درمان نفخ معده و روده با طب سنتی دکتر خیراندیش روازاده ضیایی تبریزیان معارفی

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
تابان

تابان

کاربر فعال
Ms
تاریخ ثبت‌نام
23/10/23
نوشته‌ها
1,078
پسندها
310
امتیازها
83
مدال ها
3
جنسیت
خانم👩
InShot   copy 800x641 copy 800x641


درمان نفخ معده و روده با طب سنتی

نفخ، یکی از مشکلات رایج گوارشی می باشد ،که بسیاری از افراد آن را تجربه می‌کنند. اگرچه در بسیاری موارد، بدون هیچ اقدام خاصی این مشکل بر طرف می شود، اما گاهی می‌تواند به یک معضل جدی برای سلامت ما تبدیل گردد ....

اگر مبتلا به نفخ معده و روده (تجمع گاز در معده و روده) هستید موارد زیر را رعایت کنید:

1️. پر خوری نکنید
2️. درهم خوری نکنید
3️. تند خوری نکنید (با آرامش کامل غذا میل کنید)
4️. غذا را خوب بجوید.
5️. غذاهای نفاخ از جمله حبوبات (نخود و لوبیا..)، سیر و پیاز خام و پیازچه نخورید و یا حتی الامکان حبوبات را قبل از طبخ غذا 12 ساعت بخیسانید .
6️. غذاها و میوه ها با طبیعت سرد و تر را نخورید (هندوانه، هلو، آلو، شلیل، آب سرد، بستنی ، ماست و دوغ)
7️. همراه با غذا انواع نوشیدنی و مایعات استفاده نکنید از جمله دلستر، نوشابه و دوغ
8️. همراه با غذا قدری زیره و رازیانه استفاده کنید.


کدام مواد غذایی‌ به کاهش نفخ معده و روده کمک می‌کنند؟

آووکادو، مارچوبه، زردچوبه، زنجبیل، رازیانه، کفیر، کرفس، گوجه فرنگی، سوسنبر، موز.


گیاهان دارویی که به کاهش نفخ معده و روده کمک می کند :

۱. ماست به همراه مربای بارهنگ: از انجایی که نفخ و یبوست درکنار هم ایجاد می‌شود. بنابراین کسانی که دچار نفخ هستند اغلب مبتلا به یبوست نیز هستند بنابرین این افراد بهتر است ماست را به همراه مربای بالنگ یا بِه مصرف کنند.

۲. نعناع: ضد نفخ، دل درد، ناراحتی معده، دلپیچه کودکان پس از خوردن سردیها، رفع اسهال.

۳. پونه: ضد نفخ، گرم کننده کلیه ها، رفع شب ادراری کودکان، تقویت روده، رفع اسهالی.

۴. گشنیز: کاهش سریع فشار خون، خوشبو کننده دهان، ضد نفخ برای افراد گرم مزاج به جای نعناع و پونه، ضد آفت.

۵. کراویا(شاه زیره): از نظر ظاهری کمی از زیره سیاه دراز تر است. هضم کننده غذا، ضد نفخ، باد شکن، مانع از ترش شدن غذا در معده می‌باشد.

۶. کندر +عسل +شکر سرخ: تقویت کننده معده، بادشکن و ضد نفخ، ضد فراموشی ، تقویت کننده حافظه می‌باشد.
30 گرم کندر را کوبیده همراه 100گرم شکر سرخ با 250گرم عسل مخلوط نمایید. روزانه نصف قاشق غذاخوری بعد از غذا میل شود.

۷. دمنوش آویشن: يکی از پرخاصيت‌ترين گیاهان دنياست که نوشيدن آن در فصل سرد سال توصیه میشود و دارای خواص همچون چرک خشک کن، آرامش اعصاب، از بين بردن نفخ، بهبود گلودرد و سرما خوردگی می‌شود.

۸. شیره انگور درست مانند خود انگور مقدار قابل توجهی ویتامین «آ»، «ب» دارد و ضد نفخ هم هست.

