angel
کاربر نمونه
Ms- تاریخ ثبتنام
- 12/10/22
- نوشتهها
- 954
- پسندها
- 3,478
- امتیازها
- 93
- مدال ها
- 5
- جنسیت
- خانم👩
- بهجای سالاد که احتمال آلودگی آن زیاد است، ماست بخورید. انواع آلودگیهای انگلی و میکروبی با مصرف سبزیها و سالاد آلوده به بدن منتقل میشوند. یک راه ساده و مطمئن این است که از منزل با خود گوجه فرنگی، خیار و لیمو ترش شسته شده همراه داشته باشید و در رستوران در کنار غذایی که سفارش میدهید، از گوجه فرنگی و خیار خرد شده که همراه خود دارید استفاده کنید.
- مصرف سس مایونز وسایر سسهای چرب از نظر تغذیهای به طور کلی توصیه نمیشوند. مخصوصا در طول سفر از مصرف سس مایونز یا سسهای خامهای جدا خودداری کنید. میتوانید با مخلوط ماست، آبلیمو، کمی نمک و فلفل و در صورت امکان کمی روغن زیتون یک سس سالم برای سالاد تهیه کنید.
- غذاهایی را در رستوران سفارش دهید که سس، ادویه و چاشنی زیادی نداشته باشند. گاهی ممکن است در رستورانها به غذاهای کهنه و مانده مقدار زیادی سس و چاشنی اضافه کنند که تغییر رنگ و طعم نامطبوع ناشی از فساد غذا مشخص نشود.
- اگر کباب برگ یا جوجه کباب سفارش میدهید، تاکید کنید که کاملا پخته شود تا درصورت وجود آلودگی اولیه، در اثر حرارت کافی از بین برود. کباب کوبیده و همبرگر یا هرغذای دیگری که در رستوران با گوشت چرخ کرده تهیه میشود، معمولا حاوی مقدار زیادی چربی هستند و به همین دلیل، احتمال فسادپذیری آنها زیاد است. ضمن اینکه این نوع غذاها معمولا آنقدر حرارت نمیبینند که به اصطلاح مغز پخت شوند. بنابراین احتمال آلودگی میکروبی و انگلی با خوردن این غذاها که خوب پخته نشدهاند، زیاد است.
- در رستوران حتما همراه با غذایی که میل میکنید، از ماست (کم چرب و پاستوریزه)، لیمو ترش یا آبلیمو استفاده کنید. با مصرف اینها دستگاه گوارش اسیدی میشود و در نتیجه، از رشد و تکثیر میکروبها در دستگاه گوارش و در نتیجه مسمومیت غذایی جلوگیری میشود.
- بهجای نوشابههای گازدار، همراه با غذا دوغ کم نمک و بدون گاز سفارش دهید. نوشابههای گازدار حاوی مقدار زیادی قند هستند. یک قوطی ۳۰۰ میلیلیتری نوشابه درحدود ۲۸ گرم (تقریبا دوقاشق غذاخوری پر) شکر دارد و مقدار زیادی کالری وارد بدن میکند که نتیجهاش اضافه وزن و چاقی است. ممکن است بگویید از نوشابههای بدون قند یا رژیمی استفاده میکنیم، ولی باید بدانید که حتی نوشابههای بدون قند هم حاوی مقادیر زیادی فسفات هستند که از جذب کلسیم غذا که برای استحکام استخوانها ضروری است، جلوگیری میکند و نتیجهاش در دراز مدت پوکی استخوان خواهد بود.
- مصرف انواع دسرهای خامهای درطول سفر توصیه نمیشود. زیرا ممکن است با شیر و خامه پاستوریزه نشده، تهیه شده باشد یا اینکه به علت کهنگی، فاسد شده باشند. اگر مایل به مصرف بستنی هستید، حتما از نوع پاستوریزه شده و کم چرب آن استفاده کنید.
- از خرید و مصرف نوشیدنیهای محلی مثل آب زرشک، آب آلبالو و... همچنین لواشک، تمبرهندی، آلوچه و... درصورتی که بستهبندی نشده و کد بهداشتی و پروانه ساخت از وزارت بهداشت ندارند، خودداری کنید. انواع آلودگیهای انگلی با خوردن این نوع موادغذایی غیربهداشتی ممکن است به بدن منتقل شود.
- درطول راه به عنوان تنقلات، مقداری آجیل مثل نخودچی، کشمش، خرما، انجیر خشک، گردو، بادام، پسته و فندق کم نمک یا تخمههای کم نمک به همراه داشته باشید. این تنقلات بسیار سالمتر و کم ضررتر از چیپس، پفک و نوشابههای گازدار هستند. از خرید و مصرف چیپسهایی که به صورت فله عرضه میشوند، خودداری کنید. این نوع چیپسها معمولا حاوی مقدار زیادی نمک و روغن است و ممکن است روغن مورد استفاده در تهیه آنها کیفیت مطلوبی نداشته باشد. به این دلیل مصرف آنها حتی میتواند سرطانزا باشد.
