ثمین
.
ناظر انجمن
- تاریخ ثبتنام
- 8/1/23
- نوشتهها
- 1,636
- پسندها
- 3,565
- امتیازها
- 113
- مدال ها
- 6
دمپخت ماهی بوشهری، دمی لَخلاخ یا در زبان محلی ماهی مییَدُم همه از اسامی یکی از لذیذترین خوراکهای پلویی بوشهری است. البته ممکن است این خوراک با نامهای متفاوت در برخی دیگر از شهرهای جنوبی و هرمزگان طبخ شود اما بیشتر به نام دمی لخ لخ یا لخلاخ بوشهری شناخته
مواد لازم برای 6 تا 8 نفر:
_ برنج 500 گرم
_ تره 500 گرم
_ شبت 1 کیلوگرم
_ ماهی 1 کیلوگرم
_ پیاز متوسط 3 عدد
_ روغن سرخ کردنی 100 گرم
_ روغن مایع 100 گرم
_ گرد لیمو عمانی 1 قاشق سوپخوری
_ زردچوبه 1 قاشق مرباخوری
_ نمک به مقدار کافی
طرز تهیه:
ماهی که برای این غذا انتخاب می کنیم، باید از نوع ماهی های گوشتی مثل ماهی شیر، هامور، سنگسر، میش ماهی و ... باشد.
سبزی را پاک کرده، می شوییم و در آبکش می ریزیم. وقتی آب آن کاملا گرفته شد، به صورت ریز خرد می کنیم.
پیاز را خلال کرده و با 100 گرم روغن سرخ کردنی سرخ می نماییم تا طلایی شود.
سبزی را به پیاز داغ اضافه می کنیم و گرد لیمو عمانی ، زردچوبه و کمی نمک به آن می زنیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا آب سبزی تبخیر گردد و کمی سرخ شود.
ماهی را قطعه قطعه کرده، می شوییم و با نصف استکان آب و کمی نمک در ظرفی می ریزیم. آن را در حرارت ملایم می گذاریم تا کمی بپزد.
ماهی
پوست ماهی را می گیریم و به قطعات کوچک تقسیم می کنیم و داخل سبزی می ریزیم.
آنها را هم می زنیم تا با سایر مواد آغشته شده و کمی سرخ شود.
برنج را خیس کرده و آبکش می کنیم.
50 گرم روغن را با نصف لیوان آب در کف قابلمه می ریزیم و می گذاریم داغ شود.
نصفی از برنج را در قابلمه می ریزیم. مخلوط سبزی و ماهی را روی برنج می ریزیم و با بقیه برنج روی آن را می پوشانیم.
ظرف برنج را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و در ظرف را می بندیم.
بقیه روغن را که 50 گرم می شود با نصف لیوان آب جوشانده، روی برنج می دهیم و می گذاریم با حرارت ملایم به مدت 45 تا 60 دقیقه دم بکشد.
موقع کشیدن غذا، تمام مواد را در قابلمه مخلوط می نماییم و سپس در دیس می کشیم. نوش ِ جاان♡