طرز تهیه شیرینی چرخی قزوین با عطر.بو و طعم دلنشین

  • نویسنده موضوع ثمین
  • تاریخ شروع
ثمین

ثمین

.
ناظر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
8/1/23
نوشته‌ها
1,636
پسندها
3,565
امتیازها
113
مدال ها
6

شیرینی چرخی قزوین از شیرینی های سنتی قزوین هست که عطر و بو و طعم بسیار دلنشین و خوشمزه ای داره و همچنین یکی از شیرینی های عالی برای عید می تونه باشه

مواد لازم برای تهیه شیرینی چرخی قزوین با پیمانه

_ آرد سفید ۲۵۰ گرم (حدود ۱ و ۲/۳ لیوان)
_ آرد برنج ۲۵۰ گرم (حدود ۱ و ۲/۳ لیوان)
_ روغن جامد ۱۹۰ گرم (حدود ۳/۴ لیوان)
_ پودر قند ۱۵۰ گرم (حدود ۱ لیوان)
_ ماست ۱۰۰ گرم (کمی کمتر از نصف لیوان)
_ زرده تخم مرغ ۲ عدد
_ گلاب ۲ قاشق غذاخوری
_ بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چای خوری
_ پودر هل ۱ قاشق چای خوری
_ زعفران غلیظ
_ پودر پسته و تخم خرفه برای تزئین

دستور پخت شیرینی چرخی قزوین با پیمانه سنتی و مجلسی

برای شروع ابتدا روغن و پودر قند الک شده رو اول با قاشق مخلوط کردم و بعد با همزن ۵ دقیقه خوب زدم.

چند بار دورگیری کردم، زرده تخم مرغ ها رو ریختم و سپس پودر هل ریختم و یک دقیقه هم زدم. در ادامه ماست و بیکینگ پودر رو مخلوط و اضافه کردم و گلاب رو هم ریختم.‌

سپس آرد برنج الک شده رو ریختم و ترکیب کردم و آرد سفید الک شده رو کم کم ریختم و خمیر رو با نوک انگشت جمع کردم.

ورز دادن نمی خواد در حد جمع شدن با نوک انگشت هستش. من خمیر رودو قسمت کردم و به یکیش زعفران غلیظ ریختم. خمیر رو ۶ الی ۸ ساعت محیطی که گرم نیست بیرون یخچال استراحت قرار دادم.

اگر چرخ و ماسوره مخصوص دارید، خمیر رو ازش رد کنید. اگر مثل من ندارید می تونید قالب بزنید.

خمیر رو بین دو نایلون به قطر حدود ۳ میلی باز کردم و قالب زدم. اگر قالب هم ندارید به شکل مستطیل برش می تونید بزنید و با چنگال یا کارد روش خط و طرح بندازید.

شیرینی چرخی ها رو در سینی چیدم و روی زعفرانی ها پودر پسته و روی ساده ها تخم خرفه ریختم و در فر از پیش گرم شده قرار دادم.

برای فر برقی دمای ۱۶۰ درجه، طبقه وسط، المنت پایین روشن، حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه و برای فر گازی دمای ۱۶۰ ،۱۷۰ درجه، طبقه وسط، حدود ۱۵ دقیقه. این شیرینی چرخی رو بدون فر در فر دست ساز هم میتونید بپزید. بعد از خنک شدن از سینی جدا کردم.
نوش جاان

نکات مهم پخت شیرینی چرخی قزوین

- با این مقدار مواد اولیه حدود ۶۳ عدد شیرینی، به وزن نزدیک یک کیلو شد.

- ماندگاری توی ظرف درب بسته و در محیط خنک یک الی دو ماه با کیفیت می مونه.

- روغن جامد که هم می تونید روغن صاف قنادی استفاده کنید و یا روغن نیمه جامد، روغن نیمه جامد (همون حلبی ها) رو صاف کنید و در شیرینی استفاده کنید، روغن رو روی حرارت ترجیحا غیر مستقیم آب کنید و بزارید کنار کمی از دما افتاد بزارید یخچال تا بسته بشه و از قسمت سفت آن بردارید و داخل شیرینی ها استفاده کنید.


- ترجیحا کره رو جایگزین روغن نکنید مگر مجبور باشید و در این صورت دوغ کره گرفته بشه.
 
بالا