-در مورد مضرات پفک نیز بسیار شنیدهاید. بهخصوص در تغذیه کودکان، پفک جایگاهی ندارد. نمک بالای پفک، ذائقه کودک را به غذاهای شور عاددت میدهد و معمولا تمایل به خوردن غذاهای شور زمینه را برای ابتلا به فشار خون و بیماریهای قلبی عروقی در بزرگسالی فراهم میکند. معمولا با خوردن پفک، فرزند شما دچار سیری کاذب می شود و از خوردن غذای اصلی خودداری میکند که نتیجهاش اختلال در رشد و بروز کمبود انواع ریزمغذیها مثل کمبود آهن ، کمبود روی، کمبود ویتامین آ و سایر ویتامینهاست. مواد افزودنی و نگهدارندههایی که به انواع تنقلات صنعتی اضافه میشود، زمینه آلرژی را در افراد مستعد تشدید میکند
- مصرف سس مایونز وسایر سسهای چرب از نظر تغذیهای به طور کلی توصیه نمیشوند. مخصوصا در طول سفر از مصرف سس مایونز یا سسهای خامهای جدا خودداری کنید. میتوانید با مخلوط ماست، آبلیمو، کمی نمک و فلفل و در صورت امکان کمی روغن زیتون یک سس سالم برای سالاد تهیه کنید.
- غذاهایی را در رستوران سفارش دهید که سس، ادویه و چاشنی زیادی نداشته باشند. گاهی ممکن است در رستورانها به غذاهای کهنه و مانده مقدار زیادی سس و چاشنی اضافه کنند که تغییر رنگ و طعم نامطبوع ناشی از فساد غذا مشخص نشود.
- اگر کباب برگ یا جوجه کباب سفارش میدهید، تاکید کنید که کاملا پخته شود تا درصورت وجود آلودگی اولیه، در اثر حرارت کافی از بین برود. کباب کوبیده و همبرگر یا هرغذای دیگری که در رستوران با گوشت چرخ کرده تهیه میشود، معمولا حاوی مقدار زیادی چربی هستند و به همین دلیل، احتمال فسادپذیری آنها زیاد است. ضمن اینکه این نوع غذاها معمولا آنقدر حرارت نمیبینند که به اصطلاح مغز پخت شوند. بنابراین احتمال آلودگی میکروبی و انگلی با خوردن این غذاها که خوب پخته نشدهاند، زیاد است.
- در رستوران حتما همراه با غذایی که میل میکنید، از ماست (کم چرب و پاستوریزه)، لیمو ترش یا آبلیمو استفاده کنید. با مصرف اینها دستگاه گوارش اسیدی میشود و در نتیجه، از رشد و تکثیر میکروبها در دستگاه گوارش و در نتیجه مسمومیت غذایی جلوگیری میشود.
- بهجای نوشابههای گازدار، همراه با غذا دوغ کم نمک و بدون گاز سفارش دهید. نوشابههای گازدار حاوی مقدار زیادی قند هستند. یک قوطی ۳۰۰ میلیلیتری نوشابه درحدود ۲۸ گرم (تقریبا دوقاشق غذاخوری پر) شکر دارد و مقدار زیادی کالری وارد بدن میکند که نتیجهاش اضافه وزن و چاقی است. ممکن است بگویید از نوشابههای بدون قند یا رژیمی استفاده میکنیم، ولی باید بدانید که حتی نوشابههای بدون قند هم حاوی مقادیر زیادی فسفات هستند که از جذب کلسیم غذا که برای استحکام استخوانها ضروری است، جلوگیری میکند و نتیجهاش در دراز مدت پوکی استخوان خواهد بود.
- مصرف انواع دسرهای خامهای درطول سفر توصیه نمیشود. زیرا ممکن است با شیر و خامه پاستوریزه نشده، تهیه شده باشد یا اینکه به علت کهنگی، فاسد شده باشند. اگر مایل به مصرف بستنی هستید، حتما از نوع پاستوریزه شده و کم چرب آن استفاده کنید.
- از خرید و مصرف نوشیدنیهای محلی مثل آب زرشک، آب آلبالو و... همچنین لواشک، تمبرهندی، آلوچه و... درصورتی که بستهبندی نشده و کد بهداشتی و پروانه ساخت از وزارت بهداشت ندارند، خودداری کنید. انواع آلودگیهای انگلی با خوردن این نوع موادغذایی غیربهداشتی ممکن است به بدن منتقل شود.
- درطول راه به عنوان تنقلات، مقداری آجیل مثل نخودچی، کشمش، خرما، انجیر خشک، گردو، بادام، پسته و فندق کم نمک یا تخمههای کم نمک به همراه داشته باشید. این تنقلات بسیار سالمتر و کم ضررتر از چیپس، پفک و نوشابههای گازدار هستند. از خرید و مصرف چیپسهایی که به صورت فله عرضه میشوند، خودداری کنید. این نوع چیپسها معمولا حاوی مقدار زیادی نمک و روغن است و ممکن است روغن مورد استفاده در تهیه آنها کیفیت مطلوبی نداشته باشد. به این دلیل مصرف آنها حتی میتواند سرطانزا باشد.
-در مورد مضرات پفک نیز بسیار شنیدهاید. بهخصوص در تغذیه کودکان، پفک جایگاهی ندارد. نمک بالای پفک، ذائقه کودک را به غذاهای شور عاددت میدهد و معمولا تمایل به خوردن غذاهای شور زمینه را برای ابتلا به فشار خون و بیماریهای قلبی عروقی در بزرگسالی فراهم میکند. معمولا با خوردن پفک، فرزند شما دچار سیری کاذب می شود و از خوردن غذای اصلی خودداری میکند که نتیجهاش اختلال در رشد و بروز کمبود انواع ریزمغذیها مثل کمبود آهن ، کمبود روی، کمبود ویتامین آ و سایر ویتامینهاست. مواد افزودنی و نگهدارندههایی که به انواع تنقلات صنعتی اضافه میشود، زمینه آلرژی را در افراد مستعد تشدید میکند