۹. گلپر: در ایران گیاهان دارویی بسیاری وجود دارد که گلپر موثرترین آنهاست و دمنوش آن به خلاصی از نفخ کمک میکند.برای تهیه دمنوش گلپر کافیست مانند دم کردن چای عمل کنید ۲-۳ قاشق گلپر خشک را در قوری ریخته و اب جوش به آن اضافه کنید واجازه دهید تا ۱۰-۱۵ دقیقه روی حرارت بماند و بعداز آن میل کنید.

۱۰. روغن بنفشه: خاصیت روغن بنفشه در درمان نفخ؛ اگر دچار نفخ معده و سایر مشکلات مشابه هستید، روغن بنفشه یک راه درمان خوب است. دو قطره روغن بنفشه و یک قطره روغن بادام شیرین را با هم مخلوط کنید سپس مخلوط را به شکم خود ماساژ دهید، در زمان ماساژ دادن در جهت عقربه های ساعت کار ماساژ را انجام دهید.

__________________________________________________
__________________________________________________


درمان نفخ معده و روده با طب سنتی توصیه دکتر
خیر اندیش


درمان مشکلات مری و معده از قبیل “زخم مری ـ زخم معده ـ نفخ ـ آروغ ـ ترش کردن ـ ورم معده ـ ریفلاکس معده ـ هلیکوپاکتر معده” :

مواد لازم:نعناع + بارهنگ + عسل

طرز تهیه نسخه همه کاره معده – نعنا و بارهنگ

روش تهیه این نسخه بسیار راحت است . کافیست یک لیوان دمکرده نعنا به همراه یک قاشق مرباخوری تخم بارهنگ داخل ظرفی ریخته پس از جوش آمدن ده دقیقه ملایم بجوشد بعد از ولرم شدن با کمی عسل شبها موقع خواب میل شود .

طول درمان بسته به نوع بیماری ۴۰ الی ۱۲۰ روز میباشد.

لازم به ذکر است در بیماری زخم معده میتوان برای نتیجه سریعتر از یک قاشق غذاخوری تخم بارهنگ استفاده نمود.

توجه : برای نتیجه بهتر و سریعتر در مشکلات معده باید موارد زیر به طور جدی رعایت شود.

لازم به ذکر است که بسیاری از مشکلات ناشی از عدم رعایت همین موارد است:

الف) هیچگاه آب یخ ننوشید.”خیلی سرد”
ب) ترک آب بین غذا “بهترین وضعیت نوشیدن آب نیم ساعت قبل از غذا و دو ساعت بعد از آن است.”
ج) کاهش سردیها مخصوصا شبانگاه “ماست ـ شیرـ دوغ ـ نوشابه ـ چایی”

توجه :سعی شود سردیها با مصلحات آن مصرف شود.

مثلا: ماست و دوغ با نعنا و کاکوتی ـ شیر با عسل یا خرما

__________________________________________________
__________________________________________________


درمان نفخ معده و روده در طب اسلامی دکتر تبریزیان


●شیطرج یا درمان مفاصل
●سنا مکی
●جوشانده نعنا با عسل
●حب البلسان، مرکب چهار
●قرفه، مرکب مفاصل
●زیره ابنابسطام یا رب سفرجل، مرکب یک
●اسارون، مرکب سه
●جامع + ۳عدد جوشانده زیره
●استفاده از یک ق م بارهنگ + نصف لیوان نعناع + نصف لیوان گلاب + ۱۰ دقیقه جوشاندن + اضافه کردن عسل بعد از خنک شدن (شبها خوردن) (در ورم و سردی معده همراه با یبوست استفاده گردد)
●روغن بادام شیرین همراه با عسل هر ۸ ساعت یک ق غ در ورم و سردی معده همراه با یبوست
●سرکه انگبین (به جای نعناع گلاب استفاده گردد) در ورم و سردی معده همراه با یبوست

تدابیر غذایی

☆ خوردن عسل شبانگاه
☆سیاه دانه با عسل
☆کره با عسل
☆گرد زینان با عسل
☆گرد بالنگ با عسل
☆سویق گندم
☆جویدن کندر
☆معده را گرم کنید و سردی را کاهش دهید.
☆شیره انگور
☆خوردنی های گرم و تر
☆زیره سیاه با غذا زیاده روی نشود چون صورت را زشت می کند.

تدابیر دیگر:

■ترک آب خوردن بین غذا
■پرهیز از خوردن آب سرد
■قی کردن بعد از غذا و بعد از آن
■ استفاده از بارهنگ ۱ ق چ + نعناع۱ لیوان برای دفع بلغم غیر طبیعی در معده
■استفاده از ماساژ

__________________________________________________
__________________________________________________


درمان نفخ معده و روده با طب سنتی دکتر روازاده


✔️از چای های سنتی و عرقيات ضدنفخ کمک بگيريد: چای هاي زيره و نعناع، موثرترين چای هاي بادشکن هستند. مصرف عرق نعناع و عرق بادرنجبويه هم براي درمان نفخ بسيار مفيد و موثر است.

✔️ريحان و نعناع را در سبد سبزي خود داشته باشيد

✔️آويشن را فراموش نکنيدنوشيدن چای آن در فصل سرد سال علاوه بر از بين بردن نفخ، باعث آرامش اعصاب و بهبود گلودرد ناشي از سرماخوردگي مي‌شود.

✔️نفخ مواد اوليه موجود در غذاها را تا حد زيادي کاهش مي‌دهد. بهتر است براي بهره بردن هرچه بيشتر از خاصيت‌هاي زردچوبه، اين ادويه را حدود 15 دقيقه مانده به پايان زمان پخت به غذا اضافه کنيد.

✔️زردچوبه را از فهرست ادويه‌هاي خود حذف نکنيد: نفخ مواد اوليه موجود در غذاها را تا حد زيادي کاهش مي‌دهد. بهتر است براي بهره بردن هرچه بيشتر از خاصيت‌هاي زردچوبه، اين ادويه را حدود 15 دقيقه مانده به پايان زمان پخت به غذا اضافه کنيد.

✔️پوست حبوبات را جدا کنيد: حبوبات يکي از نفاخ‌ترين خوراکي‌ها هستند بنابراين بايد آنها را حدود 24 تا 48 ساعت قبل از مصرف با آب ولرم خيس کنيد.

✔️ميوه‌هايي که قند کمتري دارند انتخاب کنيد ميوه‌هايي مانند سيب، هلو و ليموشيرين

✔️گوشت‌هاي کم‌چرب بخوريد: به افرادي که زياد نفخ مي‌کنند، توصيه مي‌شود گوشت کم چربي، ماهي، تخم‌مرغ، کره بادام زميني، گوشت بوقلمون و پنير کم‌چرب را به جاي ساير منابع پروتئيني پرچرب مصرف کنند.

✔️معجون زنجبيل را از ياد نبريد: اگر زياد نفخ مي‌کنيد، يک تکه زنجبيل، کمي نمک و مقداري آب ليموترش را با هم مخلوط کنيد. اين معجون را داخل يخچال بگذاريد و پس از هر وعده غذايي حدود 1 تا 2 قاشق غذاخوري از آن را ميل کنيد.

__________________________________________________
__________________________________________________


درمان نفخ معده و روده با طب سنتی دکتر معارفی

برای نفخ شکم و دفع میکروب معده

۱. چنددانه گردو را پودرکرده با یک سوم قاشق چایخوری پودرزنیان ( برای میکروب هلیکوباکترمعده ) تا سه هفته
۲. بعدناهارو شام یک استکان عرق بومادران با سه قاشق عرق زنیان تا سه هفته
۳. دمنوش پونه با اویشن داروی ضدعفونت گوارش

ورم معده
۱. تخم بارهنگ یک قاشق با نصف لیوان عرق نعناع با نصف لیوان آب با ( اگریبوست دارید حتما یک استکان گلاب افزوده ) به مدت ده دقیقه جوش ارام با دانه ها یا بدون دانه ها بعدصبحانه میل شود تا ۱۴ روز
۲. برای رفع گرفتگی گلو ،،، دمنوش گل بابونه شیرازی یا عرق بابونه ،، با سه غنچه گلسرخ محمدی روزی یک تا سه لیوان با مقداری عسل میل شود

