درمان گرفتگی صدا در طب سنتی

  • نویسنده موضوع فاطیما
  • تاریخ شروع
فاطیما

فاطیما

قوی تر از دیروز♡
Female
تاریخ ثبت‌نام
12/11/22
نوشته‌ها
1,216
پسندها
2,308
امتیازها
113
جنسیت
علت گرفتگی صدا چیست؟
ممکن است گاهی شاهد تغییر غیرطبیعی ایجاد شده در صدای خود یا دیگران شده باشید. گرفتگی صدا از التهاب تارهای صوتی ناشی شده و باعث ضعیف و خشن شدن صدا می‌گردد.

گرفتگی صدا ممکن است نشانه التهاب در حنجره باشد که به لارنژیت معروف است. حنجره، در بالای گلو قرار دارد و شامل تارهای صوتی است.

تارهای صوتی دو باند غضروف و عضله هستند که هنگام صحبت کردن یا غذا خوردن فرد مرتعش می شوند. اندازه و شکل چین های صوتی نحوه نوع صدا را تعیین می کند.

تورم یا تحریک تارهای صوتی می‌تواند حرکت ارتعاشی معمول را محدود کرده و منجر به گرفتگی صدای فرد شود.

گرفتگی صدا می‌تواند ناشی از شرایط مختلفی باشد و لارنژیت حاد یا التهاب تارهای صوتی شایع‌ترین دلیل آن است که به طور معمول از عفونی شدن دستگاه تنفسی فوقانی و در برخی موارد نیز استفاده بیش از حد از صدا همچون جیغ زدن و آواز خواندن نشات می‌گیرد.

از دلائل گرفتگی صدا می‌توان به این موارد اشاره کرد:

سرفه مزمن، ضربه به تارهای صوتی یا حنجره، مشکلات تیروئیدی، رفلاکس معده، آلرژی، سرطان حنجره، سیگار کشیدن، شرایط عصبی همچون سکته مغزی و بیماری پارکینسون، استنشاق مواد محرک دستگاه تنفسی، کیست یا پولیپ بینی، تومور خوش خیم تار صوتی، ندول های صوتی، کیست ها و پولیپ ها، خونریزی تار صوتی، فلج طناب صوتی و بیماری های عصبی و گرفتگی صدا.
علائم گرفتگی صدا
علائم کلی صدای گنگ شامل صدای ضعیف و خش دار است. البته امکان دارد علائم دیگری همراه با گرفتگی صدا بروز کند که عبارتند از: گلو درد، سرفه مداوم، مشکل در بلعیدن، احساس خشکی گلو، احساس یک توده در گلو و نیاز مداوم به پاک کردن گلو.

قابل ذکر است که برخی از علائم ممکن است دلیل خاصی را نشان دهند؛ درصورت بروز علائمی که در ادامه می آید مراجعه به پزشک ضروری است:

سرفه خونی، توده در گردن، اختلال در تنفس، درد هنگام صحبت کردن یا بلعیدن، از دست دادن کامل صدا برای چند روز.

درمان خانگی گرفتگی صدا در طب سنتی
گفتنی است در موارد غیر حاد با برخی روش های درمانی خانگی می‌توان گرفتگی صدا را بهبود بخشید.

درمان گرفتگی صدا با عسل
برای درمان گرفتگی صدا از معجزه عسل بهره ببرید. عسل با خاصیت شفابخش خود باعث نرم شدن گلوی ملتهب شده و تورم را کاهش می‌دهد.
برای این منظور کافی است تا روزی چند بار مقدار یک قاشق سوپ‌خوری عسل را میل کنید. همچنین می‌توانید مقدار یک یا دو قاشق سوپ‌خوری عسل را در یک لیوان آب گرم حل کنید. مصرف روزانه این نوشیدنی به باز شدن حنجره‌ی شما کمک بسیاری می‌کند.
درمان گرفتگی صدا با نمک
یکی از راهکارهای طب سنتی برای بازیابی صدا، غرغره نمک می‌باشد. نمک به‌تنهایی می‌تواند مخاط دستگاه تنفسی را پاک‌سازی کند. همچنین آب گرم نیز به تسکین التهاب گلو کمک می‌کند؛

بنابراین برای درمان گرفتگی صدا بهتر است ترکیب آب‌نمک را غرغره کنید تا محیط گلوی شما ضدعفونی شود. بدین منظور کافی است تا مقدار ۱ قاشق چای‌خوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید و روزی ۲ تا ۳ بار این محلول را غرغره نمایید.

درمان گرفتگی صدا با زنجبیل
همچنین برای درمان گرفتگی صدا، زنجبیل مصرف کنید. این گیاه دارویی التهاب حنجره را کمتر کرده و از عفونت دستگاه تنفسی جلوگیری می‌کند.

برای درمان کافی است تا مقداری از تکه‌های نازک زنجبیل را به همراه نمک و آب‌لیمو میل کنید. همچنین می‌توانید مقدار یک قاشق سرخالی چایخوری از زنجبیل خردشده را در یک لیوان آب بجوشانید. سپس مقدار یک قاشق عسل به آن اضافه کرده و میل کنید.

درمان گرفتگی صدا با سرکه سیب
اگر صدای شما در اثر بیماری مانند سرماخوردگی و… دچار گرفتگی شده است، برای تسکین و درمان آن بهتر است سرکه سیب مصرف کنید.

