احکام ویژه شب و روز عید سعید فطر

  • نویسنده موضوع آیسان
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 1
  • بازدیدها 56
  • برچسب‌ها
    نی نی سایت
آیسان

آیسان

کاربر نمونه
Ms
تاریخ ثبت‌نام
5/4/24
نوشته‌ها
294
پسندها
152
امتیازها
43
مدال ها
1
جنسیت
خانم👩
شب عید فطر یکی از شب‌های شریف است و در فضیلت و ثواب عبادت و احیای آن احادیث بسیاری وارد شده، از جمله در روایت آمده: آن شب کمتر از شب قدر نیست و برای آن چند عمل مستحب است.

ما در وطن وی اعمال ویژه شب و روز عید فطر و نیز نمازی که برای حاجت روا شدن به آن سفارش شده است را یادآوری میکنیم.


55a3b5223d5921

اول:غسل کردن هنگامی که آفتاب غروب کرد.

دوم:شب زنده داری به نماز و دعا و استغفار و درخواست از خداوند و بیتوته[شب زنده داری در مسجد].

سوم:پس از نماز مغرب و عشا و نماز صبح و نماز عید بخواند:

اللّٰهُ أَکْبَرُ اللّٰهُ أَکْبَرُ لَاإِلٰهَ إِلّا اللّٰهُ وَاللّٰهُ أَکْبَرُ اللّٰهُ أَکْبَرُ وَ لِلّٰهِ الْحَمْدُ، الْحَمْدُ لِلّٰهِ عَلَیٰ مَا هَدانا، وَلَهُ الشُّکْرُ عَلَیٰ مَا أَوْلانا. خدا بزرگ‌تر است، خدا بزرگ‌تر است، معبودی جز خدا نیست و خدا بزرگ‌تر است و خدای را سپاس و سپاس خدای را بر آنچه ما را بدان هدایت کرد و او را شکر بر آنچه به ما ارزانی داشت.​

چهارم:چون نماز مغرب و نافله آن را خواند،دست ها را به جانب آسمان بلند کند و بگوید:

یَا ذَا الْمَنِّ وَالطَّوْلِ، یَا ذَا الْجُودِ، یَا مُصْطَفِیَ مُحَمَّدٍ وَ ناصِرَهُ صَلِّ عَلَیٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَاغْفِرْ لِی کُلَّ ذَنْبٍ أَحْصَیْتَهُ وَ هُوَ عِنْدَکَ فِی کِتابٍ مُبِینٍ.

(ای صاحب نعمت و کرم،ای دارای جود،ای برگزیننده محمد و ای یاور او،بر محمد و خاندان محمد درود فرست و بر من بیامرز هر گناهی که شماره نمودی اش و آن پیش تو در کتابی آشکار است.)


پس به سجده رود و در سجده صد مرتبه بگوید:

«أَتُوبُ إِلَی اللّٰهِ؛ به‌سوی خدا توبه می‌کنم». سپس هر حاجتی که دارد از خدا بخواهد.


پنجم:زیارت امام حسین علیه السلام که فضیلت بسیار دارد.
 
آخرین ویرایش:
آیسان

آیسان

کاربر نمونه
Ms
تاریخ ثبت‌نام
5/4/24
نوشته‌ها
294
پسندها
152
امتیازها
43
مدال ها
1
جنسیت
خانم👩
ششم: دو رکعت نماز بخوان؛ در رکعت اوّل پس از سوره «حمد» «هزار مرتبه» «توحید» و در رکعت دوم «یک مرتبه» و پس از سلام سر به سجده گذار و «صد مرتبه» بگو: «

أَتُوبُ إِلَى اللّٰهِ

؛ به‌سوی خدا می‌پویم»، آنگاه بگو:

یَا ذَا الْمَنِّ وَالْجُودِ، یَا ذَا الْمَنِّ وَالطَّوْلِ، یَا مُصْطَفِیَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللّٰهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ وَافْعَلْ بِی کَذا وَکَذا.

(بجای «کذاوکذا» حاجات خود را بخواهد)

ای دارای مهر و جود، ای صاحب مهر و توانایی، ای برگزیننده‌ی محمّد (درود خدا بر او و خاندانش)، بر محمّد و خاندانش درود فرست و با من چنین و چنان کن.

(بجای «چنین و چنان» حاجات خود را بخواه)


در روایت آمده: که حضرت امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) این دو رکعت نماز را به این کیفیت می‌خواند، سپس سر از سجده برمی‌داشت و می‌فرمود:

به‌حق آن خدایی که جانم در دست قدرت اوست، هرکه این نماز را به جا آورد، هر حاجت که از خدا بخواهد یقیناً عطا فرماید و اگر به شماره ریگ‌های بیابان گناه داشته باشد، خدا آن‌ها را بیامرزد.

در روایت دیگری بجای «هزار مرتبه» سوره «توحید» «صد مرتبه» وارد شده، لیکن این نماز را باید پس از نماز مغرب و نافله آن بخواند.
 
آخرین ویرایش:
بالا