چه مواد غذایی را به نوزادان خود ندهیم؟ غذا‌های ممنوعه برای نوزادان چیست؟

  • نویسنده موضوع شاهدخت
  • تاریخ شروع
شاهدخت

شاهدخت

👸
پرنسس وطن وی
تاریخ ثبت‌نام
5/10/22
نوشته‌ها
7,299
پسندها
10,250
امتیازها
113
مدال ها
16
چه مواد غذایی را تا قبل از یه سالگی نباید به کودک بدهیم؟
۱. عسل:

عسل یا غذاهای که با عسل تهیه و تولید می‌شوند، تا قبل یک سالگی فرزند دلبندتان ممنوع هستند. لذا باید به این نکته توجه‌ی ویژه‌ای نمایید. زیرا عسل ممکن است حاوی اسپور باکتری کلستریدیوم بوتولینوم ‌باشد و باعث ایحاد بیماری بوتولیسم در نوزادان زیر 1 سال شما گردد. این بیماری بسیار جدی است و به ندرت می‌تواند کشنده باشد و باعث یبوست، کم اشتهایی، بی حالی، ضعف مکیدن، و حتی ذات الریه و کم آبی بدن شود. بنابراین بسیار به این نکته توجه فرمایید و تا یک سالگی به فرزند دلبندتان عسل ندهید.

۲. شیر گاو:

شیر گاو برای کودکان زیر یک سال مناسب نیست و حتی الامکان باید از خوراندن شیر گاو به آن‌ها اجتناب و دوری نمایند. زیرا هضم این ماده‌ی ارزشمند برای آن‌ها بسیار دشوار خواهد بود. حتی ممکن است در بسیاری از نوزادان دچار حساسیت به شیر شوند و یا به خاطر عدم تحمل این ماده سبب استفراغ در ان‌ها گردد. شیر گاو همچنین تمام مواد مغذی و معدنی را دارا است. ولی برای رشد و نمو در اولین سال زندگی خود به آن نیاز ندارند. به همین دلیل است که شیر مادر یا شیر خشک از بهترین و پر ارزشمند‌ترین منابع شیر هستند. با این حال بسیاری از پژوهشگران خوردن شیر و پنیر را تا 8 ماهگی ممنوع کرده‌اند. هنگامی که کودک شما یک ساله شد مصرف شیر گاو در حد اعتدال مناسب است.

۳. آب میوه:

به هیچ وجه به نوزادان کمتر از یک سال آب میوه داده نشود. حتی پس از یک سالگی از دادن آب میوه هنگام خواب خودداری کنید و آن را فقط از یک فنجان و فقط به مقدار کم در طول روز بدهید.


۴. خوراکی‌های قندی:

نیازی به ممنوع کردن غذاهای شیرین طبیعی کودک مانند موز نیست زیرا آنها مواد مغذی را تامین می‌کنند. فقط از شیرین کردن هر چیزی که کودک می‌خورد با میوه خودداری کنید زیرا در حال ساخت پایه های طعم کودک هستند و غذاهای شیرین را حداقل تا 1 سالگی به خصوص شکلات (که حاوی کافئین نیز هست) و آب نبات‌های سفت را از برنامه غذایی حذف کنید.

۵. غذاهای غیر پاستوریزه:

هرگز نباید محصولات لبنی، آب میوه یا سیب را به صورت غیرپاستوریزه (خام) به کودک خود سرو کنید. آنها می‌توانند حاوی باکتری‌های خطرناکی باشند که می‌توانند باعث بیماری‌های تهدید کننده زندگی در نوزادان و خردسالان شوند.

۶. گوشت دودی:

بیشتر گوشت‌های دودی یا فرآوری شده مانند بیکن حاوی نیترات و سایر مواد شیمیایی هستند و سدیم و چربی حیوانی بالایی دارند به این معنی که باید به ندرت برای نوزادان سرو شوند.

۷. ماهی با جیوه بالا:

تحقیقات نشان می‌دهد که ماهی ممکن است ضریب هوشی را افزایش دهد. فقط از آنهایی که دارای سطوح بالای جیوه هستند (کوسه، اره ماهی، شاه ماهی خال مخالی، کاشی ماهی و ماهی تن تازه و غیره) اجتناب کنید. درعوض از ماهی سفید، ماهی قزل آلا، میگو و گوش ماهی استفاده کنید. همچنین توصیه می‌شود به علت وجود روغن در تن ماهی از مصرف آن اجتناب کنید.

غلات تصفیه شده:

کربوهیدرات‌های پیچیده مواد مغذی طبیعی را فراهم می‌کنند که در طی فرآیند تصفیه (که غلات کامل را سفید می‌کند) از بین می‌روند. غلات کامل همچنین سرشار از فیبر هستند که به ثابت نگه داشتن قند خون کمک می‌کند. بنابراین غلات تصفیه شده مانند نان سفید را از منو حذف کنید و پاستا، نان، غلات و برنج را خریداری کنید. شروع زودهنگام این عادت به کودک شما کمک می‌کند تا در مراحل بعدی زندگی خود غذاهای سالم‌تری را انتخاب کند.

● چه مواد غذایی باعث خفگی کودکان می‌شود؟

  • کشمش نپخته
  • نخود
  • انگور
  • سبزیجات خام با گوشت سفت (هویج، فلفل دلمه ای)
  • میوه خام گوشت سفت (سیب، گلابی نارس)
  • تکه‌های گوشت یا مرغ
  • ذرت بو داده
  • آجیل
  • تکه‌های کره بادام زمینی
  • هات داگ
  • آدامس
چه هنگامی به کودک‌مان غذای جویدنی بدهیم؟
هنگامی که دندان‌های آسیاب کودک شما در حدود 12 ماهگی ظاهر شد می‌توانید غذاهایی را که نیاز به جویدن دارند مانند سبزیجات یا میوه‌های سفت (مثلاً سیب‌های خام رنده شده یا خرد شده به قطعات بسیار کوچک)، برش‌های کوچک گوشت و مرغ (برش داده شده در قسمت‌های مختلف) اضافه کنید. دانه) و انگور بدون هسته (پوست و نصف شده) را به کودک بدهید. از دادن هویج خام، ذرت بو داده، آجیل و هات داگ کامل را تا زمانی که کودکتان به خوبی بجود خودداری کنید. حتی در صورت مصرف مطمئن شوید که آنها را مکعبی یا خیلی نازک برش داده اید.

چه زمانی غذای حساسیت زا را به کودک معرفی کنیم؟

ممکن است شنیده باشید که باید در سال اول از دادن غذاهای آلرژی زا به نوزادان از جمله بادام زمینی، تخم مرغ، گندم، لبنیات و ... اجتناب کنید اما توصیه می‌شود برای جلوگیری از آلرژی غذایی غذاهای آلرژی‌زا را بین 4 تا 11 ماهگی به کودک بدهید زیرا بسیاری از این غذاها به ویژه آجیل سرشار از پروتئین سالم، فولات و سایر مواد مغذی ضروری هستند. فقط قبل از استفاده از آنها ابتدا با پزشک صحبت کنید (مخصوصاً اگر آلرژی در خانواده نزدیک شما وجود دارد) و آنها را یکی یکی در خانه معرفی کنید تا بتوانید از نزدیک مراقب خفگی کودک باشید. همچنین از آجیل کامل خودداری کنید زیرا ممکن است قبل از 4 سالگی خطر خفگی را ایجاد کنند.
 
بالا