سرکه سیب با خاصیت ضد میکروبی خود، برای درمان عفونت و التهاب حنجره بسیار مفید می‌باشد. کافی است مقدار یک قاشق چای‌خوری سرکه سیب را در یک لیوان آب گرم حل کنید.

نوشیدن این شربت می‌تواند به درمان گرفتگی صدای شما کمک بسیار زیادی بکند. همچنین می‌توانید مقدار برابر از سرکه سیب و آب را با یکدیگر ترکیب کرده و روزی دو بار قرقره کنید.
درمان گرفتگی صدا با لیمو ترش
علاوه بر این ها یکی از درمان‌های خانگی برای گرفتگی صدا، استفاده از لیموترش می‌باشد. لیموترش با مرطوب نگه‌داشتن گلو، درد و تورم ناشی از آن را کاهش می‌دهد.

علاوه بر این لیموترش دارای ویتامین C بوده و برای مبارزه با عفونت بسیار مؤثر می‌باشد. کافی است مقدار یک قاشق سوپ‌خوری عسل و آب‌لیمو را با یک لیوان آب ولرم حل کنید و آن را بنوشید. همچنین می‌توانید آب نصف لیموترش را در یک لیوان آب گرم رقیق کنید و روزی دو بار با این محلول قرقره کنید.

درمان گرفتگی صدا با بخور
اگر گرفتگی صدای شما به دلیل خشکی گلو است، بهتر است با بخار گیاهان دارویی این مشکل را برطرف سازید. به‌عنوان‌مثال می‌توانید چند قطره عرق اسطوخودوس، عرق بابونه و یا عرق نعنا را به یک ظرف آب جوشیده اضافه کنید.

سپس حوله‌ای را روی سرتان کشیده و بخارها را تنفس کنید. این کار را دو بار در روز انجام دهید تا گرفتگی صدای شما برطرف شود.
درمان گرفتگی صدا با هل
یکی از راهکارهای طب سنتی برای درمان گرفتگی صدا، استفاده از هل می‌باشد. هل تورم حنجره را کاهش داده و غشای مخاطی را نرم می‌کند.

در نتیجه باعث می‌شود تا گرفتگی صدای شما برطرف شود. اگر شما هم می‌خواهید که گرفتگی صدای خود را با هل برطرف کنید یک حبه هل را بجوید.

همچنین می‌توانید مقدار ۱ قاشق سوپ‌خوری هل و دارچین را در ۱ لیوان آب داغ مخلوط کرده بعد از سرد شدن آن را از صافی عبور داده و قرقره کنید.

درمان گرفتگی صدا با انجیر خشک
طب سنتی علاوه بر موارده ذکر شده تاکید بسیاری بر استفاده از انجیر خشک جهت مرتفع ساختن گرفتگی صدا و مشکلات گلو دارد.

در این دستور کافیست انجیر خشک را با آب بپزید تا به‌صورت ژله دربیاید. سپس آن را صاف کنید و کمی عسل به آن اضافه کنید تا قوام آورد. می‌توانید این شربت خوش‌مزه را آرام‌آرام بنوشید.

درمان گرفتگی صدا با روغن بابونه
یکی دیگر از راه های برای درمان گرفتگی صدا، روغن‌مالی حنجره با استفاده از روغن بابونه می‌باشد. روغن بابونه یک روغن نرم‌کننده است و حنجره‌ی شما را نرم و گرم می‌کند. برای اثرگذاری بیشتر می‌توانید روزی ۷ یا ۸ بار حنجره‌ی خود را روغن‌مالی کنید.

درمان گرفتگی صدا با شیر
شیر نیز بعنوان یک نوشیدنی قابل دسترس در درمان التهاب حنجره بسیار مفید است؛ شیر تازه را با شکر یا ترنجبین ترکیب کرده و میل کنید.

درمان گرفتگی صدا با پنیرک
برای رفع گرفتگی صدا بهتر است که از دانه‌های لعاب‌دار استفاده کنید. گیاه پنیرک از جمله مواردی است که مصرف آن به کسانی از گرفتگی صدا رنج می‌برند توصیه می‌شود.

لازم به ذکر است زمانی که از گرفتگی صدا رنج می‌برید از مصرف این دسته خوردنی‌ها خودداری کنید:

کافئین یک عامل خشک‌کننده گلو می‌باشد که به تارهای صوتی آسیب وارد می‌کند؛ بنابراین بهتر است از مصرف موادی مانند قهوه، نوشابه و شکلات خودداری کنید.
همچنین مصرف غذاهای تند و ترش و پر ادویه باعث تحریک حنجره شده و گرفتگی صدا را بیشتر می‌کند.
اگر بر اثر سرماخوردگی یا آلرژی دچار گرفتگی صدا شده‌اید، از مصرف نوشیدنی‌های سرد و آب سرد خودداری کنید.
درمان گرفتگی صدا از نظر دکتر روازاده
حکیم دکتر روازاده متخصص طب سنتی استفاده از

سکنجبین عسلی
ترکیب شکر سرخ با روغن بادام شیرین و آب گرم
ترکیب دارچین و اسفرزه
را برای گرفتگی صدایی که ناشی از گرما و حرارت است مفید می‌داند‌.
 
بالا