چای ؛ انواع چای و خواص آن ها

  • نویسنده موضوع ثمین
  • تاریخ شروع
ثمین

ثمین

.
ناظر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
8/1/23
نوشته‌ها
1,636
پسندها
3,565
امتیازها
113
مدال ها
6
637012043002217215

چای سیاه​

برگ های این چای به دلیل اکسیداسیون بالا، سیاه می باشد و مصرف بالایی در دنیا دارد. چای به معنای اصلی از گیاه سیننسیس تولید می شود. برگ های این گیاه چیده و خرد می شود و سپس آن ها را در مکانی نگهداری می کنند تا اکسیداسیون انجام شود. بعد از این مرحله، چای خشک شده و بسته بندی می شود. چای سیاه به صورت ساده یا عطری در انواع مختلف تولید و عرضه می شود و چای سیاه پایه بسیاری از چای های عطری و ارل گری است. فصلی که چای در آن تولید می شود تاثیر بسیار زیادی در رنگ و طعم آن دارد.

چای سبز​


در تولید این نوع چای، از اکسیداسیون کمتری نسبت به چای سیاه استفاده می شود و به همین دلیل است که رنگ آن روشن تر و تلخی کمتری نسبت به چای سیاه دارد.

چای سفید​


این نوع چای کمترین میزان اکسداسیون را دارد و به همین دلیل طعم و عطر بسیار خوبی دارد. این نوع چای در بیشتر مواقع با جریان هوا خشک می شود و بلافاصله پس از برداشت حرارت داده می شوند. از انواع چای سفید موارد زیر می باشند.


خواص چای بر سلامتی چیست؟​


اگر آب جز پر مصرف ترین نوشیدنی جهان است، چای دومین مورد از آن محسوب می شود که در کشور ما نیز بسیار محبوبیت دارد. چای سیاه طعم دلچسب و خوبی دارد و در برابر بقیه چای ها از کافئین بالایی برخوردار است. چای فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد به دلیل اینکه آنتی اکسیدان بالایی دارد و دارای ترکیباتی است که به کاهش التهاب بدن کمک شایانی می کند. در ادامه به خواص چای سیاه و سبز می پردازیم.

خواص چای سیاه​


_ پیشگیری از سرطان
_ سلامت قلب
_ تقویت سیستم ایمنی
_ سلامت دستگاه گوارش
_ کاهش فشار خون
_ افزایش تمرکز
_ سلامت دهان و دندان
_ کاهش کلسترول های بد بدن

خواص چای سبز​


_ جلوگیری از پیری زودرس
_ جوان ماندن مغز
_ افزایش ایمنی بدن
_ اثر محرک و ایجاد انرژی
_ خاصیت جمع کنندگی
_ پیشگیری از سرطان
_ کاهش کلسترول
_ جلوگیری از دیابت
_ بهبود وضعیت قلبی و عروقی
_ کاهش وزن
_ رفع سموم بدن
_ درمان جوش صورت
_ بالا بردن استقامت و تحمل

چرا چای ایرانی نه خارجی؟​


در چای ایرانی برخلاف چای خارجی از ماده افزودنی جهت طعم و رنگ بیشتر استفاده نمی شود و به دلیل آب و هوای شمال کشور نیازی به استفاده از سموم شیمیایی نیست. چای ایرانی از معدود چای هایی ست که بدون سموم شیمیایی تولید می شوند به همین دلیل پزشکان برای کسانی که ناراحتی های معده دارند، چای ایرانی تجویز می کنند.

عوارض نوشیدن چای کهنه دم چیست؟​


از عوارض مهم نوشیدن چای کهنه دم می توان به ایجاد شدن مشکلات گوارشی، تولید سموم در بدن، ایجاد سردرد و احساس خستگی اشاره کرد. علاوه بر اینکه نباید چای کهنه دم بنوشید، چای داغ نیز برای بدن مضر است و باعث ایجاد مشکلاتی از قبیل آسیب به گلو و نای و در نهایت منجر به سرطان می شود.

دلیل به وجود آمدن چربی روی چای چیست؟​


گاهی مواقع هنگام نوشیدن چای متوجه چربی روی چای می شوید که دلیل آن را نمی دانید در ادامه به دلایل ایجاد این چربی ها می پردازیم .

تانن، مقصر اصلی چربی روی چایی

تانن عنصری متعلق به پلی فنول است که در صنعت رنگ و چرم به کار برده می شود. تانن به دلیل آنتی اکسیدانی که دارد مفید ارزیابی شده است.

سختی آب و چربی روی آب​


در آب سخت غلظت زیادی از کربنات کلسیم یا سنگ آهک وجود دارد که این عناصر به تانن موجود در چای متصل شده و باعث به وجود آمدن ماده ی نامحلولی می شوند.

انواع چای​


در کل از گیاه چای در دنیا سه نوع عمده تولید می‌شود. وقتی برگ گیاه چیده می‌شود و به شکل تازه برای عملیات پلاسیدن یا تخمیر فرستاده می‌شود، رنگ گیاه عوض و سیاه می‌شود. بو و مزه آن نیز تغییر کرده و خشک می‌شود و نتیجه خشک شدن این گیاه، چای سیاه است. اگر گیاه تازه سریعا خشک شود و تخمیر روی آن صورت نگیرد نتیجه چای خشک، سبز است که رنگ کمتری تولید می‌کند، اما خواص آن بیشتر از چای سیاه است. نوع دیگر چای نیمه تخمیر شده است که با نام اورنگ شناخته می‌شود. این چای تنها در چین تهیه می‌شود و خواص آن فی ما بین چای سبز و سیاه است!

