- تاریخ ثبتنام
- 18/10/22
- نوشتهها
- 342
- پسندها
- 737
- امتیازها
- 93
- مدال ها
- 3
- جنسیت
اولین دستورالعمل شناخته شده برای چیزی شبیه به چیپس سیب زمینی امروزی در کتاب ویلیام کیچینر به نام اوراکل آشپز منتشر شده در سال ۱۸۱۷ است که در بریتانیا و ایالات متحده پرفروش بود. دستور غذای نسخه ۱۸۲۲ برای "سیب زمینی سرخ شده در خلال یا تراشه" به این صورت است که "سیب زمینیهای بزرگ را پوست بکنید… آنها را به صورت گرد و گرد برش دهید، همانطور که پوست یک لیمو را میکنید، آنها را در یک پارچه تمیز خوب خشک کنید و در گوشت خوک یا گوشت خوک سرخ کنید. چکیدن» یک کتاب بریتانیایی در سال ۱۸۲۵ در مورد آشپزی فرانسوی آنها را "سیب زمینی سرخ شده" (دستور دوم) مینامد و برشهای نازک سیب زمینی سرخ شده در "کره شفاف یا غاز چکه میکند"، آبکش شده و با نمک پاشیده میشود. دستور العملهای اولیه برای چیپس سیب زمینی در ایالات متحده در خانه ویرجینیا همسر مری راندولف (۱۸۲۴) و در N.K.M. کتاب خود کوک لی (۱۸۳۲ که هر دو به صراحت به کیچینر اشاره میکنند. افسانه ای ایجاد چیپس سیب زمینی را با ساراتوگا اسپرینگز، نیویورک، دههها دیرتر از اولین دستور پخت ثبت شده مرتبط میکند در اواخر قرن نوزدهم، نسخهای محبوب از داستان، این غذا را به جورج کرام، آشپزی در خانه دریاچه ماه (خانه دریاچه ماه) نسبت داد که در ۲۴ اوت ۱۸۵۳ سعی داشت مشتری ناراضی را راضی کند. مشتری مدام سیب زمینیهای سرخ شده فرانسوی خود را پس میفرستاد و شکایت میکرد که خیلی ضخیم، خیلی «خیس» یا به اندازه کافی نمک نخورده بودند. کرام ناامید شده، چندین سیب زمینی را بسیار نازک برش داد، سرخ کرد و با نمک اضافی مزه دار کرد. در کمال تعجب، مشتری آنها را دوست داشت. آنها به زودی "تراشههای ساراتوگاً نامیده شدند، نامی که تا اواسط قرن بیستم باقی ماند. نسخهای از این داستان در یک کمپین تبلیغاتی ملی در سال ۱۹۷۳ توسط شرکت کاغذی سنت رجیس که بستهبندی برای چیپس تولید میکرد، با این ادعا که مشتری کرنلیوس وندربیلت است، رایج شد. کرام قبلاً به عنوان یک سرآشپز در آن زمان مشهور بود، و او تا سال ۱۸۶۰ صاحب یک رستوران کنار دریاچه بود که آن را خانه کرام نامید. نام تجاری چیپس ساراتوگا هنوز هم وجود دارد