اخلاط چهار گانه

  • نویسنده موضوع کیوت
  • تاریخ شروع
کیوت

کیوت

کاربر نمونه
Ms
تاریخ ثبت‌نام
17/5/23
نوشته‌ها
458
پسندها
256
امتیازها
63
مدال ها
8
جنسیت
خانم👩
هز غذایی که ما میخوریم مراحل هضمی دارد تا کامل آماده استفاده برای بدن شود. هر ماده غذایی ابتدا در معده هضمی بر روی آن انجام میشود. بعد از این هضم قسمت مفید مواد غذایی تحویل کبد داده میشود، کبد هم یک هضم دیگر بر روی آن انجام میدهد و مقدار مفید آن را که کیموس کبدی میگویند تحویل اندام ها میدهد، به خروجی حاصل از کبد خلط میگویند.

۴ نوع خلط داریم:

دم
بلغم
صفرا
سودا
هر یک از این اخلاط در بدن منتشر میشود و هر کدام وظیفه خاصی را بر عهده دارد و هر یک از اعضای بدن بر حسب نیاز خود از این اخلاط بهره میبرند. این اخلاط صرف انرژی سازی و سلولسازی برای اندامهای بدن میشوند، برخی از اخلاط علاوه بر اینکه در جریان خون منتشر میشوند محل ذخیره ای دارند و هنگام نیاز، بدن از آنها بهره میبرد. بطور مثال صفرا در کیسه صفرا و سودا در طحال ذخیره میشوند. بلغم در عروق لنفاوی و دم در عروق خونی در حال حرکتند و اگر به میزان لازم و در مواقع نیاز در بدن انتشار پیدا کنند، مانع ابتلا به بیماری‌های گوناگون می‌شوند.
 
کیوت

کیوت

کاربر نمونه
Ms
تاریخ ثبت‌نام
17/5/23
نوشته‌ها
458
پسندها
256
امتیازها
63
مدال ها
8
جنسیت
خانم👩
مزاج اخلاط اربعه
صفرا گرم و خشک است و رنگ زرد مایل به سرخ دارد.
سودا سرد و خشک است و رنگ سیاه دارد.
بلغم سرد و تر است و رنگ سفید دارد.
دم گرم و تر است و رنگ سرخ دارد.
اینکه گفته میشود صفرا رنگ زرد مایل به سرخ دارد یا سودا رنگ سیاه دارد منظورمان صفرا و سودای طبیعی است. بدیهی است اگر یک خلطی از حالت طبیعی خارج شود رنگ و مزه ئ غلظت آن دچار تغییرات خواهد شد.

اخلاط اربعه به ترتیب اهمیت
دم (خون) پر اهمیت ترین خلط است چون غذای اصلی سلولها است و انرژی بدن را هم تامین میکند
بلغم (بلغم غذای ذخیره بدن است و قابلیت تبدیل شدن به خون را دارد) بلغم در واقع پتانسیل این را دارد که در صورت نیاز تبدیل به خون شود و برای همین از اهمیت زیادی برخوردار است
صفرا (تغذیه برخی از اندامهای خاص مانند ریه به عهده صفرا است، در دفع فضولات از بدن هم موثر است)
سودا (سودا باعث ایجاد اشتها میشود و به اندامها استحکام میدهد)
 
کاجول

کاجول

کاربر شهروند
تاریخ ثبت‌نام
15/10/22
نوشته‌ها
4,143
پسندها
6,048
امتیازها
113
مدال ها
11
مزاج اخلاط اربعه
صفرا گرم و خشک است و رنگ زرد مایل به سرخ دارد.
سودا سرد و خشک است و رنگ سیاه دارد.
بلغم سرد و تر است و رنگ سفید دارد.
دم گرم و تر است و رنگ سرخ دارد.
اینکه گفته میشود صفرا رنگ زرد مایل به سرخ دارد یا سودا رنگ سیاه دارد منظورمان صفرا و سودای طبیعی است. بدیهی است اگر یک خلطی از حالت طبیعی خارج شود رنگ و مزه ئ غلظت آن دچار تغییرات خواهد شد.

اخلاط اربعه به ترتیب اهمیت
دم (خون) پر اهمیت ترین خلط است چون غذای اصلی سلولها است و انرژی بدن را هم تامین میکند
بلغم (بلغم غذای ذخیره بدن است و قابلیت تبدیل شدن به خون را دارد) بلغم در واقع پتانسیل این را دارد که در صورت نیاز تبدیل به خون شود و برای همین از اهمیت زیادی برخوردار است
صفرا (تغذیه برخی از اندامهای خاص مانند ریه به عهده صفرا است، در دفع فضولات از بدن هم موثر است)
سودا (سودا باعث ایجاد اشتها میشود و به اندامها استحکام میدهد)
یعنی اگر صفرا نباشه چی میشه؟
 
هانا

هانا

کاربر نمونه
تاریخ ثبت‌نام
26/3/23
نوشته‌ها
590
پسندها
626
امتیازها
93
مدال ها
6
یعنی اگر صفرا نباشه چی میشه؟
ببخشید من جواب میدم
عزیزم اخلاط چهارگانه یا اخلاط اربعه خون زردآب و سودا و بلغم هستن
که مقدار و نسبت این خلط ها تو بدن هر فرد متفاوته و یکی از طبع های گرم و سرد و تر و خشک رو به وجود میاره
مثلا میگن فلانی طبعش سرده
توی قدیم مثلا به فردی که توی گرما شدیدا اذیت میشد و بدنش جوش میزد رو به خلط صفرا نسبت میدادن
خلط صفرا گرم و خشک هستش
یا مثلا کسی که مدام کسل و تنبل و بیحال بود رو به خلط بلغم ربط میدادن
و ...
بازم سوالی داشتین پرسین🌹
 
کاجول

کاجول

کاربر شهروند
تاریخ ثبت‌نام
15/10/22
نوشته‌ها
4,143
پسندها
6,048
امتیازها
113
مدال ها
11
ببخشید من جواب میدم
عزیزم اخلاط چهارگانه یا اخلاط اربعه خون زردآب و سودا و بلغم هستن
که مقدار و نسبت این خلط ها تو بدن هر فرد متفاوته و یکی از طبع های گرم و سرد و تر و خشک رو به وجود میاره
مثلا میگن فلانی طبعش سرده
توی قدیم مثلا به فردی که توی گرما شدیدا اذیت میشد و بدنش جوش میزد رو به خلط صفرا نسبت میدادن
خلط صفرا گرم و خشک هستش
یا مثلا کسی که مدام کسل و تنبل و بیحال بود رو به خلط بلغم ربط میدادن
و ...
بازم سوالی داشتین پرسین🌹
ممنون از راهنماییتون🌷🌷
 

موضوعات مشابه

بالا