شاهدخت
👸
پرنسس وطن وی
- تاریخ ثبتنام
- 5/10/22
- نوشتهها
- 7,299
- پسندها
- 10,250
- امتیازها
- 113
- مدال ها
- 16
نان شیرمال
مواد لازم
۱ عدد تخممرغ کامل
۱/۲ پیمانه شکر ( نصف پیمانه)
۱ پیمانه شیر پرچرب ولرم
۱/۲ پیمانه آب ولرم ( نصف پیمانه)
۴ تا ۴.۵ پیمانه آرد (میزان آرد نسبی هست)
۱/۳ پیمانه (۵۰ گرم) روغن مایع یا جامد یا کره
۲ ق غ مایه خمیر
کمی وانیل یا زنجبیل یا زعفران دم کرده
کنجد و خرفه به میزان لازم
نکات:
🟣توی ظرف گودی تخم مرغ+ شکر+ وانیل ( میتونید از پودر زنجبیل یا زعفران غلیظ دم کرده هم استفاده کنید) + شیر ولرم+ آب ولرم + مایه خمیر رو مخلوط کنید و آرد رو کم کم بهش اضافه کنید تا خمیر کم کم شروع به جمع شدن کنه حالا یا سری خمیر زن رو بذارید یا با دست 🟣خوب ورز بدین تا خمیر یکدست بشه .
در آخر روغن رو اضافه کنید و دوباره خوب ورز بدین تا کاملا به خورد خمیر بره اگه خمیر هنوز خیلی چسبنده بود کم کم آرد اضافه کنید و ورز بدین و به سطح کار بکوبید تا چسبندگی خمیر رو بگیرید.( برای من هنوز خمیر چسبنده بود بخاطر همین حدود ۴.۵ پیمانه آرد مصرف شد تا خمیر آماده شد)
🟣خمیر در نهایت وقتی خوب ورز داده بشه حالت کشداری پیدا کرده، و نرم و لطیفه و هنوز مقداری چسبندگی داره ولی نه در حدی که جدا نشه ( توی ویدیو مشخصه)
🟣کف ظرف رو چرب کنید و خمیر رو گذاشته و روش رو با سلفون بپوشانید و در جایی گرم حدود دو ساعت استراحت بدین تا حجمش دو برابر یا بیشتر بشه.
🟣پف خمیر رو با کمی ورز دادن بگیرید و به کمک کاردک خمیر رو ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید و خمیر ها رو چونه کنید و روی چونه ها رو با پلاستیک بپوشانید تا خشک نشن.
🟣هر کدوم از چونه ها رو با وردنه باز کنید و به سینه فر که کاغذ روغنی انداخته اید انتقال بدین و با ته ماسوره طرح بندازید و دوباره نیم ساعت روشون رو با پلاستیک بپوشانید و استراحت بدین تا حجیم بشن.
🟣با مخلوط تخممرغ و زعفران غلیظ دم کرده رومال بزنید و کنجد یا خرفه بپاشید و با دمای ۱۸۰ درجه در فر از قبل گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه بپزید.
🛑برای لطافت بیشتر خمیر یک ظرف آب هم توی فر بذارید.
🛑اگه از فر گاز استفاده میکنید در آخر گریل رو روشن کنید تا روشون طلایی بشه.
🛑 سعی کنید چسبندگی خمیر رو با ورز دادن و کوبیدن به سطح کار بگیرید نه با اضافه کردن آرد اضافی.
🛑 منظور از پیمانه پیمانه استاندارد یا لیوان دسته دار فرانسوی هستش.
مواد لازم
۱ عدد تخممرغ کامل
۱/۲ پیمانه شکر ( نصف پیمانه)
۱ پیمانه شیر پرچرب ولرم
۱/۲ پیمانه آب ولرم ( نصف پیمانه)
۴ تا ۴.۵ پیمانه آرد (میزان آرد نسبی هست)
۱/۳ پیمانه (۵۰ گرم) روغن مایع یا جامد یا کره
۲ ق غ مایه خمیر
کمی وانیل یا زنجبیل یا زعفران دم کرده
کنجد و خرفه به میزان لازم
نکات:
🟣توی ظرف گودی تخم مرغ+ شکر+ وانیل ( میتونید از پودر زنجبیل یا زعفران غلیظ دم کرده هم استفاده کنید) + شیر ولرم+ آب ولرم + مایه خمیر رو مخلوط کنید و آرد رو کم کم بهش اضافه کنید تا خمیر کم کم شروع به جمع شدن کنه حالا یا سری خمیر زن رو بذارید یا با دست 🟣خوب ورز بدین تا خمیر یکدست بشه .
در آخر روغن رو اضافه کنید و دوباره خوب ورز بدین تا کاملا به خورد خمیر بره اگه خمیر هنوز خیلی چسبنده بود کم کم آرد اضافه کنید و ورز بدین و به سطح کار بکوبید تا چسبندگی خمیر رو بگیرید.( برای من هنوز خمیر چسبنده بود بخاطر همین حدود ۴.۵ پیمانه آرد مصرف شد تا خمیر آماده شد)
🟣خمیر در نهایت وقتی خوب ورز داده بشه حالت کشداری پیدا کرده، و نرم و لطیفه و هنوز مقداری چسبندگی داره ولی نه در حدی که جدا نشه ( توی ویدیو مشخصه)
🟣کف ظرف رو چرب کنید و خمیر رو گذاشته و روش رو با سلفون بپوشانید و در جایی گرم حدود دو ساعت استراحت بدین تا حجمش دو برابر یا بیشتر بشه.
🟣پف خمیر رو با کمی ورز دادن بگیرید و به کمک کاردک خمیر رو ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید و خمیر ها رو چونه کنید و روی چونه ها رو با پلاستیک بپوشانید تا خشک نشن.
🟣هر کدوم از چونه ها رو با وردنه باز کنید و به سینه فر که کاغذ روغنی انداخته اید انتقال بدین و با ته ماسوره طرح بندازید و دوباره نیم ساعت روشون رو با پلاستیک بپوشانید و استراحت بدین تا حجیم بشن.
🟣با مخلوط تخممرغ و زعفران غلیظ دم کرده رومال بزنید و کنجد یا خرفه بپاشید و با دمای ۱۸۰ درجه در فر از قبل گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه بپزید.
🛑برای لطافت بیشتر خمیر یک ظرف آب هم توی فر بذارید.
🛑اگه از فر گاز استفاده میکنید در آخر گریل رو روشن کنید تا روشون طلایی بشه.
🛑 سعی کنید چسبندگی خمیر رو با ورز دادن و کوبیدن به سطح کار بگیرید نه با اضافه کردن آرد اضافی.
🛑 منظور از پیمانه پیمانه استاندارد یا لیوان دسته دار فرانسوی هستش.