخواهید داشت و یا اگر قهوهای از فیلتر عبور کند به دلیل طولانی بودن زمان دم کشیدن و عصاره گیری نوشیدنی مطلوبی به دست نخواهد آمد.
در کمکس، برای حفظ جریان ثابت بهتر است از آسیاب با درجه متوسط و درشت استفاده کنید و اجازه دهید قهوه در دستگاه به مدت سه تا پنج دقیقه دم بکشد.
همانطور که در بالا اشاره شد استفاده از اندازههای مختلف آسیاب علاوه بر زمان بر عطر، طعم، ترشی و تلخی قهوه نیز تاثیر گذار است. پس اگر شما میخواهید قهوهای با عصاره قویتر یا ضعیفتر داشته باشید میتوانید با تغییر زمان دم آوری عصاره، طعم و عطر قهوه را مدیریت کنید.
آخرین ویرایش توسط مدیر: