غذاهای مخصوص عید نوروز🧆

  • نویسنده موضوع Avakin
  • تاریخ شروع
Avakin

Avakin

طلایی
تاریخ ثبت‌نام
16/10/22
نوشته‌ها
161
پسندها
716
امتیازها
93
مدال ها
3
سبزی پلو با ماهی
سبزی پلو با ماهی غذای محبوب و معروف بیشتر ایرانیان مخصوصا در سال های اخیر است. بیشتر ایرانیان این غذا را برای شب عید آماده می کنند و از آنجا که همه آداب و رسوم نوروز نمادین هستند پشت تمام رسوم ایرانیان حکمتی نهفته است. طبق باور قدیمی ها، ماهی داستان حضرت سلیمان را روایت می کند؛ در این روایت حضرت سلیمان انگشتر خود را در شکم ماهی پیدا کرد، پس ما ماهی می خوریم به امید این که حقیقت را بیشتر درک کنیم. بر اساس باورهای دیگر ماهی نشانه حیات است و خوردن برنج به دلیل داشتن بركت در كنار ماهی كه نشانه حیات است و سبزی كه حكایت از بركت و زایش دارد، در بسیاری از خانواده‌های ایرانی در هر كجا كه زندگی می كنند، مرسوم بوده و است. برخی از ایرانی ها مانند مردم زنجان ماهی را با رشته پلو یا زعفران پلو می خورند و برخی دیگر آن را در کنار کوکو یا خورش های محلی سرو می کنند.
Ghazaieyd3

رشته پلو
خوردن رشته پلو در مناطقی از ایران مانند آذربایجان، کرمانشاه و اراک رایج است. قدیمی ها با این باورند که با خوردن رشته پلو بهتر می توانند زمام امور را در سال جدید بدست بگیرند؛ ازاین‌رو این غذا را برای شب عید انتخاب کرده و طبخ می کردند. امروزه هنوز هم برخی از ایرانیان در شب عید آش رشته یا رشته پلو می پزند و ریشه این رسم به همان باور قدیمی برمی گردد. رشته پلو یکی از لذیذترین پلوهای مخلوط بوده و ترکیبی از رشته پلویی، کشمش پلویی، برنج و زعفران است.
Ghazaieyd4

کوکو سبزی
برخی از ایرانیان در گذشته برای شب عید کوکو سبزی درست می کردند و برخی هنوز در کنار سبزی پلو ماهی، کوکو سبزی نیز می گذارند. قدیمی ها بر این باور بودند که با خوردن کوکو دیگر به دنبال اشیایی که در خانه تکانی گم شده اند نمی گردیم و به اصطلاح کو کو نمی کنیم؛ اما شاید استفاده از سبزی به عنوان نماد سبزی و طراوت در غذای شب عید نیز دلیل طبخ این غذا به عنوان غذای شب عید بوده است.
Ghazaieyd5

دلمه
پختن این غذا به عنوان غذای مخصوص شب عید در بین آذربایجانی ها رایج است. آن ها معتقدند با خوردن دلمه می توانند به آرزوهای خود در سال نو برسند. این دلمه با برگ های مو تهیه می شود و محتوای آن سبزیجات معطر، گوشت و برنجی است که برگ های مو به شکل زیبایی به دور آن پیچیده شده اند.
Ghazaieyd6

کوفته محلی
غذای مخصوص شب عید مردم استان چهارمحال بختیاری کوفته محلی است. این کوفته که با گوشت گوساله، برنج و سبزیجات معطر تهیه می شود، غذای محبوب مردم این استان و برخی از مردم کرمانشاه در شب عید است.
Ghazaieyd7

خورش سبزی
خورش سبزی در برخی از شهرهای ایران مخصوصا شهرهای ناحیه کوهستانی کشور غذای محبوب شب عید به شمار می رود. این دسته از ایرانیان معتقدند با خوردن خورش سبزی سال خوش و خرمی خواهند داشت.
Ghazaieyd8

ترشی تره
مردم گیلان ماهی را در سفره شب عید خود دارند اما ترجیح می دهند آن را در کنار ترشی تره که یک غذای خوش طعم گیلانی است، میل کنند. این غذای خوشمزه با سبزی های معطر و مخصوص، سیر و تخم مرغ درست می شود و با کته و ماهی، سفره شب عید برخی از گیلانی ها را تشکیل می دهد.
Ghazaieyd9

سبزی پلو با ماهی و ته چین
مردم مازندران برای این شب ماهی شکم پر تهیه می کنند. این ماهی که با انواع و اقسام سبزی های معطر پر می شود، غذای بسیار خوشمزه ای است که در کنار ته چین و سبزی پلو در شب عید سرو می شود.
Ghazaieyd10

کوفته و ابگوشت
غذای محبوب شب عید در همدان نوعی آبگوشت و کوفته است؛ برای تهیه این کوفته از خرما، گردو، آلو، پیاز سرخ شده، ادویه های معطر و تخم مرغ استفاده می شود.
Ghazaieyd11

کلم پلو
این غذا در شیراز بسیار محبوبیت دارد، شیرازی ها برای شب عید کلم پلو درست می کنند و در طبخ این غذای بسیار لذیذ از برنج، کلم، کوفته قلقلی و سبزی های معطراستفاده می گردد.

آش سیرابی خوانسار
یکی از لذیذترین و اصیل ترین آش های ایرانی، آش سیرابی نام دارد که از موادی نظیر نخود، عدس، گندم سیرابی، سبزی معطر و غیره تهیه می شود. بهتر است توجه داشته باشید که هنگام طبخ این آش باید زمان زیادی را صبر کرد تا جا بیفتد و طمع و عطر خوبی بگیرد.
 
بالا