دستور پخت چوله/کاری نخود غذای محبوبِ هندی

  • نویسنده موضوع ثمین
  • تاریخ شروع
ثمین

ثمین

.
ناظر انجمن
تاریخ ثبت‌نام
8/1/23
نوشته‌ها
1,636
پسندها
3,565
امتیازها
113
مدال ها
6
این غذا بسیار خوشمزست و یکی از معروف ترین غذاهای هندی به شمار میره. چوله بیش از همه در نواحی شمالی هند پرطرفداره و به دلیل سادگی ترکیبات و طعم فوق العاده اش در سرتاسر جهان محبوبیت پیدا کرده .

2 عدد پیاز درشت
▢1 قاشق غذاخوری پوره زنجبیل
▢2 قاشق غذاخوری روغن مایع
▢5 عدد میخک
▢6 عدد فلفل سیاه نسابیده
▢2 قاشق مرباخوری پودر گشنیز خشک
▢¼ قاشق مرباخوری زردچوبه
▢450 گرم نخود پخته
▢3 سانتیمتر زنجبیل تازه
▢1.5 پیمانه آب
▢2 عدد گوجه فرنگی بزرگ (خرد شده)
▢2 قاشق غذاخوری سیر له شده
▢2 عدد برگ بو
▢4 عدد هل
▢1 قاشق مرباخوری پودر زیره
▢½ قاشق مرباخوری پودر فلفل قرمز
▢2 قاشق مرباخوری گرام ماسالا
▢به مقدار لازم نمک
▢2 قاشق غذاخوری گشنیز تازه خرد شده

دستور تهیه


_ برای خورش چولی به 3 پیمانه نخود پخته نیاز داریم شما یا می تونید از 2 تا قوطی کنسرو نخود استفاده کنید و یا 2 پیمانه نخود رو از شب قبل خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید و از صبح بذارید آرام بپزه وقتی نخود پخت بقیه مواد رو آماده میکنیم.

_ 2 عدد از پیاز ها رو همراه 2 عدد گوجه فرنگی درشت ، 1 قاشق غذاخوری پوره زنجبیل و 2 قاشق غذاخوری سیر له شده توی غذاساز بریزید و با هم مخلوط کنید تا یکدست پوره بشه.

_ یک قابلمه بزرگ بردارید و 2 قاشق غذاخوری روغن مایع توی قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بذارید تا روغن کمی گرم بشه.

_ دو عدد برگ بو، 5 عدد میخک، 4 عدد هل و 6 عدد فلفل سیاه نسابیده رو توی قابلمه بریزید و کمی تفت بدید.

_ 1 عدد پیاز رو خلالی خرد کنید و توی قابلمه بریزید و تفت بدید. پیاز باید در حدی تفت بخوره که رنگش طلایی بشه و مراقب باشید که نسوزه.

_ پوره ای که قبلا آماده کردید رو اضافه کنید و تفت بدین تا رنگ گوجه قرمز بشه اگه گوجه ها کم رنگ بودن 1 قاشق غذاخوری رب اضافه کنید.

_ 1 قاشق مرباخوری پودر زیره ، 2 قاشق مرباخوری پودر گشنیز خشک، 1/2 قاشق مرباخوری پودر فلفل قرمز ، 1/4 قاشق مرباخوری زردچوبه و 2 قاشق مرباخوری گرام ماسالا اضافه کنید و 5 دقیقه دیگه مواد رو با هم تفت بدید.

_ نخود پخته رو آبکش کنید و به مواد توی قابلمه اضافه کنید.

آب گرم و کمی نمک رو اضافه کنید و در قابلمه رو بذارید تا با شعله ملایم بپزه.

_ با پشت یک ملاقه یا قاشق کمی از نخود ها رو له کنید تا غلظت خورشتتون کمی بیشتر بشه.

_ برای سرو خورش نخود چوله زنجبیل تازه رو خلالی کنید و کمی گشنیز تازه خورد شده روی خورش بریزید و سرو کنید.

      768x768
 
بالا