مهرانه عسلی : )
ارزشمند
- تاریخ ثبتنام
- 16/11/22
- نوشتهها
- 2,019
- پسندها
- 2,591
- امتیازها
- 113
- مدال ها
- 4
لوکوم چیست؟
ریشه شکلگیری لوکوم یا باسلوق به قرن پانزدهم و کشور ترکیه برمیگردد و از آنجا که این شیرینی کوچک و خوشمزه بسیار راحت تهیه میشود، به زودی جای خود را در سرزمینهای دیگر هم باز کرد. در تبریز به آن راحت الحلقوم میگویند. پایه اصلی آن، شکر و نشاسته است و به همین دلیل، کالری بالایی دارد و چاقکننده است. بافت لوکوم چیزی بین ژله و پاستیل است و آنقدر تنوع طعم دارد که تقریبا هر سلیقهای را راضی میکند. در ادامه، طرز تهیه چند مدل لوکوم خوشمزه و پرطرفدار را با هم میبینیم:
لوکوم پرتقال
پرتقال از میوههای محبوب پاییزی است که عطر و طعم آن در انواع دسرها و شیرینیهای خانگی غوغا میکند. یکی از سادهترین دسرها، لوکوم پرتقال است که در زمانی بسیار کوتاه و با موادی بسیار ساده تهیه میشود. مواد لازم و طرز تهیه این دسر خوشمزه در ادامه آمده است:
مواد لازم | |
آب پرتقال طبیعی | ۱ لیوان |
نشاسته ذرت | ۱ قاشق غذاخوری سر پر |
شکر | ١/٤ لیوان |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
کره | ۱ قاشق مرباخوری |
خلال پسته | مقداری برای تزئین |
دستور تهیه:
برای تهیه لوکوم پرتقالی، مراحل زیر را دنبال کنید:
- شکر، آب پرتقال طبیعی و نشاسته را در ظرفی مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- مخلوط را حین گرما دیدن، مدام هم بزنید تا بوی خامی نشاسته گرفته شود و ترکیب بجوشد و غلیظتر شود.
- در ادامه تهیه باسلوق پرتقالی، کره و وانیل را به محتویات ظرف اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
- باز هم به هم زدن مواد ادامه دهید تا کره با گرمای مواد لوکوم، آب شود.
- یک لیوان بلند و صاف را به عنوان قالب انتخاب کرده و داخل آن را با آب خیس کنید.
- مواد باسلوق را در حالت گرم داخل لیوان بریزید و حداقل به مدت ٤ تا ۵ ساعت و حداکثر یک شب در یخچال بگذارید.
- شیرینی را از قالب خارج کنید و داخل مقداری پودر نارگیل بغلطانید. سپس به صورت حلقههایی با قطر یک بند انگشت برش بزنید و دوباره زیر و روی آنها را در پودر نارگیل بغلطانید.
- باسلوقهای خوشمزه شما آماده سرو است و میتوانید در ظرف مناسبی بچینید و روی آنها را با مقداری خلال پسته تزئین کنید.