آموزش درست کردن سبزه عید🌿

  • نویسنده موضوع Avakin
  • تاریخ شروع
Avakin

Avakin

طلایی
تاریخ ثبت‌نام
16/10/22
نوشته‌ها
162
پسندها
717
امتیازها
93
مدال ها
3
مواد و لوازم موردنیاز برای درست کردن سبزه عید
~بذر به مقدار لازم (یک استکان برای یک ظرف
متوسط سبزه مناسب است)؛
~ظرف برای خیساندن و مرطوب نگه‌داشتن؛
~ظرف سبزه عید؛

~پارچه نخی در اندازه مناسب.
طرز تهیه سبزه عید با گندم:
مرحله اول.

۱۰ روز پیش از عید، گندم‌ها را به مدت دو شب خیس کنید. در این مدت باید چند بار آب داخل ظرف را عوض کنید تا بذر شما ترش و به اصطلاح گندیده نشود.
مرحله دوم
پس از اینکه گندم‌ها جوانه زدند آنها را آبکشی کنید و درون پارچه نخی نم‌دار قرار دهید. نباید پارچه‌ای بسیار نازک و یا بیش از اندازه ضخیم را برای نگهداری بذرها انتخاب کنید.
مرحله سوم
بذرهای گندم را کاملا با پارچه بپوشانید و هر چند ساعت یک‌بار با اسپری آب، آن را نم‌دار کنید. اگر پارچه خشک باشد، ممکن است بذرها خراب شوند. همچنین بدانید که خیس بودن بیش از اندازه به رشد زودهنگام بذرها کمکی نمی‌کند. پس تعادل را در آب‌رسانی رعایت کنید.
مرحله چهارم
پس از چند روز جوانه‌های ریز و سفید‌رنگ، سبز می‌شوند. این یعنی کارتان را درست انجام داده‌اید. حالا باید این دانه‌ها را به ظرفی که برای سبزه انتخاب کرده‌اید، منتقل کنید. ظرف سفالی بهترین گزینه برای این کار است.
مرحله پنجم
اکنون فقط باید صبر کنید و شاهد رشد سبزه باشید. البته که نباید آب‌دادن و مرطوب نگه‌داشتن بذرها را فراموش کنید.
Sebzeh

طرز تهیه سبزه عید با عدس:
مرحله اول
دانه‌های عدس را در ظرفی گود ریخته و روی آنها آب بریزید. آب باید کاملا دانه‌های عدس را بپوشاند. عدس باید ۱ روز خیس بخورد. حواستان باشد که عدس آب را به خودش می‌کشد، بنابراین باید مرتب به ظرفتان آب اضافه کنید.
مرحله دوم
پس از این مدت، دانه‌های عدس را در ظرفی پهن بگذارید و روی آنها را با پارچه نخی نم‌دار بپوشانید. ظرف را در مکانی نورگیر بگذارید و حواستان باشد پارچه همیشه نم‌دار باشد.
مرحله سوم
پس از ۲ تا ۳ روز عدس‌ها جوانه می‌زنند. حالا پارچه را بردارید و اگر ظرف سبزه عید جداگانه‌ای دارید، عدس‌های جوانه‌زده را به آرامی به آن منتقل کنید.
مرحله چهارم
اکنون باید دانه‌های عدس را به حال خود بگذارید. در طول روز آن‌قدر به آنها آب دهید که جذب جوانه‌ها شود، طوریکه وقتی ظرف را کج می‌کنید آب سرازیر نشود.
مرحله پنجم
پس از ۱۰ تا ۱۲ روز عدس‌ها ۶ تا ۷ سانتی‌متر رشد می‌کنند. سبزه عید شما آماده است
Sebzeh5
طرز تهیه سبزه عید با ماش:
مرحله اول

۱۰ تا ۱۲ روز پیش از عید، دانه‌های ماش را برای یک شب خیس کنید.
مرحله دوم
روز بعد آب ظرف را خالی کنید و ماش‌ها را در ظرفی پهن قرار دهید. روی آنها را با پارچه بپوشانید و آن را مرطوب نگه دارید.
مرحله سوم
پس از اینکه ماش‌ها جوانه‌ زدند و در اندازه تقریبی یک‌سانتی‌متری سبز شدند، پارچه را بردارید. می‌توانید جوانه‌های ماش را به ظرف دیگری منتقل کنید. در طول روز به‌اندازه‌ای به آنها آب دهید که جذب جوانه‌ها شود، طوریکه آب اضافه در ظرف باقی نماند.
مرحله چهارم
آب دادن به جوانه‌ها را آنقدر ادامه دهید تا ارتفاع سبزه به اندازه دلخواه‌تان شود. معمولا بعد از ۷ تا ۱۰ روز سبزه‌ها به قد مناسبی می‌رسند.
Sabzeh4
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
Avakin

Avakin

طلایی
تاریخ ثبت‌نام
16/10/22
نوشته‌ها
162
پسندها
717
امتیازها
93
مدال ها
3
نکات مهم:
1.میزان گرمای محیط در سرعت رشد سبزه مؤثر است. اگر رشد سبزه به نظرتان زیادی سریع یا کند است، جای آن را عوض کنید.

2.قراردادن سبزه عدس در برابر نور مستقیم، سرعت رشد آن را بیشتر می‌کند.

3.اگر متوجه شدید آب حباب‌دار یا کف‌دار شده است، سریع آن را عوض کنید. این نشانه گندیدگی آب است و بذرهایتان را خراب می‌کند

4.قراردادن سبزه در جای خنک به آن طراوت بیشتری می‌دهد. سبزه را در جای نورگیر بگذارید؛ البته گرفتن نور مستقیم ضروری نیست.

5.می‌توانید پیش از انتقال بذرها، کمی ماسه کف ظرف بریزید. خاک ماسه‌ای به حفظ رطوبت کمک می‌کند. اما نبود آن هم مشکلی ایجاد نمی‌کند.
 
بالا