ثمین
.
ناظر انجمن
- تاریخ ثبتنام
- 8/1/23
- نوشتهها
- 1,636
- پسندها
- 3,565
- امتیازها
- 113
- مدال ها
- 6
پخت نان گولاچ سمنانی که از نان های قدیمی و تاریخ دار ایران است را به همه پیشنهاد می کنم چون هم خیلی آسان درست میشود و هم واقعا لذیذ و خوشمزه است.
مواد لازم: برای تهیه نان
آرد: به مقدار لازم (حدود 650 گرم)
شیر: 1/2 لیوان
ماست: 1/2 لیوان
روغن مایع: 1/4 لیوان
شکر: 1/4 لیوان
مایه خمیر: یک قاشق غذاخوری
کنجد: یک قاشق مرباخوری
زردچوبه : یک قاشق چایخوری
نمک: 1/2 قاشق چایخوری
وانیل: نوک قاشق چایخوری
تخم مرغ: 2 عدد
طرز تهیه:
شیر، ماست، روغن مایع، شکر و تخم مرغ ها را در قابلمه روی حرارت ملایم با هم مخلوط می کنیم تا شکر حل شده و مواد ولرم شوند. مخلوط ولرم را داخل ظرف بزرگتر ریخته و کنجد، زردچوبه، نمک، وانیل و مایه خمیر را اضافه می کنیم و هم می زنیم، آرد را کم کم اضافه می کنیم و ورز می دهیم تا خمیر یکدستی درست شود. روی خمیر را پوشانده و حدود 2 ساعت در جای گرم قرار می دهیم. بعد از گرفتن پف خمیر، چونه های کوچک را از خمیر جدا کرده و با وردنه خمیر را پهن کرده و چند سوراخ روی خمیر ایجاد می کنیم. دو طرف خمیر را در روغن داغ سرخ می کنیم و روی گولاچ ها را پودرقند می ریزیم.
نوش جااان
نکات:
_ اندازه گولاچ ها به سلیقه شما بستگی دارد ولی ضخامت خمیر گولاچ تقریبا 2 میلی متر است.
_ حتما موقع سرخ کردن خمیر روی آن را سوراخ کنید وگرنه خمیر داخل روغن خیلی پف می کند و طرف دیگر خمیر به خوبی سرخ نمی شود.
_ موقع برداشتن چونه از خمیر حتما روی باقیمانده خمیر را بپوشانید تا خمیر خشک نشود.
_ ابتدا روغن را داغ کنید، بعد شعله را کم کرده و گولاچ ها را سرخ کنید.
_ پودرقند را بعد از سرخ کردن گولاچ و هنگامی که گرم است اضافه کنید.
_ برای تزئین گولاچ از پودرپسته هم می توانید استفاده کنید.
مواد لازم: برای تهیه نان
آرد: به مقدار لازم (حدود 650 گرم)
شیر: 1/2 لیوان
ماست: 1/2 لیوان
روغن مایع: 1/4 لیوان
شکر: 1/4 لیوان
مایه خمیر: یک قاشق غذاخوری
کنجد: یک قاشق مرباخوری
زردچوبه : یک قاشق چایخوری
نمک: 1/2 قاشق چایخوری
وانیل: نوک قاشق چایخوری
تخم مرغ: 2 عدد
طرز تهیه:
شیر، ماست، روغن مایع، شکر و تخم مرغ ها را در قابلمه روی حرارت ملایم با هم مخلوط می کنیم تا شکر حل شده و مواد ولرم شوند. مخلوط ولرم را داخل ظرف بزرگتر ریخته و کنجد، زردچوبه، نمک، وانیل و مایه خمیر را اضافه می کنیم و هم می زنیم، آرد را کم کم اضافه می کنیم و ورز می دهیم تا خمیر یکدستی درست شود. روی خمیر را پوشانده و حدود 2 ساعت در جای گرم قرار می دهیم. بعد از گرفتن پف خمیر، چونه های کوچک را از خمیر جدا کرده و با وردنه خمیر را پهن کرده و چند سوراخ روی خمیر ایجاد می کنیم. دو طرف خمیر را در روغن داغ سرخ می کنیم و روی گولاچ ها را پودرقند می ریزیم.
نوش جااان
نکات:
_ اندازه گولاچ ها به سلیقه شما بستگی دارد ولی ضخامت خمیر گولاچ تقریبا 2 میلی متر است.
_ حتما موقع سرخ کردن خمیر روی آن را سوراخ کنید وگرنه خمیر داخل روغن خیلی پف می کند و طرف دیگر خمیر به خوبی سرخ نمی شود.
_ موقع برداشتن چونه از خمیر حتما روی باقیمانده خمیر را بپوشانید تا خمیر خشک نشود.
_ ابتدا روغن را داغ کنید، بعد شعله را کم کرده و گولاچ ها را سرخ کنید.
_ پودرقند را بعد از سرخ کردن گولاچ و هنگامی که گرم است اضافه کنید.
_ برای تزئین گولاچ از پودرپسته هم می توانید استفاده کنید.