چای بهاره بهترین نوع چای​


چای در سه فصل بهار، تابستان و پاییز چیده می‌شود و در فصل زمستان چای برداشت نمی‌شود به این علت که هر چه از بهار به فصل تابستان و زمستان نزدیک می‌شویم، قسمت‌های چوبی برگ زیادتر می‌شود؛ بنابراین بهترین، مرغوب‌ترین و خوش طعم‌ترین چای مربوط به چای بهاره است و بعد چای تابستان و پاییز قرار می‌گیرند.


طبیعی بودن چای از روی ظاهر قابل تشخیص نیست!

هنگام خرید چای به چه نکاتی توجه شود؟​


درشتی چای یکی از نکات مهم و قابل توجه است. بوی چای حرف اول را در حدس طعم و مزه چای می‌زند، ولی به هر حال، قبل از دم کردن چای نمی‌توان میزان کیفیت آن را به طور کامل متوجه شد. رنگ سیاه چای هم مشخصه دیگر مرغوب بودن آن است.

▪︎طبیعی بودن چای از روی ظاهر قابل تشخیص نیست!

تا قبل از دم کردن چای نمی‌توان طبیعی بودن آن را تشخیص داد، چرا که چای طبیعی رنگ نمی‌دهد. از نظر اسانس هم چای اگر بوی غلیظی نداشته باشد، یعنی عطری نیست.

▪︎دم کردن چای خوب ۲۰ دقیقه طول می‌کشد

یکی از راهکار‌های شناخت چای خوب مدت زمان دم‌کردن آن است به طوری که دم کردن چای خوب تنها ۲۰ دقیقه طول می‌کشد و زمانی که چای خوب را در استکان بریزیم ۱۵ دقیقه زمان لازم است تا حالت آن تغییر کند و اگر زودتر از این زمان رنگ چای تغییر کرد یا موادی در آن ته‌نشین شد این چای، چای مطلوبی نیست.

▪︎چای مرغوب سیاه و ته نشین نمی‌شود

یکی دیگر از نشانه‌های چای خوب این است که چای طبیعی، سالم و بهداشتی سیاه و کدر نمی‌شود؛ یعنی اگر یک لیوان چای ایرانی مرغوب را حدود چند ساعت در لیوان بگذارید اگر طبیعی باشد، تنها رنگ آن کمی مات می‌شود، اما اگر طبیعی نباشد سیاه و ته نشین می‌شود. رنگ طبیعی چای آلبالویی مایل به قهوه‌ای است. رنگ چای را به راحتی می‌توان به رنگی نزدیک به چای طبیعی تبدیل کرد، اما عطر، مشخصه بهتری برای شناخت بهتر چای مرغوب است، چرا که در چای خشک طبیعی عطر، ادکلن، شکلات و ... وجود ندارد و هیچ گاه چای مرغوب را با چیز دیگری مانند هل، لیمو و ... برای عطردار کردن مخلوط نمی‌کنند؛

بنابراین چای ایرانی هم این گونه است، چرا که طبیعت آن دارای جاذبه خاصی است و مانند بسیاری از چای‌های خارجی که با برند‌های مختلف در بازار داخلی عرضه می‌شود از عطر، اسانس و رنگ برای تولید آن استفاده نشده است.

چای نامطلوب پس از دم کردن زمانی که در استکان قرار گیرد بعد از یک ربع رنگ آن تغییر می‌کند و موادی در آن ته‌نشین می‌شود که این مساله نشانه غیرطبیعی بودن چای است.

به طور کلی می‌توان گفت: هرچه چای تازه دم‌تر باشد، خوش بو و خوش طعم‌تر است و هر چه بماند مواد تلخ آن بیشتر شده و بو و مزه آن را تغییر می‌دهد. خواص چای هم هر چه بیشتر بماند عوض می‌شود و دیگر رفع کننده خستگی نیست، چون کافئین آزاد شده با دیگر مواد ترکیب شده و خاصیت خود را از دست می‌دهد.

نکاتی برای خرید چای فله‌ای​


اگر قصد خرید چای فله‌ای دارید باید به این نکته توجه کنید که چای خوب چندان ریز نیست و خشکی و زبری آن در دست کاملا قابل لمس است. دانه‌های خشک چای به خوبی در هم پیچیده و بافت‌های ریز و نوک تیز طلایی که همان برگ‌های سبز چای باز نشده هستند به وفور در آن دیده می‌شود و بهترین تست چای از طریق حس بویایی و چشایی است.

بهترین روش دم کردن چای​


برای دم‌کردن چای ابتدا باید آب کاملا به جوش آید و بعد از جوش آمدن آب شعله باید بسیار کم باشد تا حالت قلیان و جوش آب از بین برود. یک سوم قوری را آب جوش پر میکنیم به‌طوری که باید قسمتی از قوری خالی باشد و بعد از آن روی حرارت ملایم چای را دم میکنیم. قوری چینی نیز بهترین نوع جنس برای دم کردن چای است.
 

موضوعات مشابه

تابان
پاسخ‌ها
0
بازدیدها
49
تابان
تابان
تابان
پاسخ‌ها
0
بازدیدها
125
تابان
تابان
اعتصامی
پاسخ‌ها
0
بازدیدها
85
اعتصامی
اعتصامی
تابان
پاسخ‌ها
0
بازدیدها
23
تابان
تابان
تابان
پاسخ‌ها
0
بازدیدها
57
تابان
تابان
بالا