برای رفع یبوست
تخت درازکشیده و یک قاشق چایخوری روغن زیتون داخل ناف ریخته و کف دست دورناف به مدت یکربع ارام ارام به جهت عقربه ساعت ماساژداده شود

چگونه نفخ شکم در فصل بهار کنترل شود؟

افزایش نفخ شکم در بچه ها و بزرگسالان در فصل بهار تا حدی طبیعی است . برای پیشگیری از شدت آن ، استفاده از دمنوش ترخون بسیار کمک کننده می باشد . برای سلامت دستگاه گوارش خود ، حداقل روزی یکبار دمنوش ترخون استفاده نمایید .
استفاده از ترخون تازه بهتر از خشک شده آن است .

__________________________________________________
__________________________________________________


درمان نفخ معده و روده با طب سنتی دکتر ضیایی


1. نمک : افراد باید پیش و پس از غذا کمی نمک بخورند. مصرف نمک قبل از غذا به کاهش اسید معده و پس از آن به هضم و ضدعفونی کردن غذا کمک میکند.

2. عرق زنیان : افرادی که به ویژه پس از مصرف غذا های سنگین و گوشتی دچار احساس سنگینی معده می شوند باید برای رفع این احساس مقداری عرق زنیان بنوشند.

3. سیب زمینی خام : افرادی که دچار معده درد و بالا بودن اسید معده هستند می توانند یک عدد سیب زمینی خام را رنده کنند و به مقدار نصف استکان آب آن را به آرامی بنوشند.

4. سبزیجات : افراد باید همراه غذا از سبزیجات تازه استفاده کنند. مصرف سبزیجات تازه علاوه بر سم زدایی بدن به بهتر شدن حرکات دودی روده و جلوگیری از بروز یبوست نیز کمک شایانی می کند.

5. سماق : مصرف سماق همراه با غذا های گوشتی ضروری است.

6. ترکیب عرق نعناع، عرق بارهنگ، گلاب و نبات : مبتلایان به دل درد، دل پیچه و نفخ برای رفع مشکل خود باید از ترکیب آب جوش به همراه عرق نعناع، عرق بارهنگ، گلاب و نبات استفاده کنند. افراد برای تهیه این مخلوط باید سه قاشق غذاخوری عرق نعناع، یک قاشق غذاخوری گلاب و یک قاشق مرباخوری بارهنگ را به یک لیوان آب جوش بیفزایند. نوشیدن این معجون برای افراد کم اشتها نیز مفید است.

7. ماساژ معده با روغن سیاه دانه یا مصطکی : موجب تقویت معده می شود.

8. پرهیز از پرخوری و روزه داری: نیز به دفع سموم از معده و روده کمک شایانی می کند.

10. دمنوش های زیره سبز، آویشن، نعناع، کاکوتی، رازیانه، شیرین بیان، زنیان و بومادران : استفاده از مخلوط این دمنوش ها سبب تقویت معده و دستگاه گوارش می شود. مصرف این ترکیب برای رفع سردی، ترشی و زخم معده، نفخ و دل درد موثر است. همچنین زنان می توانند در ۲ تا سه روز نخست عادت ماهیانه روزانه سه لیوان از این معجون را بنوشند. /​
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
انشرلی موخرمائی

انشرلی موخرمائی

کاربر شهروند
Ms
تاریخ ثبت‌نام
19/6/23
نوشته‌ها
1,755
پسندها
1,160
امتیازها
113
مدال ها
14
جنسیت
خانم👩
مصرف زیاد برگ سنا باعث تنبلی روده میشه.
خاک شیر و تخم شربتی ناشتا.
سرکه انگبین هفته ای دوبار.
چرب کردن ناف یا روغن بنفشه یا زیتون هرشب.
قطع مصرف قند مصنوعی و فست فود.
۳۰ بار جویدن غذا بطور منظم میتونه کمک کننده باشه 😇😇
 
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا