یلدا

یلدا

کاربر نمونه
Ms
تاریخ ثبت‌نام
11/10/23
نوشته‌ها
323
پسندها
522
امتیازها
93
مدال ها
4
جنسیت
خانم👩
InShot   copy 800x800 copy 800x800


خواص انواع عرقیات چیست؟
طرز تهیه عرقیات در طب سنتی چگونه است؟
لیست کامل عرقیات و خواص آنها


در بخش طب سنتی سایت وطن وی با مقاله ای جدید و فوق العاده مفید و کاربردی در خدمت شما دوستان عزیز هستیم، لطفا با ما همراه باشید.

1. عرق آویشن

تیموس ولگاریس نام علمی آویشن است . این داروی گیاهی دارای طعم و مزه خوبی است. همواره بیشتر مردم آن را در انواع غذاها مورد استفاده قرار می‌دهند.
این گیاه دارویی دارای آنتی اکسیدان فراوانی است، همچنین شامل ویتامین c، مس، آهن، پتاسیم، فسفر، ویتامین آ، پیریدوکسین و کارواکرول می‌باشد.

خواص عرق آویشن به طور مختصر به شرح زیر است:
✔️آویشن مقوی معده می باشد و برای درمان ناراحتی معده و یبوست استفاده می‌شود.
✔️بهبود بیماری آلزایمر
✔️ این گیاه ضد سرماخوردگی می‌باشد و موجب بهبود عفونت‌های تنفسی، کمک به کاهش سرفه، ضد ورم بینی و گلو است.
✔️آویشن مسکن خوبی است و برای درمان بی خوابی، کاهش درد قاعدگی و کشیدگی عصلات مناسب است.
✔️کاهش وزن و چاقی
✔️مبارزه با آکنه
✔️کاهش فشار خون
✔️تقویت ایمنی و تقویت خلق و خو
✔️کمک به بهبود و درمان عفونت های قارچی و پیشگیری از عفونت های باکتریایی می‌گردد.

طرز تهیه عرق آویشن
طرز تهیه عرقه آویشن در خانه به ترتیب مراحل زیر است:
✔️در ابتدا آب جوش آمده را در قوری ریخته و بر روی کتری با شعله ملایم میگذاریم.
✔️سپس برگ‌های خشک شده آویشن را به آب جوش اضافه کرده در قوری را می‌بندیم. به مدت ۵ دقیقه می‌گذاریم تا دم بکشد.
✔️هنگامی که دم کشید، قوری را از روی گاز برمی‌داریم. به آن دو دقیقه زمان می‌دهیم تا کاملا سرد شود.
✔️مایع سرد شده را را از صافی رد بکنید و در فنجان بریزید و آنگاه عسل و لیمو به آن اضافه کرده و بنوشید.

طریقه مصرف آویشن
آویشن تازه را با ساقه پس از خرد کردن می‌توان در سوپ، خورشت و یا هر غذایی اضافه کرد و یا می‌توان برگ‌های آن را از ساقه جدا کرده و پس از شست و شو خشک نمایید.

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

2. عرق اسطو خودوس
تقویت کننده اعصاب – معالج برونشیت وزکام – پایین آورنده تب ونیروبخش – ضد تشنج وصرع درمان بیماریهای عصبی.

3. عرق بید
درمان تب های شدید ودردهای تناسلی – زردی پوست (یرقان) – تصفیه خون.

4. عرق بهارنارنج
تقویت کننده مغز واعصاب – نشاط آور- تقویت قلب.

5. عرق بادرنجبویه
ضد خستگیهای روحی – استفراغ های دوران بارداری – برونشیت وتشنج – ضد قلنج – درمان دل پیچه.

6. عرق بومادران
ضد ورم روده ومعده – ضد روماتیسم ونقرس – رفع اختلالات قاعدگی ودرد دوران قاعدگی.

7. عرق بیدمشک
تقویت کننده فلب – رفع ناراحتیهای اعصاب – ضد تپش قلب.

8. عرق پونه
ضد سیاه سرفه وگریپ – خلط آور- بادشکن – قابض – بازکننده عروق – ضد عفونی کننده .

9. چهارعرق سرد
تب بر- خنک – تقویت کننده معده.

10. چهارعرق گرم
تقویت کننده معده – مفید برای هضم غذا – رفع ناراحتی های روده .

11. عرق چهل گیاه
تقویت کننده معده – کمک به هضم غذا – بادشکن – ضد سردی – ضد تهوع واستفراغ .

12. عرق خارخاسک
مدر قوی – رفع سنگ کلیه ومثانه – کیسه صفرا- تصفیه خون.

13. عرق خارشتر
ضد عفونت مجاری ادراری – سنگ شکن – مدرقوی – ضد سیاه سرفه.

14. عرق رازیانه
معطر کننده – محرک – بادشکن – مدروقاعده آور- درمان بواسیر ونقرس – ازدیاد شیر مادران .

15. عرق زنیان
ضد نفخ معده – ضد ترشی معده – ضد عفونت – ضد انگل – بادشکن – درمان عوارض بعد از ترک اعتیاد.

16. عرق زیره
ضد چاقی – تصفیه کننده خون – ضد هیستری وتشنج – افزایش شیر مادران – بادشکن – هضم کننده غذا – کاهنده چربی خون.

17. سرکه سیب
لاغر کننده – مکمل غذا

18. عرق سنبل الطیب
خواب آور- مسکن – تقویت قلب – اشتها آور.

19. عرق شاتره
ضد خارشهای پوستی – صفرا بر- تقویت کبد – نشاط آور- ضد نفخ – اشتها آور.

20. عرق شنبلیله
ضد قند – تقویت قوای جنسی – نیرو بخش.

21. عرق شیرین بیان
درمان قاطع زخم معده واثنی عشر- ضد سرفه – صفرا بر.

22. عرق شوید
ضد چربی خون – جهت پایین آوردن کلسترول – ازدیاد شیر مادران – درمان لاغری

23. عرق کاسنی
مفید برای کبد – ضد جوش – ضد خارش – تصفیه کننده خون – کاهنده چربی .

24. عرق کیالک
تصفیه کننده خون – جلوگیری ازعواقب سعت کلسترول – جلوگیری ازتنگ شدن رگها.

25. عرق گزنه
اثر قاطع دررفع بیماریهای پوستی وجلدی – ضد چربی وقند خون – ضد خون ریزی – بازکننده عروق – مدر.

26. عرق گلبهار
مفید برای لطافت پوست دست وصورت – مقوی معده

27. عرق مریم گلی
ضد دیابت – ضد رماتیسم واسهال – ضد سینوزیت – ضد انگل – ضد نفخ .

28. عرق مخلصه
ملین – مقوی – دفع سموم – ضد قولنج – پادزهر قوی مفید برای ناراحتیهای کمرو مفاصل عضلانی – تقویت معده .

29. عرق مورد
ضد خون ریزی – قابض روده – درمان اسهال وبواسیر- تقویت رشد مو- ضد آفت .

30. عرق نعنا
ضد دل درد – دلپیچه – ضد نفخ – بادشکن – تقویت کننده معده کودکان

31. عرق یونجه
چاق کننده – نیروبخش – معالج رعشه وناراحتی های عصبی – تصفیه خون – کاهش قند خون .

32_عرق اترج (گرم)

تقویت قلب و معده – کبد رااز سموم پاک میکند – به علت دارا بودن کلسیوم فراوان غم و غصه رااز بین می برد – دربند آمدن اسهال کودکان بسیار مؤثر است.

روش استفاده : قبل از هر غذا نصف استکان میل شود.

33_اکسیر خوشبو (اگیر ترکی) (گرم)

تقویت معده – لطافت دهنده صورت – مؤثر دررفع لکنت زبان و زودبه حرف آمدن اطفال – در کوچک شدن طحال و قطره قطره آمدن ادرار مفید است .

روش استفاده : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .

34.عرق برگ مورد (سرد)

تقویت موی سر – ریزش مو مخصوصا موهای چرب – خارش وسوزش بدن و جوش صورت را درمان می کند – رافع تنگ نفس – ضد عفونی دستگاه تنفس وسرفه – غرغره کردن دردهان ضد عفونی کننده دهان و آف و گلواست – ضد خونریزی های داخلی .

روش استفاده : جهت امرازداخلی قبل ازهرغذایک استکان میل شود – جهت ریزش مو شبی یک بار کمی روی موها بریزید و کاملا ماساژ دهید – جهت خارش و جوش صورت روی جوش ها یا بدن بمالید.

35.عرق اکالیپتوس

ضد عفونی کننده – تب بر – رفع سرما خوردگی – پایین آورنده قند خون و میکروب کش

روش استفاده : قبل از هرغذا یک استکان میل کنید.

جهت میکروب کشی و ضدعفونی کننده هوای داخل منزل و رفع سرما خوردگی یک استکان رادرنیم لیتر آب ریخته و روزی سه مرتبه بخور دهید

36. عرق بابونه (گرم)

نیرو بخش – تبهای بلغمی و عفونی و سودایی و عفونتهای دردناک را تسکین می دهد – اختلالات قاعدگی و دردناک رامنظم می کند – کرم کش است و یبوست مزاج و بلغم رااز بین می برد .

روش استفاده : قبل از هر غذا یک استکان میل کنید .

نکته مهم : استفاده مداوم جهت خانمهای باردار مضر است

37.عرق برگ چنار (بسیار سرد)

چاق کننده – تب بر – ضد آسم – ضعف اعصاب – درد و ورم مفاصل را که از گرمی مزاج باشد تسکین می دهد – مالیدن بر بدن پوست را جلا میدهد .

روش استفاده : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

38.عرق برگ زیتون

مدر – پائین آورنده فشار خون – مفید برای نا رسائی های کبدی – رافع سردرد – تقویت حافظه – مزمزه کردن در دهان درد دندان را تسکین می دهد .

روش استفاده : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

39.عرق برگ گردو (گرم)

پایین آورنده قند خون – درمان نقرس – ورم مفاصل را که ازسردی مزاج باشد تسکین می دهد

روش استفاده : قبل از هر غذا یک استکان میل شود

40. عرق بید کاسنی (سرد)

تقویت معده – آرام بخش – تقویت قلب – تب بر – ضد یرقان – تصفیه کننده خون – ضد تشنج – صفرا بر – تقویت پوست – تقویت کبد .

روش استفاده : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود

41.عرق تره (گرم)

ضد سرفه - سینه را نرم می کند - خلط آور - درمان زکام لارنژیت و برونشیت بطور کلی در التهابات دستگاه های تنفس و ورم های آن ها به کار می رود - کیسه صفرا را باز می کند - به هضم غذا کمک می کند – مقوی کمر و شهوت را زیاد می کند – معالج بواسیر و بادهای غلیظ شکم می باشد – خون بواسیر را قطع می کند – پاک کننده ترشحات رحم و ضد عفونی کننده آن و مانع سقط جنین می شود – رنگ چهره را باز می کند و بر زیبائی و لطافت پوست می افزاید .

روش استفاده : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

42.عرق خرفه (سرد)

تب برب – تصفیه کننده خون – تشنگی را به خوبی تسکین میدهد – در رفع سوزش لوله مری و دهانه معده که بر اثر ترش کردن غذا باشد اثر مفید دارد – سرفه های مزمن را که همراه با اخلاط خونی باشد بخوبی معالجه می کند – مفید جهت مبتلایان به گواتر – بر طرف کننده سردردهای میگرنی – صفرا بر – درمان خونریزی های نا منظم زنانگی و در بند آمدن آن بسیار مفید است – اشتها آور و چاق کننده نیز می باشد – مفید جهت بواسیر .

روش استفاده : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

43.عرق دارچین (گرم)

تقویت معده – مقوی قوه با – تقویت عمومی بدن – تقویت اعصاب – بوی بد دهان را از بین می برد – ضد سرفه های مرطوبی – وحشت و خفقان و ترس و وسواس و جنون را از بین می برد .

روش استفاده : بعد از هر غذا نصف استکان – با ریختن چند قطره عرق دارچین در چای ، چای خوش طعم و دلپذیر بنوشید .

نکته مهم : مبتلایان به فشار خون از مصرف آن خوداری کنند

44. عرق زنجبیل (گرم)

تقویت معده و کبد – دفع بلغم – باد شکن – نیرو دهنده قوای جنسی – رفع مسمومیت های غذائی و میوه ای .

روش استفاده : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود

45.عرق زوفا

نیرو دهنده – تقویت معده – ضعف معده – ضد سرماخوردگی و سرفه خلط آور – رفع عفونتهای ریوی و زکام های نزله ای و مزمن – در درمان آسم اثر فراوان دارد – رفع کم خونی دختران جوان در دوران بلوغ – غرغره کردن در دهان درد گلو را تسکین می دهد .

روش استفاده : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

46.عرق سیر (گرم)

دافع رطوبت بدن ومعده – هاضم غذا – اشتها آور - رقیق کننده خون – فشار خون را به طور ثابت پایین می آورد – ضد عفونی کننده دستگاه تنفس و دستگاه گوارش – دفع کننده انواع کرم معده – درمان تب های کهنه – ضد میکروب – باز کننده رنگ چهره – مصرف کم آن در دوران بارداری باعث خوش آب و رنگی نوزاد می شود – از سفید شدن موهای سر و بدن جلو گیری می کند .

روش استفاده : بعد از هر غذا یک استکان میل کنید .

نکات تکمیلی : عرق سیر بویی از سیر در دهان شما نمی ماند .

47- عرق شاطره (معتدل)

تصفیه کننده خون – صفرا بر – ضد یرقان – تب بر – تقویت کننده پوست و کبد – ادرار آور – دفع بلغم – ضد اسکوربورت (کمبود ویتامین ث در بدن ) – تقویت لثه و از خونریزی آن جلو گیری می کند .

روش استفاده : قبل از هر غذا یک لیوان میل شود .

48_عرق شاه اسپرم (معتدل)

تقویت معده – باد شکن – ضد عفونی کننده دهان و دستگاه گوارش – رفع دل درد – بوی بد سیر و پیاز را از بین می برد – رفع سر دردهای یک طرفه و عصبی – ضد سرفه و آنژین – رفع التهابات دستگاه مجاری ادرار – جهت افرادی که هنگام مسافرت با هرنوع وسیله نقلیه ای که دچار سردرد و استفراغ می شود بسیار نافع است

روش استفاده : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

49.عرق شلتوک (سرد)

پیاز موی سر را تقویت می کند و مانع ریزش مو می شود و از سفید شدن موهای سر جلو گیری می کند – چاق کننده .

روش استفاده : قبل از هر غذا یک لیوان میل شود .

50.عرق صنوبر (گرم)

محرک و مقوی اعصاب – رفع سرما خوردگی ، زکام ، نزله ، برونشیت ، عفونت سینه ، درد گلو – برای فلج و لقوه و بی حسی اعضای بدن و بعضی از تنگ نفس ها مفید است – درد کلیه و مثانه را تسکین می دهد .

روش استفاده : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

51.عرق طارونه (گرم)

تقویت اعصاب – آرام بخش – امراض روماتیسمی و درد مفاصل را از بین می برد – محرک و نیرو دهنده قوای جنسی .

روش استفاده : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود .

52- عرق کاکاتو (گرم)

ضد نفخ – تقویت معده – مفید جهت برونشیت و سیاه سرفه – خلط آور – کرم کش (در بند آمدن خونریزی بینی بسیار مؤثر است) در موقع خونریزی کمی از این عرق را استنشاق کنید .

روش استفاده : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

نکات تکمیلی : دوغ و ماست را خوش طعم و گوارا می کند . برای استفاده در دوغ دو قاشق غذا خوری در یک لیتر دوغ بریزید .

53.عرق کلپوره (گرم)

نیرو بخش – مقوی – اشتها آور – ضد تشنج و دل درد و استفراغ – آسم را تسکین می دهد – اختلالات عصبی و اعمال کلیه را تنظیم می کند .

روش استفاده : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

نکات تکمیلی : مفید در درمان نازایی . روش استفاده : خانم ها به مدت سه ماه پیش از بار دار شدن به طور مستمر روزی سه استکان میل کنند و جهت زایمان آسان یک ماه مانده به وضع حمل به صورت منظم روزی سه مرتبه میل کنند .

54.عرق گشنیز (سرد)

مقوی مغز و قلب – رفع خفقان – وسواس و هیستری – مقوی معده – ضد عفونی کننده مجاری ادرار – میکروب کش – شستشوی دهان با این عرق جوش ها و آف دهان را از بین می برد – لثه را محکم می کند واز خونریزی آن جلو گیری می کند.

روش استفاده : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

نکته مهم : از مصرف زیاد آن خودداری شود.

55.گلاب (گرم)

البته گلاب با عطر و رایحه دل انگیزی که دارد در همه جا و همه چیز می شود مصرف کرد و لازم به ذکر خواص آن نمی باشد : مقوی مغز واعصاب – غش و ضعف و بیهوشی را رافع می کند – دفع بلغم – لثه را سخت می کند – صفرا بر .

روش استفاده : قبل از هر غذا نصف استکان میل شود .

نکته مهم : در هنگام سرماخوردگی از مصرف آن خودداری شود .

56.عرق گلپره (گرم)

ضد نفخ – محرک اشتها و دستگاه حاضمه را تقویت می کند – ضد عفونی کننده – ضد تشنج و انگل و سکسکه – معالج هیستری – عفونتهای دستگاه تنفس – تقویت حافظه – جهت فلج و بی حسی اعضای بدن مفید است – ادرار آور و قاعده آور – دافع بلغم .

روش استفاده : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

57.عرق گل گاو زبان (گرم)

آرام بخش – دلهره و اضطراب و وحشت را از بین می برد – اعضای بدن را تقویت نموده و روح را نشاط می بخشد – سودا و صفرا بر است – معالج گریپ و برونشیت – رافع تنگ نفس – مفید جهت افراد مبتلا به وسواس .

روش استفاده : صبح و ظهر قبل از غذا یک استکان و شب موقع خواب یک استکان میل شود . ضمنا : اگر با عرق سنبل الطیب مصرف شود خواب آور بسیار خوبی است .

58.عرق مخلصه (گرم)

تقویت اعصاب – تقویت معده و کبد – جهت آرتروز و کمر درد و درد مفاصل بسیار مفید است – درمان قلنج .

روش استفاده : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

59.عرق نسترن (گرم)

تقویت قلب – تصفیه کننده خون – سرشار از ویتامین ث – مفید جهت سنگ کیسه صفرا – اسهال کودکان را بند می آورد .

روش استفاده : قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت میل شود .

60.عرق مرزنجوش (گرم)

مقوی معده - رفع دل درد و سوء هاضمه – باد شکن – ضد تشنج – ضد میگرن – آرام بخش – معالج زکام و آب ریزش بینی .

روش استفاده : بعد از هر غذا یک استکان میل شود . جهت زکام و آب ریزش بینی روزی دو مرتبه همراه با کمی آب گرم استنشاق کرده و شبی یک بار بخور دهید
🔴انشاءلله که هیچ وقت مریض نشین ولی این لیست را حتما نگه دارید. خدایی نکرده دچار درد شدین بدونید چی باید مصرف کنید.
سلامت باشید 🌹....

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
بالا