طرز تهیه چاشنی/ترشی ذرت و فلفل

  • نویسنده موضوع ثمین
  • تاریخ شروع
ثمین

ثمین

.
ناظر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
8/1/23
نوشته‌ها
1,636
پسندها
3,565
امتیازها
113
مدال ها
6
D8aad8b1d8b4db8c d8b0d8b1d8aa d988 d981d984d981d984 d8afd984d985d987 d8a7db8c d89b da86d8a7d8

مواد لازم
‎_ بلال................... 4عدد
_ فلفل دلمه‌ای خرد کرده................. 2 عدد متوسط
_ (فلفل دلمه‌ای سبز1 عدد و فلفل دلمه‌ای قرمز 1 عدد)
_ کرفس ریز خرد کرده................... 2 ساقه
_ فلفل قرمز تند ریز خرد کرده................... 1 عدد (در صورت دلخواه)
_ پیاز حلقه‌ای خرد کرده.................. 1 عدد متوسط
_ سرکة سفید................... 450 ملی‌لیتر
_ شکر ریز.................... 225 گرم
_ نمک دریا ......................2 قاشق چایخوری
_ دانة خردل آسیاب کرده.................... 2 قاشق چایخوری
_ زردچوبه................... ‌یک‌دوم قاشق چایخوری


روش آماده کردن ترشی ذرت و فلفل‌دلمه‌ای:

پوست و کاکل ذرت را جدا کرده و به کمک چاقوی تیز، دانه‌های ذرت را از ساقة آن جدا کنید بذارید با آب بجوشد و بعد داخل آبکش بریزید..

پیاز را رنده یا با چاقو، نگینی ریز کنید.

فلفل‌دلمه‌ای سبز و قرمز و ساقه‌های کرفس را هم ریز ریز کنید. همۀ مواد ریز شده را در ظرف بریزید.
شکر، فلفل‌سبز، خردل و سرکه را به مواد افزوده، بگذارید آب ظرف جوش بیاید. مواد را به‌آرامی هم بزنید تا شکر حل شود.

حرارت را کم کنید و بگذارید حدود ۲۰ دقیقه پخته شود تا سبزیجات نرم شوند.

ترشی آماده است، آن را در شیشه بریزید. برای مصرف این ترشی‌ باید حدود یک تا دو هفته صبر کنید تا سرکه در آن جذب شود. آن را در مکانی تاریک و خنک نگه دارید. اگر در شیشه را باز نکنید، تا یک سال می‌توانید آن را در یخچال نگه دارید. در غیر این صورت تا ۲ ماه می‌توان آن‌ را در یخچال نگه داشت.

نکات قابل توجه:

_ برای مصرف کردن ترشی‌ها، یک تا ۲ هفته صبر کنید تا ترشی آماده شود.

_ اگر ترشی را باز کردید، فقط ۲ ماه می‌توانید در یخچال نگه دارید.

_ مواد این ترشی باید پخته شوند، در غیر این صورت نرم نمی‌شوند.

_ می‌توان مقداری هویج نگینی شده برای رنگ نارنجی به این ترشی اضافه کرد.

_ گذاشتن ظرف‌های ترشی در آب داغ باعث می‌شود تا شیشه استریل شده و مدت طولانی ترشی را نگه داشت.

یادآوری : چاشنی‌ها می‌توانند با سبزیجات بهاری یا پاییزی تهیه شوند که در کنار انواع غذاها مخصوصا غذاهای نونی مثل کتلت، کوفته، شامی و غیره بعنوان یک سالاد مصرف می‌شوند و هر زمان در دسترس شما می‌توانند باشند. برای تهیه چاشنی و ترشی‌ در صورتی که از سرکة صنعتی تهیه شود ماندگاری آن زیادتر هست بطور مثال انواع ترشی که با سرکه صنعتی تهیه می‌شود اگر در یخچال هم قرار نگیرد و در محیطی تقریبا خنک باشد کافیست و به هیچ عنوان کپک نمی‌زند. چاشنی‌ها را می‌توان پس از آماده سازی در شیشه‌های در فلزی ریخته و به مدت یکساعت به طریقة بن‌ماری آماده کرد و پس از آن در یخچال گذاشت و مورد مصرف قرار داد، ولی دقت کنید حتما مقداری سرکه در تهیة این چاشنی‌ها استفاده کنید. چون سرکه نگهدارندة مناسبی برای آن خواهد بود. شما می‌توانید در فصل‌های مناسب سبزیجات و صیفی‌جاتی مانند کلم، گل کلم و کلم بنفش، بامیه، پیاز ریز، سیب ترشی و خیار ریز را در شیشه‌های مناسب بریزید با قدری نمک، سرکه، آب و در صورت نیاز چند حبه سیر برای زمان‌های مورد نیاز آماده‌سازی کنید.
 
بالا